Zeven Christelijke datingsites: een overzicht

Dating voor christenen; de laatste jaren zijn er tal van sites verschenen die zich richten op internetdaten voor mensen die het christelijk geloof aanhangen. Veel gelovige single mannen en vrouwen vinden op algemene relatiesites te weinig aanbod, of vinden het prettiger om te daten op een site met gelijkgestemden. Zoek je een christelijke datingsite? Dan helpen we je graag op weg met onderstaande lijst.

logo christelijke datingsiteWe hebben het internet afgespeurd naar Nederlandse datingsites voor christenen en een overzicht van zeven geschikte websites samengesteld. Een deel van deze diensten is betaald, andere zijn geheel gratis. Daar waar mogelijk hebben we de kosten en ledenaantallen geplaatst; deze vielen echter niet op elke website te achterhalen. Ook Be2 heeft een christelijk deel op hun datingsite maar is niet exclusief voor christenen.

De huisregels van de sites die we gevonden hebben verschillen nogal eens; let hier dus op voordat u zich eventueel aanmeldt. Bij sommige diensten zijn bijvoorbeeld geen mensen met een alternatieve overtuiging welkom, of kennen een minimale leeftijdsgrens. Onderstaande websites hebben met elkaar gemeen dat ze niet op een specifieke regio concentreren; je kunt dus landelijk zoeken.

Mocht je nog een andere christelijke datingsite kennen die niet in dit overzicht mogen ontbreken kun je een reactie plaatsen.

De zeven websites in willekeurige volgorde:

 • 1 Opzoeknaarjou. Kwalitatief goede website met bijna 700 leden; iets meer dan de helft hiervan is vrouw. De site is al sinds 2005 actief en heeft daarmee de nodige ervaring. Ook bij deze dienst mag je tien dagen lang van alle mogelijkheden gebruik maken zonder daarvoor te betalen; daarna kun je ervoor kiezen een abonnement af te nemen (vanaf 5€/maand). Opzoeknaarjou.nl noemt zichzelf de leukste christelijke contactsite van Nederland.
 • 2 MiracleMatch. Geheel gratis datingsite voor gelovige serieuze relatie-zoekenden. Als we naar de homepage van deze site kijken zien we dat er meer dan 2300 leden actief zijn. Profielen worden handmatig gekeurd. Na een inschrijving op MiracleMatch kun je andere profielen bekijken en berichten versturen. Update: inmiddels is MiracleMatch overgenomen door SamenChristen
 • 3 Crosspoint. Site waar zowel singles als gehuwden op zoek naar vriendschappen welkom zijn. Je kunt 10 dagen vrijblijvend volledig lid zijn, daarna moet je voor de dienst betalen (vanaf 7.50€/maand). Crosspoint.net is uitsluitend bedoeld voor mensen die meelevend kerkelijk zijn, een staat niet open voor aanhangers van andere religies. Verder moet je 18 jaar of ouder zijn om je in te schrijven.
 • 4 Christianmatch. Een redelijk grote christelijke relatiesite met meer dan 2300 leden. Richt zich niet puur op dating maar ook op mensen die op zoek zijn naar vriendschap of met anderen over het geloof willen discussiëren. Om de site te leren kennen mag je twee weken lang volledig gratis lid worden en van alle mogelijkheden gebruik maken; daarna kun je je lidmaatschap eventueel omzetten in een betaald abonnement (vanaf 5€/maand). Bezoek Christianmatch.nl
 • 5 Funkyfish. Christelijke community en tevens datingsite. Kennelijk erg populair, gezien hun nominatie voor Website van het Jaar 2011. De site staat open voor Protestanten en Katholieken en is met ruim 23.000 leden met afstand de grootste van de 7. Ook mannen en vrouwen die al een relatie hebben zijn welkom; toch is zeven op de tien alleenstaand. Funkyfish.nl bestaat sinds 2002 en biedt naast dating ook columns, boekentips, nieuws en andere interessante zaken. Prettig is hun openheid over ledenaantallen en andere relevante cijfers.
 • 6 MijnDating. Contactsite waar je christelijke vrienden kunt maken. Ook hier geldt een 10daags proefabonnement, waarna je moet betalen. De prijzen zijn zeer gunstig; je bent al lid vanaf 2,50€/ per maand. Op Mijndating.eu kun je zonder registratie de laatste nieuwe leden bekijken, en daarmee uitvinden of deze datingsite wat voor je zou kunnen zijn. Update: inmiddels is MiracleMatch overgenomen door SamenChristen
 • 7 Christendates. Zou naar eigen zeggen bekend moeten zijn van televisie, maar wij kenden de site eerlijk gezegd niet. De site doet wat vreemd aan met spelfouten als “Belangrijk leden” maar wie weet is Christendates.nl wel de moeite waard. We wilden hem in elk geval vermelden. Of alle profielen Nederlands zijn betwijfelen wij. Update: inmiddels is deze site offline.

