Match4me Dating voor hoger opgeleiden

De datingsite Match4me richt zich specifiek op een hoger opgeleid publiek. Het ledenbestand bestaat alleen uit singles met een HBO of universitaire opleiding. Samen met eMatching zijn ze marktleider op het gebied van dit type online dating. In het TROS Radar onderzoek naar datingsites eindigde deze site in de algemene ranglijst op de zesde plaats. Bezoek de website van Match4me.

match4me logo

Veel single mannen en vrouwen met een hoger opleidingsniveau kiezen er voor om te daten via één van deze twee sites, omdat ze op de grote datingsites een te algemeen publiek aantreffen. Aangezien deze doelgroep het niveau van een eventuele partner vaak erg belangrijk vindt kunnen ze met de keuze voor een datingsite voor hoger opgeleiden al eenvoudig een voorselectie maken. Dit is gelijk ook het nadeel; je sluit mogelijke partners met een mindere opleiding uit. Lees onderstaande review voor meer informatie.

Aanmeldprocedure Match4me

vrijetijdsbesteding hoger opgeleiden

Het inschrijven bij Match4me.nl is gratis. Zo kun je zonder te betalen rustig bekijken of deze site geschikt voor je is. Om van alle functies gebruik te maken dien je later wél een betaald abonnement af te nemen; lees hier onder meer over de kosten.

Op de voorpagina van de website kun je je aanmelden. Kies een originele nickname, bedenk een veilig wachtwoord om later mee in te loggen en vul een werkend e-mailadres in. Verder geef je je geslacht aan en of je op zoek bent naar een man of vrouw.

In totaal bestaat de inschrijfprocedure uit zeven stappen; na stap 1 kun je er echter ook voor kiezen de rest op een later tijdstip aan te vullen. Bij de derde stap word je gevraagd een indruk te geven van je vrijetijdsbesteding (zie links, klik voor een vergroting). Je kunt hier maximaal tien keuzes aanvinken. Neem hier voor uitgebreid de tijd; de hobby’s en vrijetijdsbesteding van de partner wordt door veel hoog opgeleiden erg belangrijk gevonden! Vrije tijd is voor deze doelgroep vaak schaars en het is wel zo prettig om dan samen dingen te doen die jullie beiden aanspreken. Aan het einde van de pagina vind je een vrij tekstveld waar je je interesses eventueel kunt toelichten.

Je persoonlijke startscherm

overzichtspagina

Als je de zeven stappen volledig hebt doorlopen en je account hebt geactiveerd kom je automatisch in het startscherm terecht. Je ziet hier een overzicht van de laatste nieuwe inschrijvingen, en een overzicht van, in ons geval dames, die het meest recent hebben ingelogd. De foto’s hebben we vanwege privacy-redenen onherkenbaar gemaakt, normaal zie je wél het gehele gezicht.

Via de linker sidebar kun je navigeren naar de verschillende onderdelen van de site. Een leuke optie is de Timeline, waarin je kunt zien welke leden recent hun profiel hebben veranderd, en specifieker welk onderdeel ze hebben aangepast. De overige mogelijkheden spreken redelijk voor zich. Enkele grappige functies: je kunt Youtube-video’s plaatsen die je interessant vindt voor de andere leden, verschillende tests doen, en blogs lezen van andere singles.

Het vinden van geschikte dates: de zoekfunctie

zoekscherm match4me

Er zijn verschillende manieren om door het ledenbestand te zoeken. Vind je uiterlijk erg belangrijk? Dan kun je een selectie maken van leden van een bepaalde leeftijd en geslacht en de foto’s van deze singles als een soort diashow aan je voorbij laten trekken. Spreekt een gezicht je aan, dan klik je op de foto om het volledige profiel te bekijken. Als je met je muis over een foto beweegt kun je al een korte samenvatting lezen.

Met de uitgebreide zoekfunctie van Match4me kun je wat gerichter speuren naar leden die je aanspreken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op regio(s), kinderwens, HBO en/of WO opleiding, religie en minimaal Matchpercentage (50, 75, 90 en 100%). Verder kun je trefwoorden ingeven die een potentiële date in zijn of haar profiel moet hebben staan.

Kortom: mogelijkheden te over. Als je later op dezelfde criteria nog eens zou willen zoeken heb je de mogelijkheid je zoekopdracht op te slaan. Let op: om daadwerkelijk berichtjes te kunnen versturen (leuk weetje: de leden van deze site sturen elkaar samen meer dan 900.000 per jaar) is het noodzakelijk een betaald lidmaatschap af te sluiten.

