PartnerSelect Relatiebemiddeling

Dit artikel gaat over PartnerSelect, en is iets anders dan u van deze site gewend bent. Over het algemeen bespreken we op deze website namelijk vooral datingsites, waarbij u veelal zelf op eigen houtje op zoek gaat naar een partner. Hoewel online dating de laatste jaren veel nieuwe relaties oplevert doen ook de “good old” relatiebemiddelingsbureaus nog volop mee in het bij elkaar brengen van singles.

logo partnerselect

Een van de bekendere relatiebemiddelingsbureaus in Nederland is PartnerSelect.net. Uiteraard is het bureau aangesloten bij de Branchevereniging SinglesKeurmerk. Hun website is onlangs vernieuwd. Op de site vindt u meer info over hun werkwijze. Daar kunt u ook gratis een slagingskans-test doen.

PartnerSelect Relatiebemiddeling: al decennia actief

PartnerSelect.net biedt relatiebemiddeling sinds 1997, en is actief in heel Nederland. Dit omdat ze met matchmakers verspreid over heel het land werken.

Voor wie is PartnerSelect, of beter gezegd: wie maken er nu gebruik van relatiebemiddelingsbureaus? Het is een fabeltje dat alleen lelijke, minder sociale mensen zich uit noodzaak moeten wenden tot een dergelijke dienst. Ook succesvolle singles die juist een drukke baan en veel vrienden hebben, of gewoon de ware niet hebben ontmoet schrijven zich vaak in bij een datingsite, of, als ze graag een persoonlijke aanpak willen, bij een relatiebureau.

Bij Partnerselect zijn singles vanaf 25 jaar oud welkom, en er is geen uiterste leeftijdsgrens. Hoger opgeleiden kiezen vaker voor een relatiebemiddelingsbureau dan laag opgeleide mannen en vrouwen.

Gratis Informatiepakket

Verderop in dit artikel leest u meer over de werkwijze van dit bureau, maar mocht uw interesse reeds gewekt zijn: u kunt via hun website een gratis informatiepakket bestellen. U doet dit op deze pagina. Het bestellen van deze brochure verplicht u tot niets; u kunt hem thuis rustig op de bank doornemen en beslissen of deze dienst iets voor u is.

Foto Website

website Partnerselect.net
De vernieuwde website van PartnerSelect.net

Werkwijze PartnerSelect

Als u zich wilt inschrijven bij dit bureau gaat u een aantal fases door. Eerst vraagt u vrijblijvend de informatiebrochure aan. Als u naar aanleiding van hetgeen u leest interesse hebt zich in te schrijven volgt een intakegesprek.

Uw eigen relatiebemiddelaar neemt de tijd u goed te leren kennen. Zo krijg hij of zij een goed beeld van u. Uiteraard geeft u tijdens het intake gesrpek ook aan wat uw wensen zijn met betrekking tot een nieuwe partner. Als men eventueel denkt dat u moeilijk te bemiddelen bent wordt dat eerlijk aangegeven. Zo wordt u niet op kosten gejaagd en voorkomt men teleurstellingen.

Daarna volgt de Persoonsbeschrijving. Uw bemiddelaar maakt naar aanleiding van jullie gesprek een gedetailleerde persoonsbeschrijving van u op. Dit verhaal vormt, samen met een passende foto, uw visitekaartje naar andere singles toe.

Hierna start de daadwerkelijke relatiebemiddeling. Na enkele weken kunt u de eerste partnervoorstellen verwachten. Als u beiden interesse hebt volgt vaak een eerste (telefonisch) gesprek met elkaar. Klikt het? Dan gaat u elkaar spoedig ontmoeten. Is het raak? Prima. Klikte het toch minder goed dan verwacht? Dan zoekt uw bemiddelingsbureau gewoon verder voor u. Dit is in het kort de werkwijze; uitgebreide informatie vindt u in de kosteloze brochure.

