Acht Christelijke datingsites: een overzicht

Dating voor christenen; de laatste jaren zijn er tal van sites verschenen die zich richten op internetdaten voor mensen die het christelijk geloof aanhangen. Veel gelovige single mannen en vrouwen vinden op algemene relatiesites te weinig aanbod, of vinden het prettiger om te daten op een site met gelijkgestemden. Zoek je een christelijke datingsite? Dan helpen we je graag op weg met onderstaande lijst. Bekende sites zijn OpZoekNaarJou en SamenChristen.

logo christelijke datingsite

Christelijke Datingsites

We hebben het internet afgespeurd naar Nederlandse datingsites voor christenen en een overzicht van acht geschikte websites samengesteld. Een deel van deze diensten is betaald, andere zijn geheel gratis. Daar waar mogelijk hebben we de kosten en ledenaantallen geplaatst; deze vielen echter niet op elke website te achterhalen. Ook Be2 heeft een christelijk deel op hun datingsite maar is niet exclusief voor christenen.

De huisregels van de sites die we gevonden hebben verschillen nogal eens; let hier dus op voordat u zich eventueel aanmeldt. Bij sommige diensten zijn bijvoorbeeld geen mensen met een alternatieve overtuiging welkom, of kennen een minimale leeftijdsgrens. Onderstaande websites hebben met elkaar gemeen dat ze niet op een specifieke regio concentreren; je kunt dus landelijk zoeken.

Mocht je nog een andere christelijke datingsite kennen die niet in dit overzicht mogen ontbreken kun je een reactie plaatsen.

De acht websites in willekeurige volgorde:

 • 1 Opzoeknaarjou. Kwalitatief goede website met bijna 700 leden; iets meer dan de helft hiervan is vrouw. De site is al sinds 2005 actief en heeft daarmee de nodige ervaring. Ook bij deze dienst mag je tien dagen lang van alle mogelijkheden gebruik maken zonder daarvoor te betalen; daarna kun je ervoor kiezen een abonnement af te nemen (vanaf 5€/maand). Opzoeknaarjou.nl noemt zichzelf de leukste christelijke contactsite van Nederland.
 • 2 Samen Christen. Datingsite die al sinds 2001 christelijke singles vanuit een Bijbelse visie bij elkaar brengt. Al ruim 40.000 singles hebben ze op enig moment aangemeld voor SamenChristen. Aanmelden is gratis, en de abonnementsprijzen zijn schappelijk te noemen. Kijk of deze datingservice bij jou past op SamenChristen.nl.
 • 3 ROOTS Dating. Visueel ingestelde datingsite. Je stelt je profiel samen onder andere op basis van je hobby en wat je zoal interessant vindt. Zo zie je snel of iemand bij je past, qua leven. Erg leuk. Misschien ken je Pepper nog? Het is hetzelfde idee. Profielen worden handmatig gekeurd. Slapende profielen worden uit de database gehaald. Vind christelijke singles op Rootsdating.nl
 • 4. ChristelijkDaten.nl. ChristelijkDaten.nl is de datingsite voor Christelijke singles. Hier vind je mensen met dezelfde normen en waarden en maak je eenvoudig contact. Ben jij al lange tijd op zoek naar de ware liefde en christelijk contact, maar kom je gewoon geen leuke vrijgezelle mannen of vrouwen tegen? Probeer dan eens ChristelijkDaten.nl
 • 5 Crosspoint. Site waar zowel singles als gehuwden op zoek naar vriendschappen welkom zijn. Je kunt 10 dagen vrijblijvend volledig lid zijn, daarna moet je voor de dienst betalen (vanaf 7.50€/maand). Crosspoint.net is uitsluitend bedoeld voor mensen die meelevend kerkelijk zijn, een staat niet open voor aanhangers van andere religies. Verder moet je 18 jaar of ouder zijn om je in te schrijven.
 • 6 Christianmatch. Een redelijk grote christelijke relatiesite met meer dan 2300 leden. Richt zich niet puur op dating maar ook op mensen die op zoek zijn naar vriendschap of met anderen over het geloof willen discussiëren. Om de site te leren kennen mag je twee weken lang volledig gratis lid worden en van alle mogelijkheden gebruik maken; daarna kun je je lidmaatschap eventueel omzetten in een betaald abonnement (vanaf 5€/maand). Bezoek Christianmatch.nl
 • 7 Funkyfish. Christelijke community en tevens datingsite. Kennelijk erg populair, gezien hun nominatie voor Website van het Jaar 2011. De site staat open voor Protestanten en Katholieken en is met ruim 23.000 leden met afstand de grootste van de 7. Ook mannen en vrouwen die al een relatie hebben zijn welkom; toch is zeven op de tien alleenstaand. Funkyfish.nl bestaat sinds 2002 en biedt naast dating ook columns, boekentips, nieuws en andere interessante zaken. Prettig is hun openheid over ledenaantallen en andere relevante cijfers.
 • 8 Christian Cafe. Internationale christelijke datingsite met een gratis proefperiode van 10 dagen, waarbij je dus ook gewoon berichten kan sturen. Wel een Engelstalige site. Leuk voor singles die graag een christen uit het buitenland zouden daten. Of gewoon mee schrijven. De site Christian Cafe bestaat al sinds 1999. Volgens de website zijn er al meer dan 25.000 huwelijken uit voortgekomen. Hoe ChristianCafe dat precies meet is onduidelijk :) Bezoek de website ChristianCafe.com.