*** Direct naar de website van Match4me: klik ***

Foto Website

Cijfers en Kosten Match4me.nl

Aantal Leden: onbekend. De afgelopen maand hebben 1.800 nieuwe leden zich aangemeld bij Match4me.
Man/Vrouw verhouding: 55% is vrouw, 45% is man.
Kosten Match4me (betaald abonnement / full member):

 • Prijs voor 1 maand: € 17.50
 • Prijs voor 3 maanden: € 35 (gemiddeld € 11.67 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 60 (gemiddeld € 10 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar € 85 (gemiddeld € 7.08 per maand)

U kunt betalen via creditcard of iDEAL. Opzeggen: u kunt zich afmelden door binnen uw Match4me account “mijn instellingen wijzigen’ te selecteren en vervolgens te klikken op “beëindig doorlopend lidmaatschap”. U kunt onbeperkt kosteloos lid blijven en vijf interesse-berichten per dag sturen. Of maak gebruik van de dienst 123opzeggen.nl voor een officiële brief.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Interesse bericht sturenjaja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (5)ja (5)
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appneeja
Gebruik Chat en Messengerneeja
Zien wie uw profiel bezocht hebbenneeja
Zien wie betaald lid zijnneeja
Je foto wordt vaker op de site vertoondneeja

Bedrijfs- & Contact Informatie

Onderdeel van MatchMedia
Adres: Juliana van Stolberglaan 53
3051 CC ROTTERDAM
Telefoon: 010-8700660 (elke dinsdag bereikbaar van 10:00 – 14:00)
KVK: 17136160
Match4me op Twitter.

Bijzonderheden Match4me.nl

 • 58% van de leden heeft een HBO opleiding, 42% is op universitair niveau opgeleid.
 • Datingsite speciaal voor hoger opgeleide single vrouwen en mannen.
 • Zeer geschikte dienst voor studenten en net afgestudeerden.
 • 35% van de leden is jong: niet ouder dan 35 jaar oud.
 • Match4me draagt het Thuiswinkel.org Waarborg.
 • Volg via de optie Timeline welke leden serieus en actief aan hun profielteksten werken.
 • Kom in de aandacht door je favoriete Youtube filmpjes te delen door door blogposts te schrijven.
 • Ook in de oudere leeftijdsgroepen zijn er veel leden: De groep 35 t/m 45 jarigen vormt 30% van het ledenbestand.
 • Daten met een speciale Match4me dating app op je mobiel.

Ervaringen met deze datingsite kun je in de comments kwijt. Hebben datingsites voor hoger opgeleiden een meerwaarde ten opzichte van gewone algemene datingsites? We zijn benieuwd naar uw mening! Om een reactie of review achter te laten hoef je zich niet speciaal aan te melden.

c-date banner

10 gedachten over “Match4me Dating voor hoger opgeleiden”

 1. Profiel aangemaakt en daarna de eerste zoekopdracht uitgevoerd: vrouw tussen 43 en 51 jaar, in Zuid-Holland, niet roken, geen kinderwens. Dat leverde 5 ingeschreven vrouwen op in Zuid-Holland. In Nederland zijn ongeveer 500.000 singles.

 2. Match4me vind ik een goede, integere, informatieve en goed werkende datingsite. Het geluk om een geschikte partner te ontmoeten en te behouden krijgt met deze website zeker een goede kans. De rest moet je zelf doen.

 3. Ik zou graag willen stoppen met Match4me er staat op dat je kan stop met de abonnement als je naar mijn instelling gaat en de verlenging stop zetten maar de ( mijn Instelling) staat niet eens in je profile dus kan iemand mij helpen om mijn abonnement stop zetten ?
  Ik hoor het graag.

 4. Ik ben een goed uitziende dame (ik krijg veel complimenten over mijn uiterlijk van mijn omgeving) van begin 30.
  Toch krijg ik weinig reacties en wordt mijn profiel massaal door 40-45+ mannen bezocht.

  Ik vind dat erg jammer en ik zal mijn abonnement hierna niet verlengen.

 5. Belachelijke dienst, maar daar zullen de gegadigden vroeg of laat, ( HOPELIJK?) wel achterkomen.
  Het is een misvatting te denken dat een hoger opgeleide een ideale partner zou zijn. (of telt enkel de kassa?)
  In een blijvende relatie van man tot vrouw is een practisch en gezond inzicht in kleine en grote dingen
  een vereiste.
  Door mijn werk in de detachering , blijkt dat bij een groot deel van de z.g.n. hoger opgeleiden (wat moet je hier overigens onder verstaan?) een praktisch inzicht ver te zoeken is.

 6. Uitstekende dienst, zeer betaalbaar, misschien zelfs wel iets te goedkoop want zie ook aan de profielen dat niet iedereen “even hoog opgeleid” is. Desalniettemin een goede site met een meer dan acceptabele man-vrouw verhouding. Leuke features als bloggen en je laten zien wat je op Youtube leuk vindt maakt het aardig af.
  Hierdoor is het als man niet eens noodzakelijk zélf steeds het initiatief te nemen, de dames, zeker tegen de dertig zijn minstens zo pro-actief.

 7. naar aanleidng van de Tros Radar datingsite test me hier maar eens aangemeld en tot dusver gematigd positief. kosten zijn relatief laag, zeker in vergelijking met de site waar ik eerder lid van was be2. Contacten zijn positief, constructief en van een niveau dat je bij een dergelijke site verwacht, enkele grappenmakers van 50+ daargelaten.

  Matches lijken ergens op te slaan, ledenbestand is niet enorm maar voor de Randstad zeker prima.

Plaats een reactie