Wij matchen ongebonden singles, alleenstaanden, gescheiden of verweduwd, die een monogame duurzame man/vrouw (lat)relatie nastreven. Voor andere relatievormen kunnen we je wel adviseren.

Bemiddelingskosten

De kosten van relatiebemiddeling via PartnerSelect staan niet op de site aangegeven. Waarom weten wij ook niet; wellicht verschillen de kosten per individu. De kosten staan wel uitgebreid beschreven in de gratis informatiebrochure die u thuisgestuurd kunt krijgen. Het informatiepakket kunt u hier aanvragen.

Op de site wordt wel vermeld dat het mogelijk is in termijnen te betalen. Let wel: relatiebemiddeling is een intensief, vaak langdurig traject waar behoorlijke kosten mee gemoeid zijn. Uiteraard beslist u na het doornemen van de brochure zelf of deze dienst iets voor u is, en of u het zich kunt veroorloven. U betaalt een vast, vooraf afgesproken bedrag. Achteraf zullen geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht. Lees meer over de kosten.

U betaalt voor hoogwaardige relatiedienstverlening. Bij Partnerselect worden partnervoorstellen niet zomaar uit de mouw geschud. Daar gaat een intensief proces aan vooraf. Een intakegesprek, persoonsbeschrijving- en bemiddeling zijn het werk van de ervaren relatiebemiddelaars. Echte vakmensen met een hoop inlevingsvermogen en kennis van relaties. Dat u daadwerkelijk een partner voor een langdurige relatie vindt kan het bedrijf u uiteraard niet garanderen: goede afspraken maken kunnen ze natuurlijk wél.

banner partnerselect

Bedrijfs- & Contact Informatie

Hoofdkantoorr: Nijverheidsweg 31, 3161 GJ Rhoon
Website: www.partnerselect.net
Telefoonnummer: 088 – 1997 000 (kantooruren, lokaal tarief)
e-mail: info@partnerselect.net

Bijzonderheden

 • Hoogwaardige relatiebemiddeling: grootste Erkende Bureau van Nederland.
 • Aangesloten bij Branchevereniging Erkende Relatiebureaus & Branchevereniging SinglesKeurmerk
 • Lees op de website verhalen en interviews met eerder gevormde stellen.
 • Gratis, vrijblijvend informatiepakket, waarin u meer leest over de werkwijze en kosten.
 • Voor heteroseksuele singles van 25 tot 75+.
 • Gericht op duurzame blijvende (LAT)relaties
 • Actief in heel het land, dus ook in uw regio!
 • Benieuwd naar uw eigen slaagkans? Op de website vindt u een uitgebreide test die uw kansen berekent. Ben u ‘bemiddelbaar’?
 • Ook geschikt voor weduwes en weduwnaars.

Wij begrijpen dat iedereen naar geluk in de liefde streeft. Blijft dit voor jou bij een droom of vind je het tijd om hier verandering in aan te brengen? 

Het relatiebemiddelingsbureau is actief in de grote steden, zoals bijvoorbeeld Den Haag, Amsterdam, Groningen en Utrecht, maar heeft ook veel inschrijvingen in de provincie. Dus als u in Limburg, Brabant of Zeeland woont kunt u ook bij hen terecht. Meer informatie? Vraag vrijblijvend de gratis brochure aan.

Alternatieve Bureaus voor Relatiebemiddeling

Toch iets anders proberen dan PartnerSelect? Ook Mens-en-Relatie is een bekend bureau voor relatiebemiddeling. Verder zijn er nog datingsites die een uitgebreide persoonlijkheidstest bieden, waardoor ze u betere partnervoorstellen kunnen doen. Of dit echt werkt is maar de vraag, maar het inschrijven is gratis. Dit zijn Parship en Elite Dating.