Onderstaande christelijke sites zijn inmiddels offline of overgenomen door een van bovenstaande websites:

 • – MijnDating. Contactsite waar je christelijke vrienden kunt maken. Ook hier geldt een 10daags proefabonnement, waarna je moet betalen. De prijzen zijn zeer gunstig; je bent al lid vanaf 2,50€/ per maand. Op Mijndating.eu kun je zonder registratie de laatste nieuwe leden bekijken, en daarmee uitvinden of deze datingsite wat voor je zou kunnen zijn. Update: inmiddels is MijnDating overgenomen door SamenChristen
 • – Christendates. Zou naar eigen zeggen bekend moeten zijn van televisie, maar wij kenden de site eerlijk gezegd niet. De site doet wat vreemd aan met spelfouten als “Belangrijk leden” maar wie weet is Christendates.nl wel de moeite waard. We wilden hem in elk geval vermelden. Of alle profielen Nederlands zijn betwijfelen wij. Update: inmiddels is deze site offline.

Voorheen had je ook nog de site MiracleMatch.nl, maar deze is ook op een gegeven moment overgenomen door SamenChristen. Verder was er even sprake van een nieuwe christelijke datingsite, Date2shine, maar deze was een heel kort leven beschoren.

Christelijke Datingsite vs. Relatiebemiddeling

Voor zoekenden die liever niet lid worden van een datingsite zijn er ook christelijke relatiebemiddelingsbureaus, zoals bijvoorbeeld samen-verder.nl

Bij een dergelijke site krijg je wat meer persoonlijke aandacht en soms zelfs een intakegesprek. Vaak is relatiebemiddeling wel aanzienlijk duurder dan het lidmaatschap van datingsites; bekijk dus altijd van te voren de kosten. Ook zijn er bij christelijke relatiebemiddelingsbureaus vaak minder gegadigden dan bij algemene relatiebemiddeling.

Ben jij lid van een christelijke datingsite? Zo ja, heb je hier voor gekozen omdat je op algemene relatiesites te weinig gelovige singles leerde kennen? Zie je verschillen in datinggedrag tussen gewone sites en gespecialiseerde datingsites? Is het taboe voor gelovigen om via internet te daten definitief doorbroken, gezien het aantal websites dat er beschikbaar is? We nodigen je ook van harte uit recensies over de site die jij gebruikt te plaatsen. Wellicht ook interessant: Muslima, een datingsite voor Islamitische singles.

Als er nieuwe christelijke datingsites online komen zullen we deze lijst van een update voorzien. Ken je een christelijke datingsite die we vergeten zijn? Laat het ons weten.

c-date banner

13 gedachten over “Acht Christelijke datingsites: een overzicht”

 1. Wat een heftige reactie. Van C1977.
  Ja, niet iedereen op de sites zijn jofel.
  Koop het boek, Vind je eindman(of vrouw) van Carla Ketelaar.
  Adviezen, begeleiding ect…je kunt ook pers begeleid worden

  Hoop dat deze persoons weer okey is.
  We moeten dicht bij de Heer en onszelf blijven.

