e-Matching voor hoog opgeleide singles

De relatiesite e-matching richt zich op hoger opgeleide singles van hbo en academisch niveau, en behoort samen met Match4me tot de twee grootste datingsites die zich alleen op beter opgeleiden openstellen.

In het TROS radar onderzoek over datingsites eindigde e-matching op de tiende plek, enkele plaatsen achter Match4me. Voor de Website van het Jaar was de site vaak één van de twaalf genomineerden in de categorie Dating. Bezoek de website van e-Matching

ematching logo

Single hoger opgeleide mannen en vrouwen kiezen zijn uiteraard ook aanwezig op de algemene datingsites, maar veel van hen kiezen liever voor een site als deze, waar al een selectie aan de poort wordt gemaakt. Als je per sé een date zoekt met een bepaald opleidingsniveau word je op een HBO/WO datingsite niet onaangenaam verrast door berichtjes van singles met aanzienlijk minder scholing. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie.

Alleen goedgekeurde profielen worden op de site vertoond. U kunt proeflid worden en dit is gewoon gratis en zonder verdere verplichtingen. Als u uiteindelijk geen full lid wordt verwijderen zij automatisch na 16 weken uw profiel. Geen omkijken naar dus.

Aanmelden en registratieprocedure van e-Matching

zoekprofiel ematching

Als je besluit gratis proeflid te worden (dit geeft geen verdere verplichtingen) ga je naar de registratiepagina. Verzin een schuilnaam en geef je echte naam en e-mailadres op (deze worden niet op de site getoond). Vervolgens stel je je zoekprofiel samen (zie links) en geef je aan of je dagelijks, wekelijks of geen nieuwe matches in je mailbox wilt ontvangen.

Bij het aanmaken van je profiel geef je ook aan of je kinderen of een kinderwens hebt, of je bezwaar hebt tegen rokende en/of drinkende matches. Daarna word je gevraagd wat dieper in te gaan op hoe je in het leven staat.

Het aanvullen van je profiel

profielscherm e-Matching

Je profiel wordt handmatig door de klantenservice van e-Matching gecontroleerd; dit om te voorkomen dat de site vol komt te staan met nepprofielen. Jouw datingprofiel wordt pas voor de rest zichtbaar ná deze controle; vul dus alles netjes in en geef een uitgebreide beschrijving van jezelf en wat je zoekt.

Verder kun je maximaal zes lievelingsfilms, lievelingsboeken en vrijetijdsbestedingen opgeven. Als je meer favorieten wilt benoemen kun je deze lijstjes uiteraard in het vrije tekstveld aanvullen. In de regel vindt het publiek op deze site dat je favorieten veel over een persoon kunnen zeggen, bedenk dus goed wat je hier opgeeft. Denk na over wat je uit zou willen stralen en welke boeken et cetera hier bij passen. let wel: eerlijkheid duurt het langst, dus vermeld geen onzin over je persoonlijke voorkeuren.

Je persoonlijke startpagina

startpagina

Als je alles hebt afgerond kom je op je persoonlijke pagina terecht. Je profiel moet nog goedgekeurd worden door de redactie. Dit lijkt vervelend maar voorkomt een hoop oplichters, en is dus ook in jouw belang. Op deze pagina kun je eventueel nog je zoekprofiel wijzigen en instellen of je interessante matches per email wilt ontvangen. Ook kun je extra foto’s toevoegen aan jouw profiel. Links zie je “mailbox” staan; hier verschijnen (interesse)berichten van andere deelnemers. Als je wil kun je ook hiervan via mail op de hoogte gesteld worden.

Voor een extra bedrag per maand kun je gebruik maken van de diensten van de datingcoach, momenteel Ellens Maat. Een goede optie voor hen die wat moeite hebben de eerste schreden te zetten in de wereld van internetdating. Ons oordeel: een betrouwbare dienst met een breed publiek. Echte nadelen kunnen we niet noemen. Een minpunt is wellicht dat er meerdere sites zijn die op dit publiek mikken; jouw ideale partner zou net bij de andere kunnen zitten.

*** Direct naar de website van e-matching: klik ***

Foto Website

e-Matching website

Cijfers en Kosten e-Matching.nl

Aantal Leden: geen aantallen bekend
Man/Vrouw verhouding: onbekend, maar waarschijnlijk 50/50
Kosten E-matching.nl* (betaald abonnement cq full member):

 • Prijs voor 1 maand: € 19,95 euro
 • Prijs voor 3 maanden: € 49,95 euro (gemiddeld € 16,65 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 79,95 euro (gemiddeld € 13,33 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar: € 129,95 euro (gemiddeld € 10,83 per maand)
 • Moeite met dates vinden? Tegen een meerprijs van 33,95 kunt u hulp krijgen bij het samenstellen van uw profiel, en het leggen van contacten.