Christelijke Datingsite vs. Relatiebemiddeling

Voor zoekenden die liever niet lid worden van een datingsite zijn er ook christelijke relatiebemiddelingsbureaus, zoals bijvoorbeeld samen-verder.nl
Bij een dergelijke site krijg je wat meer persoonlijke aandacht en soms zelfs een intakegesprek. Vaak is relatiebemiddeling wel aanzienlijk duurder dan het lidmaatschap van datingsites; bekijk dus altijd van te voren de kosten. Ook zijn er bij christelijke relatiebemiddelingsbureaus vaak minder gegadigden dan bij algemene relatiebemiddeling. Meer informatie vind je op deze christelijke datingsite reviewsite.

Ben jij lid van een christelijke datingsite? Zo ja, heb je hier voor gekozen omdat je op algemene relatiesites te weinig gelovige singles leerde kennen? Zie je verschillen in datinggedrag tussen gewone sites en gespecialiseerde datingsites? Is het taboe voor gelovigen om via internet te daten definitief doorbroken, gezien het aantal websites dat er beschikbaar is? We nodigen je ook van harte uit recensies over de site die jij gebruikt te plaatsen.

Als er nieuwe christelijke datingsites online komen zullen we deze lijst van een update voorzien. Ken je een christelijke datingsite die we vergeten zijn? Laat het ons weten.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Reacties

8 Reacties naar “Zeven Christelijke datingsites: een overzicht”
 1. Melvin schreef:

  http://www.date2shine zet zich met veel enthousiasme in voor het onderhouden van een warme, interessante, christelijke dating- en community (netwerk) site!

  Aantrekkelijk voor de mensen (jong en oud) die een vaste relatie hopen te vinden en voor de mensen die het leuk vinden om met anderen in kontakt te komen, te kunnen chatten over (actuele) christelijke en algemene onderwerpen, zowel privé als in de “openbare” ruimten.

  Om hiervoor interessante en mooie uitgangspunten te hebben bieden wij aan de leden en aan voorgangers en geestelijken, ruimte om hun inspiratie te delen en gedachten/overwegingen neer te zetten in de column van het “Forum”.

  Date2shine.nl is een ontmoetingsplaats voor christenen van alle gezindten!

  Een mooie plek op het internet om inspiratie op te doen, leuke mensen te ontmoeten,van gedachten te wisselen, je passie en interesse te delen met anderen (video’s, muziek, etc.).

  Overige faciliteiten:
  Bij ons kun je ook artikelen bestellen via de webshops en reizen boeken via christelijke reisbureau’s.
  Wat wij belangrijk vinden:
  Die anderen ook te laten stralen (let them shine too!), in het licht te zien van de warme bewogenheid en liefde van

  Christus:
  de oudere mensen, degenen die verarmd zijn door de economische crisis, de eenzamen, de chronisch zieken….kinderen die niet gelukkig en veilig zijn…..

  Hiervoor hebben wij enkele Goede Doelen geselecteerd, waarvoor u, jij, je keuze kunt doorgeven.
  Wij hebben de donaties hiervoor opgenomen in het lidmaatschapsgeld. Als je bij ons lid wordt, geef je automatisch al aan deze Goede Doelen!

