Consumentenprogramma KASSA: Veel datingsites scoren geen hoge ogen

Datingsites schieten als ware paddenstoelen uit de grond. Er komen er steeds meer en meer bij op de virtuele markt en dat is ook niet gek, want ons land telt maar liefst drie miljoen vrijgezellen.

Maar zijn de datingsites eigenlijk allemaal wel even betrouwbaar? En bieden ze ook echt wat ze beloven? Het consumentenprogramma Kassa van de VARA besteedde er niet zo lang geleden aandacht aan en zocht uit welke datingsites nu werkelijk de moeite waard zijn voor vrijgezellen. Hieronder de uitkomsten van dit consumentenonderzoek.

lexa kassa test

Tien datingsites werden getest onder vijf vrijgezelle Kassa-kijkers. De datingsites die onder de loep werden genomen waren: Lexa, Vijftigplusdating, Dating-50plus, Actief50, Parship, Paiq, Relatieplanet, e-Matching en 50plusmatch. Welke kwamen als slechtste uit de bus? En welke datingsites scoorden de meeste punten? Lees snel verder.

Onvoldoende tot matig presterende datingsites

De websites die een onvoldoende tot een matige score behaalden waren Dating-50plus, Lexa, Actief50, Vijftigplusdating. Waarom? Op het eerste gezicht is het niet duidelijk wat de prijzen voor een abonnement zijn, Lexa is hier vooral vrij misleidend in. De meeste testers waren het er gezamenlijk over eens: de website van Vijftigplusdating is niet erg overzichtelijk en niet echt het abonnement waard.

Actief50 scoorde hoge ogen, omdat de website geheel gratis is. Een groot pluspunt, maar de site blijkt weinig leden te hebben, wat dan weer een afknapper is. Actief50 organiseert wel veel activiteiten buiten de deur.

Een voldoende volgens KASSA

Parship voor hoger opgeleiden kreeg het label saai en kwam als duurste uit de bus. Tevens vonden de testers het feit dat je een abonnement voor minimaal zes maanden moet afnemen – dat pas later duidelijk wordt- een groot minpunt.

Paiq kwam wel redelijk uit de bus, omdat de site vrij simpel en gebruiksvriendelijk is. Paiq stelt je echter maar een keer per dag een match voor met een onscherpe foto. Pas na acht minuten chatten wordt de foto van je chatpartner scherp. Tijdsverspilling vindt de een, terwijl de ander dit juist weer mooi vindt, omdat je elkaar eerst leert kennen via de chat voordat je iemand beoordeeld op uiterlijk. De meningen waren dus verdeeld over deze manier van werken.

Datingsites met de beoordeling: goed

e-Matching, Relatieplanet en 50plusmatch kwamen als beste uit de bus bij deze aflevering van Kassa. e-Matching is een van de weinige sites die in een oogopslag laat zien wie er betaald of onbetaald lid is en als iemand je een bericht stuurt, krijg je dit als een e-mailbericht binnen.

Je hoeft dus niet telkens op de site zelf in te loggen. Zien wie er recent hebben ingelogd en wie er betalend lid is, komt ook duidelijk naar voren op de site van Relatieplanet. En als er iemand online is, zie je dat ook meteen door een groen bolletje bij de naam. 50plusmatch is vooral geliefd omdat het een actieve site is met veel leden en dat je zelf kunt bepalen aan wie je je foto laat zien.

Over deze onderstaande datingsites hebben we een review geschreven. Je kunt je bij elk van deze drie gratis inschrijven. Je vindt de reviews hier:

Rechts in de poll kun je aangeven wat jouw favoriete datingsite is. Dan kijken we of dat een beetje overeen komt met de uitslagen van Kassa.

c-date banner

1 gedachte over “Consumentenprogramma KASSA: Veel datingsites scoren geen hoge ogen”

  1. Lexa ourtime; gratis proberen aangeklikt, besloten voor 1 maand te proberen voor 29,99 via PayPal. Komt op membership 6 maanden te staan, aangegeven dat er een fout is gemaakt, antwoord, het is niet te herstellen.

    Een klacht geprobeerd, niet mogelijk. Naar hun site “gratis opzeggen “– kan alleen betaald. Mails naar hun aangegeven mailadressen gestuurd,komen direct terug . Klantenservice,die werkt niet. Op de site komen allerlei verzonnen likes,niets klopt. Wat doe ik tegen dit soort oplichting ? Ik heb van alles wat ik beweer bewijzen.
    Graag advies.

Plaats een reactie