Academic Singles

Datingsite Academic Singles heeft goed naar Parship gekeken, zowel qua presentatie als prijzen. Net als de overige datingsites die we hier behandelen richten ze zich op hoger opgeleide singles. Bezoek AcademicSingles.nl.

Academic Singles logo

Ze genieten echter lang niet zo veel naamsbekendheid als een Parship of e-Matching, en dat heeft een reden: de site is niet zo best. Er zijn weinig singles lid, de site is erg duur en er zijn veel klachten te vinden op het internet over Academic Singles. Ze zijn onderdeel van Be2 uit Luxemburg, en ook over deze site zijn veel klachten te vinden.

Schrijf je gratis in, of lees onze review en de ervaringen van (oud)-leden van deze datingsite.

Bezoek de website Academic Singles

Hoe werkt Academic Singles?

Net als Parship en Elite Dating is Academic een zogenaamde matchmaking datingsite. Je gaat niet zelf browsen door openbare profielen, maar krijgt partneraanbevelingen op basis van een test die je invult. Dit heeft twee nadelen: je bent overgeleverd aan de grillen (algoritme?) van de website én, dit soort sites meent veel meer geld te kunnen vragen voor hun diensten, terwijl het resultaat veelal tegenvalt.

Academic singles website
de website van academic singles

Heb je een gratis account aangemaakt op Academic Singles, dan word je gevraagd om een persoonlijkheidstest in te vullen. Op basis van deze persoonlijkheidstest krijg je niet alleen inzicht in jezelf als persoon, maar kan er bovendien een geschikte partner voor je gevonden worden.

Gerichte Partnervoorstellen

Als je de test volledig hebt ingevuld stuurt Academic Singles jouw partnervoorstellen. Je moet er wel de tijd voor nemen, want het maken van de persoonlijkheidstest kost behoorlijk wat tijd. Dat laatste hoeft geen nadeel te zijn omdat je dan zeker weet dat je bij de juiste leden wordt geïntroduceerd.

Echter, we lezen in reviews elders op het web ook dat de site vrij saai en leeg is, dus het is maar de vraag hoeveel partnervoorstellen je krijgt.

e-matching banner


Dit soort datingsites noemen we ook wel matchmakingsites omdat ze je een handje helpen bij het zoeken van mogelijk geschikte partners. Je staat er dus niet helemaal alleen voor, wat op veel relatiesites wel het geval is. Door de persoonlijkheidstest is de kans van slagen om online de juiste persoon te vinden groter.

Natuurlijk werkt deze aanpak niet altijd, maar het kan zeker leiden tot leuke contacten met singles die bij je passen. De vragenlijst, een profiel van je perfecte partner en de partnersuggesties zijn allemaal gratis. Als je gebruik wilt maken van meer functies dan moet je daarvoor wel een premium lidmaatschap aanschaffen. Je kan dan onder andere gebruik maken van de chat, mail, videobellen etc. 

Bezoek de website Academic Singles

Wie hebben zich ingeschreven op Academic Singles?

Het publiek op datingsites voor hoger opgeleiden is vaak gemiddeld wat serieuzer dan op een gemiddelde datingsite. Een voordeel: zij zijn ook hoger opgeleid waardoor je in theorie ook echte antwoorden op je vragen krijgt, de gesprekken niet oppervlakkig zijn en je de persoon snel leert kennen. Een nogal andere sfeer dan op Tinder, zeg maar.

Er zijn veel mannen en vrouwen ingeschreven met een HBO of academische achtergrond die volop in het leven staan. Op de meeste datingsites staan er in verhouding meer vrouwen dan mannen ingeschreven maar op deze site lijkt dat redelijk in verhouding te zijn, althans dat beweren ze.

Wat opvalt op deze site is dat de leden de moeite hebben genomen om echt een goed en informatief profiel samen te stellen. Men verteld over het algemeen uitgebreid over zichzelf, interesses, het werk, hobby’s, levensovertuigingen en geven duidelijk weer welke wensen zij aan een nieuwe partner stellen.

Je merkt dat men de tijd heeft genomen een goed beeld van zichzelf neer te zetten. Je vindt hier geen profielen met slappe openingszinnen of met erg weinig persoonlijke informatie. Dat maakt het zoeken naar een nieuwe partner een stuk prettiger. 

Singles op ons platform zoeken door middel van geavanceerde zoekopdrachten naar partnerprofielen die aan hun partnerwensen tegemoetkomen

Gratis Inschrijven en Premium Account

In eerste instantie kun je een gratis profiel aanmaken op het online platform van Academic Singles. De datingsite profileert zich als gratis datingsite met de mogelijkheid om zonder betalen een serieuze partner te vinden maar dit is niet helemaal juist.