Als u een abonnement afsluit kunt u betalen met iDEAL en creditcard, maar ook een rechtstreekse overschrijving behoort tot de mogelijkheden. Als u per maand wilt betalen gaat dat via een automatische incasso. Opzeggen: als u uw profiel verwijderd wordt uw lidmaatschap automatisch stopgezet. Uw profiel afmelden kunt u zelf binnen uw account doen, of u kunt de klantenservice benaderen met het verzoek tot verwijdering van uw account. Of maak gebruik van de dienst 123opzeggen.nl voor een officiële brief.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Interesse bericht sturenneenee
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenjaja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / AppMobiele siteMobiele site
Chatbox toegangnvtnvt

Bedrijfs- & Contact Informatie

Postadres: Focus Internet t.a.v. e-Matching – Postbus 611 – 6500 AP Nijmegen
Vestigingsadres: Plein 1944 nr. 73 – 6511 JE Nijmegen
KVK: 10145368. Website e-Matching.nl

Bijzonderheden van e-Matching

 • Automatisch passende datingprofielen in uw inbox per e-mail.
 • Geen risico: Als enige dating site aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg.
 • Echt alléén hoger opgeleiden en single mannen en vrouwen met HBO of WO niveau.
 • De datingsite voor beter opgeleiden: de meeste single academici zijn hier lid.
 • Vind snel gelijkgestemden met dezelfde hobby’s en interesses.
 • Indien nodig helpt een datingcoach je tegen een vergoeding met je profiel. Ook krijg je hulp bij het kiezen van reageren op mogelijke dates.
 • In het bezit van het Singles Keurmerk van de Algemene Vereniging Relatiebureaus.

Al ervaring met datingsites voor HBO en Universitair niveau? Uw bevindingen kunt u kwijt in de comment-sectie onder deze pagina. Bracht deze site wat u er van verwacht had? Ook commentaar en reviews over dating voor hogeropgeleiden in het algemeen mogen worden achtergelaten. Een andere zeer goede website voor de single hoger opgeleide doelgroep is Match4me, dat sinds kort ook gebruik maakt van een waardenprofiel om singles te matchen.

c-date banner

33 gedachten over “e-Matching voor hoog opgeleide singles”

 1. Verslag E Matching:

  + duidelijke betaalvoorwaarden
  + overzichtelijke opzet database, prettig leesbaar
  + snelle behandeling klachten en opmerkingen
  + de functie ‘door mij bekeken’ en ‘bekeek mij’ is super handig

  – ongeveer een derde van de profielen is te kort om zinvol op te kunnen reageren

  Er staan ongeveer 10.000 vrouwen en een kleine 4000 mannen ingeschreven. Op het eerste gezicht lijkt het aantal ingeschreven vrouwen erg groot. Maar je ontdekt al snel dat de vrouwen zeer hoge eisen stellen. Bovendien zijn de sectoren onderwijs, zorg, psychologie en wereldverbeteraar sterk oververtegenwoordigd.

  Deze vrouwen beschrijven zichzelf heel vaak met bijna dezelfde woorden, ze zijn allemaal ‘lief, empathisch, sociaal en zelfstandig’. Veel vrouwen beginnen hun beschrijving met hoe geweldig leuk toch wel hun werk en hun vriendenkring is. De manier van beschrijven duidt erop, dat deze vrouwen meer met zichzelf bezig zijn dan met een mogelijke partner. Ook bij het opnoemen van de favoriete boeken, muziek en films komen vaak dezelfde titels terug.

  Uit bestudering van de profielen en mijn eigen ervaringen heb ik de conclusie getrokken dat slechts 1 op de 10 van deze vrouwen een monogame, duurzame relatie zoekt en is bereid daarin te investeren. En dan nog alleen als mits die man er goed uitziet, geld heeft en precies dezelfde interesses heeft. De overige 9 van de 10 zoeken op zijn best een man om mee uit te gaan, een stedentrip te maken of op een terras te zitten, zodat andere vrouwen zien dat zij niet alleen is.

  De meest voorkomende groep vrouwen zijn de goudgravers: ze willen gewoon een vent met geld en connecties. Deze vrouwen vermelden in hun profiel dat ze dol zijn op varen, golfen en skiën en een man zoeken die ‘zijn leven op orde heeft’ (lees: een goed gevulde portemonnee heeft).

  Wat mij opviel dat ongeveer de helft van de vrouwen in het onderwijs werkte. Gescheiden vrouwen zijn bijna altijd verzuurd en lijden aan het Versmade Vrouw Syndroom, waarvan het belangrijkste kenmerk is dat geen enkele man goed genoeg is. De eisen in sommige profielen zijn zo gedetailleerd dat je er niet over peinst om er aan te beginnen, ook al zou het profiel overeenstemmen op andere punten. Soms schoot ik halverwege de tekst spontaan in de lach.

  Dan zijn er de opportunisten die alleen maar interesse hebben in uiterlijk, uitgaan, een stedentrip, wat snelle sex. Deze vrouwen vermelden in hun profiel bijvoorbeeld dat ze een man zoeken ‘met een jongensachtig uiterlijk, mooie handen, aangename lach, minimaal lengte zoveel.

  Tenslotte zijn er de kanslozen: vrouwen die zeer introvert zijn, een moeilijke persoonlijke geschiedenis hebben, te passief zijn en eigenlijk weinig te bieden hebben.

