Relatiebemiddeling

Wil het vinden van een duurzame relatie via datingsites of dating apps maar niet lukken? Je bent niet de enige. Relatiebemiddeling kan een alternatief zijn.

Wat is relatiebemiddeling precies?

Bij een relatiebemiddelingsbureau is het meestal zo dat een consulent(e) op zoek gaat naar geschikte matches, op basis van en intake-gesprek dat vooraf met je wordt gevoerd.

Partner Select logo

Tijdens een dergelijk gesprek worden je wensen op een rijtje gezet, waaruit een zoekopdracht volgt. De procedures verschillen natuurlijk per relatiebureau. Soms worden ook jouw persoonlijkheid en karakter doorgelicht. De prijzen voor relatiebemiddeling lopen ook sterk uiteen. Bekijk altijd goed wat je precies mag verwachten voor je geld. PartnerSelect is een voorbeeld van een relatiebureau; lees hier meer over PartnerSelect.

Het relatiebemiddelingsbureau gaat vervolgens binnen het eigen netwerk op zoek naar matches die goed aansluiten op de zoekopdracht. Het eigen netwerk bestaat uit andere cliënten, maar ook cliënten van andere relatiebemiddelingsbureaus.

Ook zetten ze soms zoekopdrachten uit bij datingsites zoals e-matching.nl. Dan krijgen leden van e-matching die aan de zoekopdracht voldoen een mail, of ze wellicht interesse hebben. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met het bureau Executive Match. Ik kreeg laatst een mail met het volgende, met daaronder een profielschets van een dame:

We zijn door relatiebureau ‘High End Matchmaker’ gevraagd om te helpen bij het tot stand brengen van een match. We werken hier graag aan mee en hopen dat zo een van onze leden (jij?) zijn match gaat vinden! Je bent geselecteerd op basis van leeftijd en regio. Jouw privacy is gewaarborgd. Dit bureau heeft geen gegevens ontvangen van jou. Wij verstrekken nooit gegevens van onze leden aan derden. Pas als jij jezelf aanmeldt bij hen, zullen zij in contact kunnen treden met jou.’

Bureaus voor Relatiebemiddeling

We zetten een aantal bekende relatiebemiddelingsbureaus voor je op een rijtje. Deze zijn niet (allemaal) specifiek gericht op hoger opgeleiden overigens. Vaak kun je op de website kosteloos en vrijblijvend informatie opvragen:

partnerselect relatiebemiddeling

Het is ons doel om duurzame liefdesrelaties tot stand te brengen. Gelijkgestemdheid tussen partners is hierbij van groot belang. Dit blijkt uit onderzoek en onze dagelijkse praktijk

PartnerSelect Relatiebemiddeling

Exclusieve Partner Search

Voor wie echt een partner ‘in het hogere segment’ zoekt, dus hoog opgeleid, financieel afhankelijk, bereisd, in hogere kringen verkerend noem maar op, zijn er bureaus die Exclusieve Partner Search aanbieden. Je kent ze misschien van de soms wat typisch aandoende advertenties in het NRC Handelsblad.

Het inschakelen van een dergelijk bureau kost een behoorlijke som geld, maar kennelijk is er een flinke markt voor, getuige het aantal relatiebureaus dat High-End Partner search aanbieden. Een soort van Elite Dating dus. Er stonden er al 2 in het rijtje hierboven; we sommen ze even op voor de bezoekers met flink wat money in hun pockets. Een deel van de agencies zijn Engelstalig, net als hun website:

Of je nu voor een ‘gewoon’ relatiebureau kiest of voor een High-end Partner Search bureau, je bent er aardig wat geld aan kwijt. Als het goed is krijg je er iets moois voor terug, maar lang niet iedereen slaagt bij een dergelijk traject. Ondanks de vaak mooie woorden op de websites.

Als je een actieve, ontwikkelde en hoger opgeleide partner zoekt dan is e-Matching.nl een prima datingsite. Niet te duur, 3 gratis contacten bij na je inschrijving, singles die werk maken van hun profieltekst en een goed werkend zoeksysteem. Ik ben er ook lid geweest (ik hem hem zelf ook ;) )

Momenteel mag je zelfs tot nader order 7 dagen geheel gratis van alle functies gebruik maken.

mens en relatie bemiddeling

Je consulent gaat op zoek. Binnen haar of zijn eigen netwerk en de netwerken van de collega consulenten in omliggende regio’s. Zo nodig bijgestaan door onze relatiepsychologe

Mens-en-Relatie.nl

Ervaringen met Relatiebemiddeling

Als er lezers zijn die al eens betaalde relatiebemiddeling zijn aangegaan, dan zijn we erg benieuwd naar hun ervaringen!

Reviews, ervaringen met en tips over relatiebureaus zijn zeer welkom. Laat ze hier onder achter als comment. Lees ook onze review over Parship, een matchmaking site voor hoger opgeleiden die een duurzame relatie zoeken. Net als Relatiebemiddeling is Parship flink aan de prijs, maar wel volledig digitaal.