  Nee dit is de eerste keer dat ik überhaupt hier iets op schrijf

 2. tot heden alleen pech -geld weg ervaring, op zeker 10 div sites
  en dit ondanks feit dat hele volksstammen zoekend zijn, gek eigenlijk.
  vind dat veel sites te veel bemoeienis hebben met ”mag” en ”mag niet”
  zelfs onder noemer christelijk, te gek, komt door beperkte blik., en medewerkers /geen vakmensen
  bovendien zich aanmatigen de wereld te kennen, je plast in je broek vd lach,
  ze kennen alleen de kaft vd bijbel
  bovendien MEELEZEN in berichten, eigen mening(beperkt!!) over profieldus, privacy nihil

 3. Be2 profileert zich als zeer geschikt voor christelijke singles, maar begin er niet aan. Om te beginnen veel te duur voor de diensten die zij leveren. Met 1 druk op de knp verbind je je aan een halfjaar abonnement zonder dat om een bevestiging wordt gevraagd.

  Steeds vaker bekruipt me het gevoel dat 80% van de zg profielen fake zijn. Taalgebruik is beroerd, veel spelfouten, zoals ‘opgeruimt zijn’, ‘haar’ als bezittelijk vnw bij mannen. Opleidingsniveau selecteren is onmogelijk terwijl ze gelinkt zijn aan ‘Academic singles’..

  Voor deze datingsite geldt hetzelfde: niet aan beginnen, geen enkel bewijs dat deelnemers enige vooropleiding hebben. Of beantwoorden aan voor jou belangrijke selectiecriteria. Let echt op waar je je inschrijft: Steeds meer datingsites lijken onpersoonlijke computerprogramma’s.

 4. Nou nou nou moet dit zo , redactie haal dit bericht aub heel snel weg . Dit kan echt niet !!!!!

 5. Enkel traumatische ervaringen meegemaakt, gediscrimineerd, belasterd en vol met schijnheiligheid. Het is een slangennest van hypocriete christenen zonder liefde, witgekalkte graven verdienen niets anders dan Gods vervloeking.

  FF redactie is arrogant, vol censuur. Ik heb regelmatig zelfmoord overwogen vanwege ‘christelijke’ dames en gedrag van bepaalde christenen. En hun helpdesk is autistisch en behoorlijk pedant in correspondentie.

  De nare herinneringen aan deze site spoken nog dagelijks door mijn hoofd, ik vervloek God en Christus vanwege deze site, ik was liever niet geboren dan hierop beland. Reden nummer één dat ik de kerk niet meer bezoek en God vervloek.

 6. Ik zou graag in contact willen komen met mannen tussen 58 en 65 jaar voor een vriendschappelijke relatie.

 7. Onderstaande klacht ligt nu bij het ministerie
  Ik zal de naam van de beheerder even weg halen.

  Beste,

  Ik weet niet of dit het juiste punt is om schending van de privacy wet te melden.

  Het gaat over de Christelijke Dating site Samen Christen.

  De beheerder ***** leest de berichten mee van de leden.
  En zoals bij mij heb ik hele gevoelige dingen verteld tegen mijn mogelijke date.
  Hij heeft ook voorwaarden en gedragsregels opgesteld die zeer dictaturistis zijn.
  Ik had een keer de volledige naam van mijzelf verteld tegen mijn date.
  Ik had gevraagd heb jij ook Facebook.
  En iemand wilde liever geen gevoelige informatie op de chat delen maar face to face afspreken.

  Nou volgens ***** is dat tegen zijn eigen opgestelde regels in.

  Waar ik dus nu het meest mee zit is dat hij dus alles blijkbaar kan “mee lezen” eng toch? En mag dat.

  Verder de vraag mag hij, terwijl ik betaald lid was, zijn eigen regels op deze manier opstellen? Ik hoor graag van u.