Wil je echt een serieuze relatie vinden via de datingsite, dan heb je wel een betaald profiel nodig. Heb je geen betaald profiel, dan kun je namelijk een aantal functies van de datingsite niet gebruiken en wordt het ontmoeten van jouw een geschikte partner wat lastiger.

Een premium account geeft je wel de mogelijkheid om in contact te komen met serieuze kandidaten, want alleen leden die echt ten willen zijn om iemand te leren kennen zullen hun account om zetten naar een premium account. 

Wat zijn de verschillen tussen het betaalde en gratis account?

Zonder premium account kun je (te) weinig om goed te kunnen daten. Dit zijn de verschillen tussen het kosteloze en premium lidmaatschap:

FeatureGratis AccountPremium Account
Persoonlijkheidstest maken
Foto’s van leden zien
Tekstberichten sturen
Reageren op tekstberichten
Foto(s) plaatsen
Profielen bekijken / Zoekfunctie
Dating Appn.v.t.n.v.t.
Videochatten

Wat kost AcademicSingles.nl?

In vergelijking met een e-Matching en Match4me is Academic Singles erg duur. Hoe langer de looptijd van je abonnement, hoe goedkoper het gemiddelde maandbedrag wel wordt, maar het blijft veel geld. We hebben de prijzen van Academic Singles voor je op een rijtje gezet:

Soort LidmaatschapTotale KostenPrijs per Maand
3 maanden€ 149.70gemiddeld € 49.95
6 maanden€ 179.40gemiddeld € 29.90
1 jaar€ 298.80gemiddeld € 24.90
tabel met kosten Academic Singles

Bedrijfs-informatie

Deze site is onderdeel van be2 S.à.r.l.
Adres: 13 rue du Commerce , L-1351 Luxemburg
Telefoonnummer: geen
Faxnummer:: +31-20-8907910
Websitewww.academicsingles.nl
E-mail adres: klantenservice@academicsingles.nl
KVK Nummer: B 123206 Lux.

Bijzonderheden Academic Singles

  • Alleen voor single mannen en vrouwen met een hogere opleiding, denk aan HBO+ en academisch.
  • Per email krijg je automatisch passende matches toegestuurd.
  • Er is een Academic Singles app.
  • Gratis reageren wanneer u benaderd wordt door een ander lid.
  • De profielen worden handmatig gecontroleerd, dus geen fake profielen.
    je informatie blijft privé.. 
  • Bepaal zelf wie je foto’s kunnen zien.
  • Weinig leden, niet zelf zoeken naar singles
  • Veel klachten op het internet, bijvoorbeeld over het herroepingsrecht
Parship banner


De Conclusie

Alles bij elkaar genomen zijn er betere alternatieven dan Academic Singles. Wil je graag veel geld betalen en een persoonlijke test maken waar een beperkt aantal partnervoorstellen uit rolt: kies dan Parship. Ook niet top, maar deze site adverteert tenminste nog veel en zal aanzienlijk meer leden hebben dan Academic Singles. Bekijk anders ook eens de pagina over relatiebemiddeling als het geld in je broekzak brandt. Lees bijvoorbeeld meer over PartnerSelect relatiebemiddeling.

Wil je minder betalen en gewoon zelf lekker profielen bekijken en singles aanspreken: kies dan e-matching, of Match4me, al vermelden we dat die site minder leden heeft dan e-Matching. De Breeze app is ook leuk: je swipet, maar bij een match ga je gelijk op date in plaats van (eindeloos en vaak zinloos) te chatten!

Over Dating voor Hoger Opgeleiden

Een zoektocht naar een serieuze relatie op hoger niveau. Op het Internet zijn er inmiddels diverse sites voor hoger opgeleiden te vinden. Deze kandidaten zoeken meer kwaliteit in hun relatie. Ben je op zoek naar een permanente relatie dan wil je jouw kostbare tijd niet verdoen aan zinloze gesprekken, dan kan je denken aan een datingsite, relatiebemiddeling, of een single reis voor hoger opgeleiden. Zoek je alleen gezelschap van bemiddelde rijke mannen of vrouwen? Dan is het concept sugardating wellicht interessant voor je, bijvoorbeeld via RichMeetBeautiful.

Ervaringen met Academic Singles

Ben jij lid (geweest) van deze ‘academische’ datingsite? Dan lezen we graag jouw ervaringen terug. Ben ejjehet eens met bovenstaande of zou jouw review er heel anders uit zien? Hier onder heb je de kans een comment te plaatsen.

Plaats een reactie