  In de periode (6 maanden) dat ik lid was (ook van een andere datingsite) heb ik iets meer dan 100 contactverzoeken verstuurd, die 16 dates opleverden.

  Ongeveer de helft van deze vrouwen waren ronduit bits, zeer kritisch en hard in de manier van uitdrukken. Ze hadden moeite om zelfs maar een half uur een normaal gesprek te voeren.

  Daarnaast had ik in zes gevallen al min of meer een date afgesproken, maar werd die geannuleerd met doorzichtige smoezen of helemaal geen bericht. Opvallend was dat na een contactverzoek mijn profiel zelden bekeken werd, wat een duidelijke indicatie is van afwezigheid van belangstelling.

  Dat zou ik nog kunnen begrijpen als deze vrouwen heel aantrekkelijk zouden zijn, een leuke gesprekspartner zijn en je er leuke actieve dingen mee zou kunnen ondernemen. Aantrekkelijk zijn ze vaak nog wel, maar op alle overige punten scoren ze meestal ver onder de maat.

  Afstand is al heel snel een bezwaar. Opvallend is ook dat de vrouwen bijna altijd een man zoeken met humor. Na 16 dates weet ik ook waarom: want deze vrouwen hebben zelf geen enkel gevoel voor humor, geen relativeringsvermogen en geen vermogen tot zelfreflectie.

  Van de 16 dates heb ik een langer lopend contact overgehouden met een leuke vrouw. Maar ook in dit geval ontdekte ik al snel: zodra het iets serieuzer dreigt te worden, houdt het gelijk op.

  Mijn conclusie is dan ook dat dating niet werkt, omdat vrouwen alleen maar uit zijn op avontuurtjes en niet op een echte relatie. Uiteraard worden ze daar alleen maar ongelukkiger van, maar het streelt ondertussen wel hun ijdelheid en dat is wat ze willen.

  Natuurlijk zijn de ingeschreven vrouwen niet een willekeurige selectie. Stabiele, leuke vrouwen met een realistische kijk op mannen zullen minder snel scheiden en daarom zal je dat soort vrouwen maar zelden aantreffen op een datingsite.

  Als je vrouwen wilt ontmoeten die hard, kritisch, veeleisend, materialistisch en egocentrisch zijn, dan is daten een ideale methode. Je weet dan ook meteen waarom die vrouwen geen relatie hebben en waarschijnlijk nooit zullen krijgen. In alle andere gevallen: ga iets nuttigs doen in de echte wereld, zoals het gras maaien of het huis schilderen.

 2. Nou moe..de reactie van “Anoniem zegt 01/01/2021 om 10:41” had woord voor woord van mij kunnen zijn! Maar dan net andersom, man zoekt vrouw. En idd, steeds de dezelfde reactie: al pril ander contact om verder te onderzoeken.

  Nou, m’n abonnement loopt af. Ga het zeker niet verlengen. Wat een afknapper deze site..niet gebruiken!

 3. eMatching zonde tijd en geld.

  eMatching doet aan censuur, past profielen aan en staat geen berichten toe die iets creatiever zijn.
  Mijn account werd halverwege de eerste betaalde maand geblokkeerd nadat het 12 jaar passief op exacte dezelfde manier had gestaan. En ik heb mijn geld niet teruggekregen.

 4. Ik ben serieus op zoek naar een nieuwe relatie. Ik heb een betaald abonnement en benader zelf mannen die mij interessant lijken. Vreemd genoeg krijg ik de afgelopen twee maanden constant reacties van mannen die zeggen al met een contact in gesprek te zijn en het daar dan even bij willen laten. Maar hun profiel staat wel gewoon zichtbaar en ze zijn dus benaderbaar.

  Dit komt naar mijn gevoel een beetje te vaak voor. Volgens e-matching zijn dit mannen die met een pril contact bezig zijn en daarom hun profiel nog niet afsluiten. Lijkt mij respectloos naar de prille date en jammer van mijn energie. Ik ben echt een hele leuke meid om te zien en er is niets mis met mijn profiel dus daar ligt het niet aan. Ik krijg zeer sterk de indruk dat er inderdaad een heleboel fake profielen op e-matching staan.

 5. Ik ben sowieso geen fan van datingsites ivm het consumentengedrag van mensen. Alsof het niet meer over mensen zou gaan, maar over gebruiksvoorwerpen om uit te kunnen zoeken en/ of uit te proberen. Ofzoiets dergelijks. Daarbij 0,0 referenties bij de kandidaat in kwestie en de anonimiteit ; wat best wel risico met zich mee brengt mbt jouw persoonlijke veiligheid.

  Maar, E-Matching kreeg bij mij het voordeel van de twijfel ivm de reclame tbv ‘Duurzame’ relaties voor ‘Hoger’ opgeleiden. Dat roept verwachtingen op van serieuze mensen etc. Etcetera

  Na 3 weken uitproberen in september ben ik wederom vd koude kermis thuis gekomen. Als nieuwe vrouw op de website word je overladen met online reacties. Soms echt wel interessante, mooi geschreven berichten en profielen.

