De Top 3 beste datingsites van 2013

In dit artikel vind je het overzicht van de drie beste betrouwbare datingsites van het nieuwe jaar. Ten opzichte van vorig jaar is er één en ander veranderd in de toplijst.

Top 3 Beste Datingsites 2013

De drie beste datingsites van 2013 zijn respectievelijk LEXA, RELATIEPLANET en PARSHIP. Deze drie sites hebben alle drie een groot ledenbestand, een goed functionerende website en de mogelijkheid er eerst gratis rond te kijken zonder te betalen en verdere verplichtingen. Lexa en Relatieplanet zijn voor een breed publiek, Parship meer voor hoger opgeleiden die graag een persoonlijkheidstest maken. Beschrijvingen en meer informatie over deze 3 datingsites lees je hier onder.

Nummer 1 Beste Datingsite: Lexa.nl

2012 was een erg belangijk jaar voor datingsite Lexa: het was het jaar dat de site concurrent Relatieplanet definitief inhaalde als best bezochte datingsite van Nederland. Vanaf 2013 profileren ze zich als “Dé nummer 1 datingsite” en wat ons betreft terecht. Ook de nieuwe website van Lexa maakt een prima indruk. Belangrijkste voordeel van Lexa: het enorme ledenbestand waar voor elk type single genoeg leuke profielen te vinden is.

beste datingsite lexa

Door Readers Digest werd Lexa zowel in 2010, 2011 als 2012 uitgeroepen tot meest betrouwbare merk in de datingwereld. Maurice de Hond becijferde dat Lexa elke week verantwoordelijk is voor 35.000 dates. Lexa neemt haar rol als marktleider serieus en doet op Europees niveau onderzoek naar het single bestaan: LoveGeist.

Lexa is wat ons betreft dé keus voor singles die zich niet willen richten op een specifieke doelgroep. Lexa heeft veel leden in de regio maar ook in de grote steden. Net als Relatieplanet bekijkt Lexa de mogelijkheden voor offline evenementen, en is er al een start gemaakt met single-borrels op kleine schaal. In onze ogen de beste datingsite die continu in beweging is en innoveert. Hier kun je Lexa bezoeken en gratis inschrijven. Of lees onze uitgebreide Lexa Review.

Nummer 2 Beste Datingsite: Relatieplanet.nl (inmiddels offline)

Eén van de eerste en grootste datingsites van Nederland is Relatieplanet, al heeft de site afgelopen jaar Lexa voorbij moeten laten gaan als meest bezochte datingsite. Evengoed blijft Relatieplanet een sterk merk voor singles die niet precies weten wat ze zoeken en veel keus willen hebben. Al ruim 4.5 miljoen mensen hebben op enig moment ingeschreven gestaan bij Relatieplanet en ook op dit moment heeft de site enkele honderd-duizenden actieve leden.

logo relatieplanet

Relatieplanet was ook de winnaar van de prestigieuze Website van het Jaar Award 2012 in de categorie dating. Naast de beste werd Relatieplanet.nl ook nog eens verkozen tot meest populaire datingsite.

Ook is Relatieplanet in 2010 door TROS Radar als beste betaalde datingsite getest, en won de klantenserivce al enkele jaren een prijs bij MVsingles. Naast online dating organiseert Relatieplanet ook singlefeesten in Hoofddorp waar je de leden in het echt kunt ontmoeten. Deze relatiesite is relatief goedkoop, en inschrijven is net als bij Lexa en Parship helemaal gratis.

Als gratis member kun je alle profielen van andere members bekijken, gratis je eigen profiel maken en gratis zoeken naar en flirten met andere singles. Een gratis inschrijving verplicht je natuurlijk tot niets. Relatieplanet is actief sinds 2002 en heeft de site de afgelopen 10 jaar volledig geoptimaliseerd voor online dating. De man/ vrouw verhouding is prima; ongeveer 50%-50%.

Relatieplanet bedient een algemene doelgroep; singles die gericht zijn op dates en niet op matchmaking. Interesse gekregen? Hier kun je Relatieplanet.nl (inmiddels gestopt) bezoeken of je er gratis inschrijven.

Nummer 3 Beste Datingsite: Parship.nl

beste datingsite parship

Parship completeert de Top 3 van beste datingsites voor 2013. In tegenstelling tot de vorige twee heeft Parship een specifieke doelgroep: de hoger opgeleide single. Verder onderscheidt Parship zich ten opzichte van Lexa en RP door hun uitgebreide persoonlijkheidstest. Een erg goede en betrouwbare datingsite voor de single man of vrouw die echt werk van online dating wil maken en op zoek is naar een duurzame relatie.


Matchmaking staat centraal, dat wil zeggen dat je op basis van je test gematcht wordt en niet zelf in het ledenbestand op zoek gaat naar dates. Ideaal voor mensen met weinig tijd en voor hen die graag een kleine selectie met passende matches wil hebben.

81% van de leden is hoger opgeleiden, en de vrouwen zijn licht in de meerderheid: 52 of 48%. Een op de drie leden zegt na afloop van hun lidmaatschap een relatie te hebben gevonden. Een nadeel: Parship is relatief duur, mede door de persoonlijke test. Inschrijven en deze test maken is geheel gratis, of bezoek eerst de website Parship.nl. Of lees eerst de review over Parship.

Tot zover het overzicht van de beste datingsites. Zelf stemmen voor jouw favoriete datingsite kan in de poll hier naast. Meer datingsites en links naar onze reviews vind je op deze pagina. Volgend jaar komt er weer een nieuwe lijst.

Toch helemaal gratis daten? Voor 100% gratis datingsites verwijzen we je naar dit artikel. Bedenk wel dat gratis datingsites, en zeker die zonder inschrijving, een hoop lieden trekken die niet op zoek zijn naar een serieuze date. Zoals met vrijwel alles in het leven geldt: wil je kwaliteit, dan zul je wat moeten betalen. Van bovenstaande datingsites zijn met name Lexa en Relatieplanet heel redelijk geprijsd. Van de gratis betrouwbare datingsites kunnen we Paiq en Knuz met name aanraden.

c-date banner

3 gedachten over “De Top 3 beste datingsites van 2013”

  1. Vrijwel alle datingsites met betaling per bericht, meestal 80 eurocent per mail, zijn FAKE adressen. 1 vrouw met een laptop bedient 50 mannen met antwoorden die ze uit een computer database kan versturen. De computer zet de naam erin en verstuurt berichtje nummer zoveel naar je terug. Als je goed oplet zijn heel veel berichten opgebouwd met dezelfde zinnen. Het is best een knap computer programma.

  2. Onlangs 25 credits gekocht bij Datingbord voor 22,50
    Deze site werkt met nepprofielen . dames willen niks afspreken voor een ontmoeting. niet terug mailen via een ander adres.Je word een beetje aan het lijntje gehouden met vage vragen, zodat je snel door je credits bent en weer nieuwe moet kopen.
    Dus dat was weer een ervaring rijker en een illusie armer.

Plaats een reactie