Datingsite opzeggen per brief: zelf doen of via een opzegservice

Als je een betaald abonnement hebt bij een datingsite is het soms helaas lastig daar van af te komen. Veel datingsites zijn hier heel netjes in en laten je eenvoudig je abonnement opzeggen, maar andere doen een stuk moeilijker. Die zien betalende leden liever niet vertrekken. Begrijpelijk, maar opzeggen bijna ondoenlijk maken is niet in de haak.

opzegbrief schrijven

Bij de meeste datingsites kun je gewoon online in je account opzeggen en je betaling stopzetten. Een paar vragen om een schriftelijke opzegging, heel irritant. Heel af en toe is zelfs een fax nodig; niet meer van deze tijd. Als je je betaalde dating-abonnement per brief op wilt zeggen moet je aan een aantal zaken denken.

Op deze pagina lees je wat je allemaal het beste in je opzegbrief kunt vermelden. Als je het aanmaken en versturen van een opzegbrief uit handen wilt geven kun je denken aan een opzegservice.

Zelf een betaald abonnement opzeggen per brief

Ga je zelf een brief sturen? Vermeld altijd de volgende zaken in je opzegging:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Eventuele Accountnaam (sommige datingsites maken het extra lastig en vragen om je nickname/accountnaam.
  • Je e-mailadres, en zorg er voor dat dit het e-mailadres is waarmee je je ooit hebt aangemeld bij de site
  • Adres, Postcode, Woonplaats
  • Je wens om het betaalde abonnement stop te zetten op de eerstvolgend mogelijke datum
  • Vraag om een bevestiging van het stopzetten van het abonnement, bij voorkeur per mail

Bij veel sites is het echter wel mogelijk gewoon online op te zeggen, dus gebruik deze optie alleen als je er op geen andere manier van af lijkt te komen. Als je Google op ‘datingsite opzeggen’ en de naam van jouw site krijg je veel resultaten. Vaak vind je het ook wel terug in de kleine lettertjes van de Algemene Voorwaarden.

Datingsite opzeggen via een opzegservice

Als je geen zin hebt om zelf een brief te schrijven is er de dienst van 123opzeggen.nl. Zij zijn expert in het opzeggen van allerlei diensten, en hebben voor elk type dienst de juiste (standaard)brief klaarliggen met de juiste informatie. Zo ook voor een groot aantal van de meest gebruikte datingsites.

Op moment van schrijven zijn er 58 opzegbrieven in de categorie Dating, dus goede kans dat jouw datingsite er ook bij staat. Datingsites waar je je betaalde abonnement van kunt laten opzeggen zijn onder andere Parship, 50liefde, Ondeugend Daten, Secondlove en Victoria Milan. Bekijk het overzicht op 123opzeggen.nl/dating.

datingsite opzeggen banner

Via de Wet van Dam kun je te allen tijde bekijken welk recht je als consument hebt over het opzeggen van datingsites. Tegenwoordig mogen dit soort diensten geen stilzwijgende verlenging meer hanteren. Dat wil zeggen dat je op ieder moment jouw dating abonnement kunt beëindigen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. – 123opzeggen.nl

Profiel Verwijderen soms niet voldoende

Let er op dat gewoon het verwijderen van je profiel soms niet genoeg is om je abo op te zeggen. Je betaalde dienst en eventuele incasso kunnen gewoon doorlopen. De kosten worden gewoon afgeschreven, ook als je geen gebruik meer maakt van je profiel en dus het account. Zorg dus altijd eerst dat je de betaling succesvol hebt gestopt en dat dele hebt afgerond. Daarna verwijder je pas je profiel / account. Zo kom je niet in de problemen.

Weetje: de maximale duur en opzegtermijn van abonnementen zijn tegenwoordig netjes wettelijk vastgelegd. Datingsite abonnementen hebben een wettelijke maximale duur van één jaar. Parship bijvoorbeeld heeft jarenlang gewerkt met een (duur!) 2-jarig abonnement. Dit mag dus niet meer.

Na de maximale duur van het betaalde abonnement kan het abonnement stilzwijgend worden verlengd, maar slechts steeds met één maand, niet langer. Na de vaste abonnementsperiode is een dating abonnement dus maandelijks opzegbaar. Allemaal toch te veel gedoe? Laat je datingsite opzeggen via d opzegservice van 123opzeggen.nl.

Je kunt daar als ik het goed heb gezien ook gewoon een voorbeeldbroed laten maken en downloaden, zonder te betalen. Alleen sturen zij hem dan niet op. Als dit niet klopt lees ik het graag terug in de comments.

Dating Apps: een stuk eenvoudiger opzeggen

Als je een betaalde dating app hebt gaat alles een stuk makkelijker. Daar kun je gewoon bij Apple of in de Google Play Store je abonnement stoppen. Je kunt dan tot het einde van je contract-periode gewoon gebruik maken van de betaalde functies, en daarna stopt het gewoon. Ik heb meerdere malen bij Tinder en Happn een betaald abonnement gehad, en dit werkt prima.

Jouw ervaringen met een datingsite opzeggen

Heb jij horror-verhalen of juist goede ervaringen met datingsites, en dan met name rond betaalde abo’s? Ik lees het graag terug in de comments.

Plaats een reactie