  Maar, wederom heb ik mij misleid gevoeld. Het betrof een tweetal verschillende 50-plus mannen die een bijzonder kort lontje bleken te hebben. Dictatoriale trekjes itt wat je zou verwachten van hun profiel en van de doelgroep op E-Matching (ietwat moderner en wat meer geëmancipeerd misschien..?).

  Anyways, ik ben er weer vanaf gegaan. Plus een klacht ingediend over 1 lid.

  Ik ben liever lid van een activiteitenwebsite om single mensen ‘buiten’ mijn huidige kennissenkring te kunnen ontmoeten. De veiligheid van de groep kan ik zeer waarderen. Evenzo kun je zien hoe iemand zijn sociale skills ontwikkeld zijn. In groepsverband verloopt het een en ander aan ontmoeten wat natuurlijker.

  Op datingsites vind ik sommige mensen echt raar/ lomp/ anderszins doen qua communicatie en gedrag.

 6. Vette nepsite. Ben er ruim 12 jaar lid, er is bijna nooit beweging laat staan een relatie. Is dus een geldaftroggel van de mannen site en de speeddates hetzelfde daar krijgen die beppen poen voor. Het beste blijft de kroeg al zit daar bijna niemand meer in.

  Reactie Redactie: Je stelt dat de dames die bij de speeddate-event zitten daarvoor betaald krijgen? Kun je daar meer over vertellen / aantonen? Neem dan even contact op

 7. Ik heb een aantal jaren ervaring gehad met deze datingsite en mijn indruk is dat de datingsite zelf wel goed in elkaar zit, dus dat het niet zozeer aan de site ligt maar aan ‘ons’ de gebruikers zelf als het op niets uitloopt (en dus op teleurstelling uitloopt) maar daarover zijn moeilijk generaliserende uitspraken te doen.

  Er zijn zoveel verschillende mensen (vrouwen/ mannen) met eigen pluspunten en zeker ook minpunten en bovenal de blinde vlekken (dingen die men niet van zichzelf maar wel van een ander ziet). Misschien ligt het aan de tijdgeest en vooral ook de rugzakjes en levenservaring van al die verschillende vrouwen (mannen) dat de verwachtingen zo hooggespannen zijn en dus de teleurstelling op de loer ligt.

  Vrouwen zullen zeker zo veeleisend zijn als mannen, op allerlei manieren die niet altijd even sympathiek zijn, dus je moet wel tegen een stootje kunnen. het zou wel helpen als de hoogopgeleiden iets meer empathische en sociale vaardigheden zouden hebben, zodat het gevoel ‘afgewezen’ te zijn vermeden wordt, want dat is helemaal niet nodig en niet aan de orde; wat dat betreft zijn hoogopgeleiden soms bot of zelfs dom.

 8. Voudrais faire la connaissance d’un homme sympa, mais les réactions sur ce site me dissuadent d’utiliser un site de rencontres. Si vous n’êtes pas un tigre de pub, venez de dépasser 50 et n’avez pas de copain <38, vous n'avez pas à commencer. Comme c'est triste.
  Où sont les hommes no-nonsense qui regardent au-delà de l'extérieur?

 9. Zou graag een leuke man willen leren kennen, maar de reacties op deze site schrikken me af om gebruik te maken van een datingsite. Als je geen kroegtijger bent, net de 50 gepasseerd bent en geen maatje < 38 hebt, hoef je er niet aan te beginnen lijkt wel. Hoe triest.
  Waar zijn de no-nonsens mannen die verder kijken dan de buitenkant?

 10. Ik herken veel hierboven.
  Veel vrouwen zitte idd gratis te wachten op reacties en hebben vaak niet het fatsoen te reageren. Gelukkig zijn ze in hun oppervlakkige profielen wel snel duidelijk dat ze gewoon zaad en geld willen hebben. Ik heb het niet eens nog over de rotopmerkingen of de inkomstenpeilingen..
  als je al een negatief vrouwbeeld hebt moet je hier absoluut niet zijn.

 11. Over twee weken zit mijn betaald lidmaatschap bij Ematching erop en dan stop ik er ook mee. Deze vrijblijvende manier van kennismaking is niet aan mij besteed. Wat een teleurstelling.

  Zoals diverse mannen hier al eerder aangaven kan ik alleen maar concluderen dat het merendeel van de vrouwen niet eens het fatsoen heeft om een (standaard) reactie terug te sturen. Dat is ook nog eens gratis voor niet betalende leden. Echter zitten de meeste vrouwen op deze site om hun ego te laten strelen naar mijn gevoel (ja, ik krijg een reactie dus ik ben nog eventueel potentieel relatiemateriaal!!).

  Tevens hebben velen een wensen, nee, eisen pakket waar mannen aan dienen te voldoen willen ze überhaupt kans maken op een reactie. Zou zeggen: probeer eens zoals in de film Weird Science de droom man te ontwikkelen! Wat “over het paard getilde diva’s” zitten er bij op deze site.

