Je ex op Facebook in de gaten houden: geen goed plan

Als je net uit elkaar bent is het bijna niet tegen te houden: je gaat de Facebook-activiteiten van je ex nauwlettend in de gaten houden. Heeft hij of zij wel net zo veel liefdesverdriet als jij of zit je ex alweer openlijk te flirten met singles in zijn vriendenlijst? Verschijnen er foto’s van uit de hand gelopen feestjes? Heeft je ex de Facebook-pagina van die grote datingsite geliked?

Hoewel het spioneren van je ex op Facebook misschien een normale reactie is zou het voor je emotionele gezondheid niet erg gezond zijn, blijkt nu uit onderzoek.

me ex op facebookTussen de 35 en 50% blijft na een relatiebreuk zijn of haar ex nauwlettend in de gaten houden op social media als Facebook en Twitter.

Relatiestatus: Single

Vooral de relatiestatus wordt in de gaten gehouden: het is een nachtmerrie als daar ineens weer “in een relatie” zou staan, zo kort nadat jullie uit elkaar zijn gegaan. Wetenschappelijk onderzoek van Dr. Tara Marshall van de Brunel Universiteit toont aan dat het spioneren van de ex-partner het verwerkingsproces flink vertraagt. Voor dit onderzoek werd data gebruikt die onder een kleine 500 studenten verzameld werd.

Ex-geliefden die vrienden blijven op Facebook en elkaars gangen nagaan hebben meer emotionele stress, sterkere seksuele gevoelens voor elkaar , en meer tijd nodig om over het uitmaken heen te komen. Omdat je via Facebook en/of Twitter nog steeds veel met je vroegere vriend of vriendin wordt geconfronteerd duurt het langer voordat het verwerkingsproces voltooid is.

Facebook App die nieuwe relatiestatussen meldt

Verder bleek uit het onderzoek dat hoe vijandiger de sfeer was op het moment dat de relatie verbroken werd, hoe groter de kans is dat je je ex in de gaten blijft houden. De relatiestatus van je ex (en van je andere vrienden, dus ook die ene waar je stiekem een oogje op hebt) kan heel eenvoudig met een app. We schreven al eerder over de Facebook BreakUp Notifier, een app die je gelijk meldt wanneer iemand in jouw vriendenlijk zijn of haar relatiestatus verandert.

Volgens het onderzoek is het dus geen goed idee om deze app te gebruiken, maar als de BreakUp Notifier er voor zorgt dat je de activiteiten van je ex verder met rust laat is het misschien toch wel een aanrader. Bekijk jij alles wat je exvriendje of vriendin doet op social media? Houd je nauwlettend in de gaten of er nieuwe onbekenden in zijn of haar vriendenlijst verschijnen?

c-date banner

Plaats een reactie