Hoger opgeleiden die een gewone datingsite zoeken kunnen meer lezen over e-Matching, dat zich ook richt tot het tot stand brengen van duurzame relaties. Een uitgebreid artikel over relatiebemiddeling met nog meer bureaus vindt u op datingsite-hogeropgeleiden.nl/relatiebemiddeling.

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar de meningen van mensen die al ervaring met PartnerSelect hebben. Bent u zo’n lezer nodigen we u van harte uit uw eigen recensie hier onder achter te laten. Ook reviews van andere relatiebemiddelingsbureaus zijn welkom.

c-date banner

7 gedachten over “PartnerSelect Relatiebemiddeling”

 1. Na lang nadenken, wikken en wegen of ik een datingbureau als Partnerselect zou willen gaan proberen, heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Wie niet waagt, die niet wint. Ik dacht echt dat ik op deze manier via een persoonlijke “koppelaar” zeker een leuke man zou vinden die goed bij mij past.
  Het informatiegesprek, telefonisch, was prima. Aardige man, correcte manier van doen, niet pushend. Ik kreeg een informatiepakket toegestuurd en kreeg alle vrijheid om wel of niet lid te worden.

  Na dit gesprek een aantal maanden gewacht ivm het feit dat het toch wel erg duur is, voor mij dan… Partnerselect heeft niet opnieuw gebeld wat ik wel als prettig heb ervaren.

  Uiteindelijk via beeldbellen een gesprek van een uur gehad met een mevrouw die een profiel is gaan schrijven. Zij leerde mij goed kennen op deze manier, en ik had vertrouwen in haar. Deze mevrouw heeft een profiel opgesteld wat ik later zelf nog heb aangepast. Dit uurtje gesprek en een profiel wat ik zelf heb bijgeschaafd, kostte 174,95. Duur en het niet waard, vind ik.

  Het vreemde vond ik dat ik deze mevrouw niet als bemiddelaar heb gehouden/gekregen. Ik kreeg een onbekend persoon die dus blijkbaar uit het profiel, geschreven door een ander, moest halen wie ik was en daaraan een man zou koppelen.

  De eerste match was iemand waarvan ik vond dat ons profiel goed bij elkaar paste. Ik had alleen ook aangegeven op welk type uiterlijk ik viel. Op een foto kun je natuurlijk niet echt de uitstraling zien, dus ik heb het voorstel geaccepteerd ook omdat ik het leuk vind om gewoon eens lekker uit te gaan met iemand en dan kijken we wel wat ervan komt. Helaas was er vanuit de man geen match vanwege een verkeerd geïnterpreteerd gedeelte over het werk wat ik doe. Jammer, ik heb mijn profiel dus nogmaals aangepast.

  Vervolgens weer een maand gewacht en 89.95 euro betaald. De tweede match was echt totaal mijn type niet. Ik heb daarom contact gezocht met de bemiddelaar en haar uitgebreid geschreven op welke type man ik val. Dit is namelijk ook heel belangrijk voor een goed match. De bemiddelaarster gaf aan er zeker iets mee te gaan doen. Eerder had ik haar nog voorgesteld om even met elkaar te bellen zodat zij mij beter zou leren kennen. Hier is geen actie op gekomen.
  Helaas, de derde match was zo mogelijk een nog slechtere match wat aangeeft dat de bemiddelaarster zich niet heeft ingezet voor mij, zich niet heeft verdiept in wie ik ben, wat ik aan heb gegeven.

  Conclusie;
  Het inschrijfgeld is hoog, je krijgt er weinig tot niets waardevols voor terug.
  Contact met de bemiddelaar heeft geen meerwaarde.
  Je bent totaal afhankelijk van iemand die jou niet kent en je moet maar hopen dat je een goed match krijgt aangeboden.
  89.95 voor 1x per maand een aanbod waarvan beide partijen het kunnen afslaan, is erg veel geld. De kans is gewoon heel groot dat 1 van beiden de ander niet vindt matchen.