  Het is precies een afspiegeling van hoe momenteel de maatschappij in elkaar steekt, namelijk ikke ikke ikke en de rest kan… Respectloos ook nog het feit dat dit hoger en wo opgeleide vrouwen betreft. Je kunt je nog zo leuk, spontaan, grappig voor doen, het leidt toch nauwelijks tot enige respons. Het gaat toch voornamelijk om de kop die op de romp zit! Laten we elkaar niet voor de gek houden. En dan kan zo’n “dating coach” advies van Ematching waar je ook nog eens voor mag betalen niet eens het verschil maken.

  Tenslotte gaat Ematching wel erg kieskeurig om met censuur van foto’s tot tekstuele onderbouwing.

  Nee, ik ben er helemaal klaar mee en ik ga liever op de “ouwe toer” en lekker “live” weer op ontdekkingstocht. Ik beveel Ematching niet aan.

 12. Fan van e-matching!
  Na inschrijving veel reacties ontvangen van leuke en intelligente vrouwen.
  Als ik reageerde op een profiel kreeg ik vrijwel altijd en vlot antwoord. Een aantal dates gehad
  en elke keer verrast over hoe leuk, hoewel niet mijn type, de vrouwen waren.

  Ik heb via de site mijn geweldige vrouw ontmoet en ben elke dag blij dat ik me heb ingeschreven.
  Al jaren dezelfde werkomgeving en vriendenkring maakte dat ik weinig vrouwen ontmoette. Via E-matching maakte ik in korte tijd kennis met veel leuke vrouwen en nu dus alweer een aantal maanden heel gelukkig.

 13. Aantal leden onbekend … ja ja.. Hoe durven jullie dit te verkopen!

  Ciao for now,

  Tingate

 14. tja beste mede dames jullie moeten nu toch eindelijk eens gaan inzien en begrijpen dat al dat DATINGSITE GEBEUREN een grote kunstmatige vertoning is. Datingsites zijn vooral gericht op het uiterlijk. En zeker NOOIT OP ENIGE DATING SITE ONTSTAAT LIEFDE MAAR OMDAT IEMAND VANUIT HET NIETS IN JOUW LEVEN KOMT NIET OMDAT JIJ ER KUNSTMATIG VOOR EEN HOOP GELD NAAR OP ZOEK BENT.

  De meeste van die personen vliegen van de ene in de andere relatie hoger of lager opgeleid doet er helemaal niet toe. En als je dan iemand tegenkomt en jij bent dan voor die persoon DE REBOUND dan ben je helemaal de domme dan krijg je nog al dat gezeik om het maar zo plastisch uit te drukken over je heen van die anderen nee bah. de meeste personen niet allemaal natuurlijk zijn erg MARGINAAL alleen weten ze dat meestal van hun zelf niet.

  sincerely yours met vrgr
  gretchen.

  met vrgr
  gretchen.

 15. Ik ben een 43 jarige man, niet onaantrekkelijk, lang, goed gevoel voor humor, goede baan. Maar heb wel een kind uit een eerdere relatie. En dan kun je het wel shaken op ematching.

  De vrouwen die op ematching staan (en dat zijn er zowiezo maar heel WEINIG), hebben allen een kinderwens. Zelfs vrouwen duidelijk boven de 40. Met een IVF-traject en zelfs de overgang in het nabije vooruitzicht zoeken deze vrouwen met spoed een kapitaalkrachtige man die aan hun eisenpakket voldoet.

  Ieder weldenkende man wordt misselijk bij het lezen van de Verlanglijstjes van deze verwende prinsesjes, maar deze vrouwen blijven volharden in hun strategie. Daarom zie je jarenlang dezelfde, vaak onverzorgde, koppen op de site. Niet voor niets nemen veel vrouwen hun toevlucht tot een paar katten om hun flatappartement te voorzien van levend gezelschap.

  Wie denkt dat de paar alleenstaande moeders minder erg zijn komt bedrogen uit. Die zijn minstens zo erg: nog nooit een reactie van gehad. Beste mannen, laat deze vrouwen die niet zozeer hoog opgeleid maar het hoog in de bol hebben, in hun eigen sop gaar koken.

 16. Ik kan met geen mogelijkheid inloggen op de site. Ik krijg steeds een start scherm dat aangeeft om op een zoek knop boven in een balk te drukken. Helaas werkt dat niet.

 17. Nu krijg ik ook een naar gevoel over mijn betaald lidmaatschap van E-matching. Ook ik kreeg nogal wat reacties toe ik nog gratis lid was. Omdat ik ook zelf het initiatief wil kunnen nemen door op kandidaten kunnen reageren, ben ik dus betaald lid geworden. En idd: sindsdien geen enkele reactie op mijn berichten. Maar wat zijn dan precies ‘nep’ of ‘pseudo profielen’? Als er een foto bij staat, mag je er toch van uitgaan dat het een levensechte deelnemer is, en geen medewerker/fotomodel/acteur/whatever? Ik vraag me nl. wel eens af of al die succestypes wel echt bestaan. Bijv. een huisarts die goed matcht met mijn profiel en niet eens kort reageert, zelfs geen beleefde afwijzing? Van zo iemand verwacht je toch enige, menselijke beleefdheid? En nee, ik zie er niet monsterlijk uit.