  Het lidmaatschap is de eerste maand gratis, na 4 weken vragen wij je bijdrage
  (€ 9,95 per mnd) voor het in stand houden en verder uitbreiden van deze site en de donaties aan de Goede Doelen.

 2. b mulder schreef:

  Ik wil wel graag weten of ik via deze weg een christelijke vrouw kan vinden tussen 60 en 67 jaar.
  Of weet u een goed emailadres geen relatie planet
  Mij leeftijd is 66 jaar

  vr gr en bedankt bij voor baat

  Ben Mulder

 3. f schilstra schreef:

  Er is nog een zeker noemenswaardige christelijk dating site!: Christelijk Contact;
  Voordeel : het is echt en gratis.

  Het is vrij in die zin van je hoeft niet veel infromatie van je zelf prijs te geven. Dat heeft als gevolg dat er ook soms van een ander weinig te lezen valt. Er zijn zeker leuke serieueze mensen op te vinden!!!

 4. Doortje schreef:

  Date2shine komt op mij over als een website waarop het minimale gedaan is om christen singles met elkaar in contact te kunnen brengen. Misschien vanuit het idee: het is een gemotiveerde doelgroep dus dan hoef je niet zoveel moeite te doen. En waarom zou dat niet werken? persoonlijk spreekt de onhandige layout mij niet aan. Maar als er personen te vinden zouden zijn die me aanspreken dan zou ik dat voor lief nemen.

  Wat ik kwalijk vind is dat alle mails van een ‘noreply’ e-mailadres komen, dat het contactformulier blijft hangen en dat er in de nieuwsbrieven geen mogelijkheid wordt geboden om je af te melden. Omdat er geen andere contactmogelijkheden zijn is het dus niet mogelijk om van de nieuwsbrieve af te komen voor zover ik tot nu toe kan nagaan. Tips zijn welkom.

 5. Mariane schreef:

  Christelijke datingsite Samen Verder zet zich in voor jong en oud gelovigen. Zoals ik ervaren heb begint precies zoals hun website verteld het vinden van een passend gelovige partner bij Samen Veder. Zeer behulpzaam en betrouwbaar. Privacy en discretie is zeer zeker gewaarborgd.
  Een echte aanrader, doelgericht en overzichtelijk.
  TOP

 6. Hans schreef:

  Een oudere vriendin tipte me over een mogelijke Christelijke datingsite; zij zouden nog normen/waarden hebben. Sta nu (nog) op 50Plusmatch, maar te oppervlakkig. Als iemand je afwijst, en je vraagt om uitleg, wordt je soms zo maar geblokkeerd……….!

 7. Anymous schreef:

  Onderstaande klacht ligt nu bij het ministerie
  Ik zal de naam van de beheerder even weg halen.

  Beste,

  Ik weet niet of dit het juiste punt is om schending van de privacy wet te melden.

  Het gaat over de Christelijke Dating site Samen Christen.

  De beheerder ***** leest de berichten mee van de leden.
  En zoals bij mij heb ik hele gevoelige dingen verteld tegen mijn mogelijke date.
  Hij heeft ook voorwaarden en gedragsregels opgesteld die zeer dictaturistis zijn.
  Ik had een keer de volledige naam van mijzelf verteld tegen mijn date.
  Ik had gevraagd heb jij ook Facebook.
  En iemand wilde liever geen gevoelige informatie op de chat delen maar face to face afspreken.

  Nou volgens ***** is dat tegen zijn eigen opgestelde regels in.

  Waar ik dus nu het meest mee zit is dat hij dus alles blijkbaar kan “mee lezen” eng toch? En mag dat.

  Verder de vraag mag hij, terwijl ik betaald lid was, zijn eigen regels op deze manier opstellen? Ik hoor graag van u.

 8. Ronald Moestoredjo schreef:

  Ik zou graag in contact willen komen met mannen tussen 58 en 65 jaar voor een vriendschappelijke relatie.

Laat Horen Wat Je Vindt