  Dus, mensen hou je geld lekker in je zak. Via Facebook kun je tegenwoordig gratis daten wat ook erg leuk is.

  Groet, Steffie

 2. De reacties hierboven zijn gedateerd, laat ik daar dan eens een actuele ervaring aan toevoegen.

  Ik ben recentelijk ingeschreven geweest en moet helaas melden, dat mij het nare gevoel heeft bekropen dat het PartnerSelect hier slechts gaat om het afsluiten van zoveel mogelijk abonnementen. De intake, althans bij, was een farce. Een op zich aardige dame, die braaf een vragenlijstje afliep. Van een echt intake-gesprek was geen sprake, vervolgens zou zij een professionele foto maken, waarvoor ze haar gedateerde smartphone gebruikte met helaas droevig resultaat. Kosten 250 eu.

  Vervolgens kwam de verrassing dat niet zij, maar 2 mensen op het hoofdkantoor de matches zouden gaan maken. Da’s vreemd en afstandelijk en vraagt als je dat dan toch zo doet een hele goede briefing. Nu 2 maanden verder en na een indringend gesprek met de eigenaar van de toko, heb ik moeten concluderen, dat men geen enkel onderscheidend vermogen toont t.o.v. de vele datingsites.

  Tel daar bij op, dat zij doen voorkomen middels een zogenaamde landingspagina uitsluitend bemiddelen voor weduwen en weduwnaren, hetgeen dus absoluut niet zo is, en de teleurstelling is compleet. Door het bovendien weinig transparant handelen laadt men de verdenking op zich uitsluitend uit te zijn op het maandelijks cashen van zoveel mogelijk abonnementsgelden, waar eigenlijk niet zo gek veel tegenover staat.

  Een ervaring rijker en een illusie armer, hoop ik dat mijn bijdrage anderen beter doet nadenken dan ik heb gedaan ter voorkoming van frustratie en het verlies van een hoop geld.

 3. Mijn ervaringen met Partnerselect zijn niet positief. Ik sta nu bijna een jaar ingeschreven en heb in die tijd 1 serieus voorstel ontvangen (helaas geen klik, maar dat kan). Verder nog 3 voorstellen waarvan 2 totaal niet aansloten bij het profiel dat ik geschetst had en de derde niet beschikbaar was.
  Ik heb gebeld en aangegeven dat ik niet tevreden was over de dienstverlening. Bij de intake was ik redelijk tot goed bemiddelbaar, daar merk ik dus niets van. Op mijn vraag of men eerlijk was geweest over de slagingskans kwam geen straight forward antwoord. Men probeerde me in plaats daarvan te koppelen aan mannen die meer dan 15 jaar ouder waren dan ik! Iets wat echt niet in mijn zoekprofiel paste. Kortom bijna een jaar verder en zo’n 1.000,- Euro armer.

 4. Heb inderdaad ook alleen maar slechte ervaringen met Partner Select. Bij het intake gesprek werd mij verteld dat ik met mijn wensen en profiel de haast ideale man was om te bemiddelen; elke maand een voorstel zou met andere woorden absoluut geen enkel probleem zijn.

  Omdat ik vanaf het begin mijn bedenkingen had over de hoeveelheid kandidaten in de databank en je daar nul informatie over krijgt heb ik dit zelfs nog met de eigenaar besproken. Te meer omdat het bepaald niet goedkoop is; je behoorlijk wat intake kosten vooraf moet betalen maar (in mijn geval) wel een contract van 1 jaar aan moest gaan. De directeur wilde mij echter niet echt concrete getallen van kandidaten noemen en zeker niet hoeveel dat er dan zouden zijn in mijn regio.

  De praktijk: ik heb 8 x een voorstel gehad van een kandidaat:1 serieuze date gehad en de rest was of fake (ik verdenk Partner Select er zelfs van zelf fake personen voor te stellen) of mensen die 100 km buiten de regio komen waar ik woon en 2 x een telefonisch contact gehad.
  M.a.w.: Mensen; trap er niet in; het is zonde van je geld. Mij heeft het € 700,- gekost waar je niets voor terug krijgt.