  En natuurlijk biedt de site geen garantie dat je daadwerkelijk met hoger opgeleiden te maken hebt, er wordt geen enkele check gedaan. Wel mag je er van uitgaan dat mensen die dat niet zijn, niet graag op zo’n site gaan staan. Nog een andere ervaring: ook op gebied van leeftijd/burgerlijke staat wordt heel wat afgelogen. Dat geldt voor veel datingsites. Mijn ex (universitair opgeleid, fysiek aantrekkelijk) vertelde me pas na 3 maanden relatie dat hij eigenlijk 6 jaar ouder was. Schrikken! Die had ik leren kennen via Relatieplanet.
  .
  Last but not least: weet waar je aan begint en besef wat online daten met je zelfvertrouwen kan doen. Je kunt er een heel naar gevoel aan over houden als je ziet wie er op je reageren (vreselijke types die niet in de buurt komen van wat je zoekt) en harde afwijzingen/geen reacties van mensen waarvan je dacht dat ze vriendelijk/beleefd/aantrekkelijk zijn. Ik zit dit maandje betaald lidmaatschap nog even uit en denk dat ik er daarna nooit meer aan begin,

 18. Eens na de zoveelste vreemde mailcontacten op Ematching eens naar reviews gekeken. En kom tot de slotsom dat het dus niet aan mij ligt. Esther, Maria en Marriette hebben een punt. Vooral omtrent de nep profielen, want inderdaad is het bij veel sites en met name deze site opvallend hoe snel je geen enkele reactie krijgt na je proefperiode.

  Dat men niet wenst te reageren vind ik minder een probleem. Dan weet ik direct wat voor vlees ik in de kuip heb en scheelt aanzienlijk in tijd. Kan dus ook wijzen op nep profielen. Bij lexa en andere site filter ik direct op leeftijd (58 in mijn geval) en zie dan dat er heel weinig profielen zijn. Meestal te ver weg, andere kriteria dan die ik zoek. Dus met een handjevol aan profielen niet de moeite om een jaar lang voor te betalen.

  Ben op Match4me en Ematching regelmatig dezelfde dames tegen gekomen, die in relatie zitten. Dit in hun blogjes ook kenbaar maken. Verder zitten er spammers tussen die je hun huis willen verkopen, reiskosten vragen over te maken (HBO? ahum)

  En dan de gevallen die eigenlijk bij de GGZ beter uit kunnen huilen. Degene die de scheiding nog niet heeft verwerkt zoals ik ook bij enkele reviews bespeur. Met die instelling vis je altijd achter het net. In ieder geval is het GVB gehalte en reislustigheid op kosten van de man groter dan op andere sites. Dus dat HoogindeBolOplichters is dus duidelijk aanwezig. Zelf zal ik niet snel meer geld besteden aan een site, ook niet deze site. Te vaak spam ontvangen, profielen die niet klopten. En ook hier ondanks de waarschuwingen bij Ematching bekende oplichtsters laten staan, vage foto’s en een tekst van vier woorden.

  Als dat HBO is en toonbeeld van de energie die iemand in een relatie wenst te investeren dan zegt dit allemaal genoeg lijkt mij en kun je ook een site niet aanrekenen. Versterkt wel gevoel van teveel snel aangemaakte nep profielen.

 19. Ook voor mij geldt dat ik kennelijk niet in de doelgroep zit.
  60, hoog opgeleid, werkend. Goed verzorgd.

  Geen reakties als ik zelf het initiatief neem. Voor ik betalend lid werd diverse contactvoorstellen gehad, daarna was het oorverdovend stil. Het zal ook wel een mission impossible zijn. Mannen van 60 zoeken een jonge, slanke vrouw. Wellicht om hun ego op te poetsen. Mannen van 70+ willen een vrouw om mee te gaan golfen, wereldreizen, al dan niet met een caravan en andere vrijetijdsbestedingen.

 20. Hallo Frank,

  Ik las je bericht op deze site betreffende je lengte.
  De mensen worden inderdaad steeds langer.
  Ik ben zelf een vrouw van 58 jaar en 1.52 lang.
  Op match4Me hoef ik me niet aan te melden omdat ik las dat het grootste percentage leden jonger dan 35 is.
  Ik hoop dat je iemand zal vinden die bij je past.
  Heel veel succes gewenst!

 21. Herkenbaar wat Caroline zegt. De afgelopen 2 jaar grotendeels actief en later passief lid geweest. Leeftijd rond de 50, vrouw, vrijwel geen reactie. Dacht dat het aan mijn profiel lag, dit nog eens bij e-Matching laten toetsen. De kleine aanpassingen leverden niets op.

  Op zich vind ik de opzet van deze site goed doordacht, de opbrengst vrij teleurstellend. Het doet me wel enigszins aan Marktplaats denken, allemaal fantastische profielen, waar moet je als gewone ziel op reageren? Dit mede ingegeven doordat je gewoon regelmatig geen reactie terug krijgt. Dat heeft mij wel ontmoedigd.