 8. Een oudere vriendin tipte me over een mogelijke Christelijke datingsite; zij zouden nog normen/waarden hebben. Sta nu (nog) op 50Plusmatch, maar te oppervlakkig. Als iemand je afwijst, en je vraagt om uitleg, wordt je soms zo maar geblokkeerd……….!

 9. Christelijke datingsite Samen Verder zet zich in voor jong en oud gelovigen. Zoals ik ervaren heb begint precies zoals hun website verteld het vinden van een passend gelovige partner bij Samen Veder. Zeer behulpzaam en betrouwbaar. Privacy en discretie is zeer zeker gewaarborgd.
  Een echte aanrader, doelgericht en overzichtelijk.
  TOP

 10. Date2shine komt op mij over als een website waarop het minimale gedaan is om christen singles met elkaar in contact te kunnen brengen. Misschien vanuit het idee: het is een gemotiveerde doelgroep dus dan hoef je niet zoveel moeite te doen. En waarom zou dat niet werken? persoonlijk spreekt de onhandige layout mij niet aan. Maar als er personen te vinden zouden zijn die me aanspreken dan zou ik dat voor lief nemen.

  Wat ik kwalijk vind is dat alle mails van een ‘noreply’ e-mailadres komen, dat het contactformulier blijft hangen en dat er in de nieuwsbrieven geen mogelijkheid wordt geboden om je af te melden. Omdat er geen andere contactmogelijkheden zijn is het dus niet mogelijk om van de nieuwsbrieve af te komen voor zover ik tot nu toe kan nagaan. Tips zijn welkom.

 11. Er is nog een zeker noemenswaardige christelijk dating site!: Christelijk Contact;
  Voordeel : het is echt en gratis.

  Het is vrij in die zin van je hoeft niet veel infromatie van je zelf prijs te geven. Dat heeft als gevolg dat er ook soms van een ander weinig te lezen valt. Er zijn zeker leuke serieueze mensen op te vinden!!!

 12. Ik wil wel graag weten of ik via deze weg een christelijke vrouw kan vinden tussen 60 en 67 jaar.
  Of weet u een goed emailadres geen relatie planet
  Mij leeftijd is 66 jaar

  vr gr en bedankt bij voor baat

  Ben Mulder

 13. http://www.date2shine zet zich met veel enthousiasme in voor het onderhouden van een warme, interessante, christelijke dating- en community (netwerk) site!

  Aantrekkelijk voor de mensen (jong en oud) die een vaste relatie hopen te vinden en voor de mensen die het leuk vinden om met anderen in kontakt te komen, te kunnen chatten over (actuele) christelijke en algemene onderwerpen, zowel privé als in de “openbare” ruimten.

  Om hiervoor interessante en mooie uitgangspunten te hebben bieden wij aan de leden en aan voorgangers en geestelijken, ruimte om hun inspiratie te delen en gedachten/overwegingen neer te zetten in de column van het “Forum”.

  Date2shine.nl is een ontmoetingsplaats voor christenen van alle gezindten!

  Een mooie plek op het internet om inspiratie op te doen, leuke mensen te ontmoeten,van gedachten te wisselen, je passie en interesse te delen met anderen (video’s, muziek, etc.).

  Overige faciliteiten:
  Bij ons kun je ook artikelen bestellen via de webshops en reizen boeken via christelijke reisbureau’s.
  Wat wij belangrijk vinden:
  Die anderen ook te laten stralen (let them shine too!), in het licht te zien van de warme bewogenheid en liefde van

  Christus:
  de oudere mensen, degenen die verarmd zijn door de economische crisis, de eenzamen, de chronisch zieken….kinderen die niet gelukkig en veilig zijn…..

  Hiervoor hebben wij enkele Goede Doelen geselecteerd, waarvoor u, jij, je keuze kunt doorgeven.
  Wij hebben de donaties hiervoor opgenomen in het lidmaatschapsgeld. Als je bij ons lid wordt, geef je automatisch al aan deze Goede Doelen!

  Het lidmaatschap is de eerste maand gratis, na 4 weken vragen wij je bijdrage
  (€ 9,95 per mnd) voor het in stand houden en verder uitbreiden van deze site en de donaties aan de Goede Doelen.

Plaats een reactie