 5. Mocht je nadenken om jezelf te laten inschrijven bij Partnerselect, dan hierbij een tip: Begin er niet aan!!! Je word gewoon in de maling genomen. Het begint al bij het intakegesprek. 150,- euro maar wel het liefst via de telefoon. Ik hoor je denken, WTF…. inderdaad! Na veel aandringen kan je op locatie een gesprek krijgen, maar niet zoals ze ook zeggen, bij je thuis. Alsof je via de telefoon een goed beeld krijgt van iemand, wat die persoon z’n wensen zijn.

  Ze garanderen ongeveer 6 matches. Ik kan je alvast vertellen dat dat ongeveer klopt. De ene maand een match, de andere maand niet, dan weer wel, dan weer niet, enz. enz. enz. En passen die matches vervolgens bij je omdat ze “persoonlijk” bemiddelen en je een intakegesprek hebt gehad waarbij je kenbaar hebt gemaakt waar een match aan moet voldoen? NEE, de matches voldoen absoluut niet aan jouw eisen. Ze zijn gewoon willekeurig gekozen. Ze zeggen dat je een persoonlijke bemiddelaar hebt die alles voor je regelt. Vergeet het maar. De ene maand heeft de ene bemiddelaar een match voor je en de andere maand (oh nee, 2 maanden later pas weer) een andere bemiddelaar. Je hoort nooit iets van je bemiddelaar. Mocht je nog twijfelen en hebt je zoiets van: staan er niet alleen maar kneusjes ingeschreven. Dat klopt! En de matches die je krijgt wonen ook nog eens door het hele land en niet zoals je had aangegeven binnen een bepaalde straal.

  Nu adverteren ze ook nog eens met: “iedere maand opzeggen”. Als je dat doet, word je ook nog eens genaaid, want je hebt 1 maand opzegtermijn, maar partnerselect vind het niet meer nodig om in die maand nog een tegenprestatie te leveren. Als je dat wel wilt, dan moet je dat zelf aangeven. Ik hoor je weer denken: WTF….. inderdaad! Dus in die maand opzegtermijn doen ze helemaal niets meer voor je, maar je moet wel betalen. Dus mensen, wees verstandig, doe het NIET. Het kost je handenvol geld en je krijgt er niets voor.

 6. Mijn ervaringen zijn zeer slecht met Partnerselect.
  Tijdens het intake gesprek moest ik regelmatig ingrijpen omdat mijn bemiddelaar, tevens ook hoofd van de administratie, bij ieder onderwerp wat besproken werd steeds zijn eigen privé-ervaringen aan mij vertelde. Ik vroeg me daardoor af of hij wel aandacht voor mij had, de klant dus! Ik heb dit een paar keer genoemd, hij deed zijn best, maar het lukte hem gewoon niet dit gesprek professioneel te voeren.

  Omdat hij 3 weken met vakantie ging wist hij niet of ik de 18 de van de maand in aanmerking zou kunnen komen voor bemiddeling. Nee dus, niets gehoord die maand. De volgende maand rond de 18 de ontving ik een profiel waar ik na een week bericht over kreeg dat deze persoon al bezet was.
  Een maand later op de 18 de had men wederom niemand voor mij in petto.

  Toen heb ik per direct opgezegd omdat er bij mij geen enkel vertrouwen meer bestond in Partnerselect.

 7. Waardeloos: Bijna geen enkel voorstel kwam in de buurt van een acceptabel voorstel. Aangezien de voorstellen waardeloos bleven heb ik tegen beter weten in een paar keer maar gezegd dat ik wel contact wilde, maar zoals verwacht was er totaal geen match. Weggegooid geld dus.

Plaats een reactie