 22. Een goede datingsite vind ik match4me. Ik heb diverse (leuke) relaties gehad. Dat ik nu nog niet de juiste persoon ben tegengekomen (wel diverse reacties), ligt niet aan de site. Waar ik, Westen van het land en hoogopgeleid, ontzettend veel moeite mee heb is, dat er voor mij weinig vrouwen reageren die “gewoon” zijn en doen. Misschien heeft het met mijn lengte (1.65m) te maken of is men alleen geïnteresseerd in zaken zoals winkelen, golfen, e.d. . Komt het omdat mensen die in het Westen wonen een beetje verknipt zijn geworden en alleen voor “goud” willen gaan? Waar zijn de ‘gewone’ (waardevolle) vrouwen die liefdevol weer een relatie willen beginnen.
  Soms verlang ik naar buiten de randstad te willen wonen en meer de kans te lopen een ‘gewone’ (slim, zorgzaam, liefdevol) relatie te vinden.

 23. Na jaren zojuist weer eens op E-matching gekeken. Er staan nu ervaringen op de site. Een site voor hoger opgeleiden en ervaringen waarin het wemelt van de taal- en stijlfouten. Daar knap ik op af. Hoezo hoger opgeleiden?

 24. Om eerlijk te zijn, als vrouw, HBO, 52, is het moeizaam kontakt leggen op e-matching. Ik doe mijn uiterste best tot leuke acties te komen, maar ontvang zelf zelden een fatsoenlijk bericht terug. Daarnaast mis ik enig EQ.

  Ik ben de traditionele teksten erg moe, iedereen lijkt alles te hebben en erg compleet te zijn, alleen die slanke vrouw nog. Tja, ik weet het niet heren, maar de meeste vrouwen hebben toch echt maat 42-44 hier in Nederland. Teksten met dat je me nog wel over de drempel moet kunnen tillen vind ik gewoon walgelijk. En ik durf te wedden dat we echt niet allemaal 3 maal per week de sportschool bezoeken toch? Dus realisme zou fijn zijn. Kijk wat verder dan je neus lang is. En helaas, ik vind e-matching niet wat ik ervan verwacht had.

 25. Hoog opgeleid? Wordt niet gecontroleerd. Ik heb geen diploma’s hoeven tonen bij inschrijving.
  Single? Idem. Ik heb toch wel wat “matches” gehad met mannen die echt niet op zoek waren naar een monogame relatie en dit ook zonder enige schaamte in hun profiel vermeldden.
  Daarnaast kreeg ik ook het idee dat er nogal wat pseudo-profielen zijn. Ik vind het verwonderlijk dat je in de proefperiode overspoeld wordt met reakties en dat het daarna angstvallig stil blijft.

  Oh, ik zit niet in de doelgroep? 60, hoog opgeleid, werkend dus financieel onafhankelijk…?….

 26. E-matching en hoger opgeleid….ik ging er , te naïef , van uit dat dan ook beleefdheid en respect normaal zijn. Niet dus. Dit gaat dan vooral om het reageren op een berichtje, nou ja, het niet reageren dus. Als 47 jarige single aan het daten. Eigenlijk alleen reacties van 60 plussers. Daar ben ik niet aan toe. Ik heb veel initiatief genomen met zelf aardige berichtjes sturen naar leeftijdgenoten en iets ouder. Gemiddeld 2 van de 10 x kreeg ik een reactie terug. De rest bekeek mijn profiel en reageerde niet.
  Heel naar en heel onbeleefd.

 27. Even een reactie op Paulien over hoogopgeleid. Naar mijn mening zijn er best wel wat leden, die helemaal niet hoogopgeleid zijn, ik ken er in ieder geval al 2….

  Dit geldt trouwens ook voor andere datingsites voor hoogopgeleiden, zoals Match4me. Is ook niet te controleren, natuurlijk en bij een eventuele date val je dan alsnog door de mand. Wat die over het paard getilde heren betreft, vlak de dames ook niet uit…

 28. Even een reactie op het bericht van Cees. Naar mijn mening is dit een kortzichtig stukje zelfingenomenheid. Alsof iedere verkoopster per definitie een golddigger is en alsof de meeste vrouwen op zoek zijn naar financiële zekerheid!? Daarbij zijn er legio hoogopgeleide singles die kennis van zaken op hun vakgebied hebben maar verder totaal contact gestoord zijn.

  Zelf heb ik HBO-niveau maar weet gelukkig heel goed dat dit niets wilt zeggen, het gaat om het denkniveau. Iemand met een MBO-opleiding kan namelijk heel goed over een HBO-denkniveau beschikken. Wie zegt trouwens dat iedereen op E-matching ook daadwerkelijk hoogopgeleid is??? Tijdens een 1e date kom je snel genoeg achter het ware niveau van de betreffende persoon. Iedereen kan vermelden wat hij of zij wilt zonder dat dat gecontroleerd wordt…hoe zou E-matching dat trouwens moeten doen??? Kortom…e-matching is niet zoveel anders dan de overige datingsites met dit verschil dat er op E-matching naar mijn mening een hoop over het paard getilde heren rondwandelen.

 29. Ook ik ben lid op E-matching.

  Een goed werkende website met goede tips en mooie succesverhalen om te lezen.
  Mijn eerste jaar (betalend)lidmaatschap zit er bijna op en ik heb nog geen date gehad.
  Ik heb regelmatig geprobeerd contact te leggen maar na verloop van tijd reageren sommige vrouwen niet meer. Sommige zelfs helemaal niet.

  Ik kan E-matching hier natuurlijk niet verantwoordelijk voor houden maar het doet wel zeer dat ze de prijzen voor het lidmaatschap nu ook nog omhoog zijn gegaan. Het ziet ernaar uit dat zodra mijn lidmaatschap is verlopen dat ik niet opnieuw actief lid zal worden omdat ik het niet kan betalen en er voor het betalend lidmaatschap er niet uit heb weten te halen wat er mogelijk in zou kunnen zitten.

  Hierna wordt het toch een biertje drinken in de kroeg, vragen of de DJ wat zachter kan, een grote slok nemen en hopen dat mijn rollende tong mijn zenuwen kan bedwingen.

  M.

 30. Waarom heeft men het steeds over ‘singles’? Hoe weet men bij E- Matching en de andere dating sites of de leden single zijn? Hoor op veel plaatsen dat het merendeel lid wordt om te ontdekken ‘of ze goed in de markt liggen’ dus om het ego te strelen en al een relatie hebben / gehuwd zijn.

 31. Beste hoger opgeleide lezers (want ik richt me voor het gemak maar tot andere mannen),

  Een groot verschil ten opzichte van andere datingsites is dat je op E-Matching zelf moet formuleren wat en wie je zoekt. Dat is een eerste en heel effectieve zeef tussen de echte hoog opgeleiden en degenen die daarvoor willen doorgaan. Zo wordt er op Parship nauwelijks iets anders van je gevraagd dan het aanvinken van vakjes. Daar staan dus heel wat verkoopsters bij Blokker tussen die niet afkerig zijn van een man met een bovengemiddeld inkomen …

  Bovendien kun je de foto’s op E-Matching direct zien. Wel iets anders dan de flauwekul op Parship met een waas voor de afbeelding om het exclusief te laten lijken. Achter het waas gaat maar al te vaak een vrouw met een tattoo en een donkerrode kleurspoeling schuil. Niets mis mee, vanzelfsprekend, en ik heb ondervonden dat er heus schatten onder zijn. HBO- of academisch niveau is echter wel iets heel anders.

  In mijn ervaring staan er op E-Matching veel vrouwen die niet alleen aantrekkelijk zijn maar ook van een goed niveau. Als late veertiger, geen Brad Pitt maar wel verzorgd en met genoeg te melden, ben ik ruim twee jaar lid geweest van deze website. Ik heb heel wat leuke en vaak ook spannende dates gehad met slechts één negatieve ervaring (en wat dan nog?). Met “heel wat”‘ bedoel ik, concreet, enkele tientallen. De respons is groot en als je zelf schrijft, krijg je bijna een (vaak leuk) antwoord. Wel even moeite doen om iets oorspronkelijks te schrijven en uiteraard meer dan twee regels.

  Na een mooie, dikwijls feestelijke en sowieso dierbare periode heb ik in september 2009 via datzelfde E-Matching de vrouw ontmoet met wie ik nu, bijna drie-en-een-half jaar later, nog altijd samen ben. ’t Is bijna niet te geloven, vind ik nog altijd, dat zo’n mooie en slimme vrouw zomaar op internet staat (en nota bene mij aanschreef in plaats van ik haar). Ze woont ook nog eens op minder dan tien minuten per auto van mij vandaan. Een ideale basis voor een hechte maar niet beklemmende LAT-relatie.

  Mijn mening over E-Matching kan dus kort zijn: wordt allen lid! En daar krijg ik niet eens provisie voor …

  Met vriendelijke groet,

  Cees

 32. Ik heb zowel hier als bij match4me een lidmaatschap gehad en kan zeggen dat deze sites een verademing zijn tov relatieplanet wat eigenlijk een soort kinderspeelplaats is met mensen die nauwelijks de moeite ((lees:tijd) nemen om een normale reactie te schrijven, laat staan jou zelf een waardevol bericht te sturen.
  Inmiddels geen lid meer al 2 jaar niet meer, dus weet niet of deze sites ook al verpauperd zijn tegenwoordig.

 33. + plussen zijn voor mij de partner-matches mails die je elke dag in je mailbox krijgt als je dat wilt (met nieuwe inschrijvingen op ematching die met je matchen)
  – punt vind ik dat veel mannen 30+ zijn, zelf ben ik 19 en studente en dat vind ik net te oud. Ze zijn er wel jonger, maar minder :-)
  kosten en site zijn allemaal oké, niets op aan te merken

Plaats een reactie