SecondLove groeit gestaag door. Datingsite voor flirten en vreemdgaan

Normaal gesproken behandelen we geen typisch erotische datingsites op dit weblog, maar voor Secondlove maken we een uitzondering nu deze dienst wel erg mainstream is geworden. Het aantal leden is sinds kort groter dan 250.000, zo is te lezen op de website. Vandaar dat we toch besloten hebben dat een review op zijn plaats is.

logo secondlove

Wat is SecondLove?

Second Love is een casual datingsite voor mannen en vrouwen, die willen vreemdgaan of een spannende affaire of avontuur zoeken. Vreemdgaan wordt steeds normaler gevonden in de huidige maatschappij; vaak ontbreekt het één der partners aan tijd of zin om een gezonde seksuele relatie te onderhouden.

Aangezien dit steeds meer bespreekbaar wordt zijn het sites als deze die handig op deze nieuwe behoefte inspringen. Casual Dating is aan een flinke opmars bezig en duidelijk een trend. Een soort middenweg tussen puur erotische dating en serieuze relatiebemiddeling. Een andere bekende dienst die casual dating aanbiedt is C-date.

weblog van Secondlove
Weblog van SecondLove.nl

Gebonden mensen die de moeite hebben genomen zich in te schrijven staan min of meer hetzelfde in het leven. Zij vinden het leven te monotoon, te saai en zijn op zoek naar een spannend avontuur buiten de echtelijke sponde. Dit hoeft dus niet per sé tot seks te leiden: veel mensen ervaren het flirten met een ander ook als een prettig avontuurtje.

SecondLove is Discreet en anoniem

Het motto van SecondLove luidt dan ook niet voor niets: ‘Life is short, have a second love!’. Natuurlijk wilt u niet dat andere mensen uit uw kennissenkring hier achter komen. Denk hierbij aan uw partner, collega’s, vrienden en familie. Het inschrijven op deze site is gratis en u kunt gemakkelijk een profiel aanmaken. Anonimiteit is geen probleem, maar profielen met een foto worden wel veel vaker bezocht. Na uw inschrijving kunt u ook andere profielen bekijken en een partner in crime zoeken om mee te flirten of zelfs een date mee te organiseren.

Vreemdgaan wordt met dit type sites een stuk gemakkelijker; vrouwen zoeken voor vreemdgaan was 10 jaar geleden nog lang niet zo eenvoudig. Oprichter Charlie zegt: “Het voorziet in een grote vraag, omdat je heel goed weet dat je met vuur kan spelen, maar alleen als je erg voorzichtig bent.” Zoekt u avontuur? Dan kunt u deze dienst overwegen.

*** Direct naar de website van Secondlove.nl: klik ***

Foto Website

homgepage secondlove

Cijfers en Kosten Secondlove.nl

Aantal Leden: 250.000+
Man/Vrouw verhouding: onbekend. Houd rekening met een laag percentage vrouwen.
Kosten SecondLove (betaald abonnement ofwel volledig lidmaatschap):

 • Prijs voor 2 maanden: € 69,95. Geen andere abonnementsvormen.

U kunt bij veilig betalen door middel van een Bank- of Giro-overschrijving, een Online machtiging, iDEAL (alle grote banken zijn aangesloten), Creditcards of PayPal. Betalingen met creditcards worden automatisch verlengd. Als u met iDEAL betaald hebt krijgt u een paar dagen voor het einde van uw lidmaatschap een herinnering. U kunt tot dertig dagen voor het verstrijken van uw lidmaatschapstermijn de verlenging blokkeren door een email te sturen naar het e-mailadres charlie@secondlove.nl. Let op: de opzegging is pas voltooid als u een bevestiging hebt gekregen op uw email.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenneeja
Interesse bericht sturenneeja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja (indien gewenst "verborgen")
Profielen bezoeken / Zoekfunctieja (beperkt)ja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appnvtnvt
Chatbox toegangneeja
Hoog in zoekresultatenneeja

Bedrijfs- & Contact Informatie

Postbus 85209,
3009 ME Rotterdam
Telefoonnummer: 010-714 22 66 (maandag woensdag en vrijdag. tussen 9.00-12.00).

Bijzonderheden

 • Casual Dating gericht op flirten, een avontuurtje, en soms overspel.
 • Populair onder hoger opgeleide vrouwen en drukke mannen.
 • Heeft als grote nadeel het mannen-overschot: aanzienlijk meer heren dan dames zijn hier lid. Daarbij laten vrouwen het t.o.v. mannen vaak liever bij een flirt.
 • Ruimdenkend publiek, maar besef dat lang niet iedereen open staat voor seksueel contact.
 • Vreemdgaan wordt hier geaccepteerd en niet op neer gekeken. Gaat dit te ver? Alleen flirten kan ook.
 • Zeer discreet en anoniem. Want: “flirten is niet alleen voor singles”.
 • Actief in zowel Nederland als België. Adverteert bijvoorbeeld bij Eredivisie Live
 • Op de “In de Media” pagina kunt u interviews lezen en bekijken.

Zwakke punten en aanvullende informatie

Het grote nadeel van deze, en eigenlijk alle erotische datingsites is het mannenoverschot. Iedereen weet dat mannen net even wat anders in elkaar steken dan vrouwen, en dat zij sneller bereid zijn tot een seksdate. Ook zoeken zij hier meer naar en nemen mannen minder snel genoegen met wat min of meer onschuldig geflirt. Het aantal vrouwen dat aan seksdating doet is zeer laag.

Houd hier rekening mee als je je inschrijft. Het goede nieuws is: ze bestaan wél, maar je moet er echt voor zorgen dat jouw profiel er uitspringt. Als je denkt eenvoudig een seksdate te kunnen realiseren raden we je aan je niet in te schrijven. Hoe veel vrouwen er precies lid zijn, en hoeveel procent echt wil vreemdgaan en welk percentage alleen wat spanning zoekt is niet te achterhalen.

Enkele Cijfers

De volgende cijfers staan op de website van Second Love zelf, dus het betreft absoluut geen wetenschappelijke onderzoeken. 95% van de Nederlanders zou flirten geen vreemdgaan vinden. Twee op de drie zegt overspel een geweldige ervaring te vinden. Als vrouwen moeten aangeven welke belangrijke zaken er in hun relatie missen noemt ruim 70% passie en voldoende aandacht.

Andere weetjes: volgens een onderzoek van Durex (wel van enkele jaren geleden) gaat ongeveer 30% van de Nederlanders wel eens vreemd. Dit is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde over de hele wereld: 22%. Overspel is misschien ook een welvaartsziekte: verveling, het te goed hebben, altijd getriggerd worden om iets beters te kopen/hebben et cetera.

In arme landen is (seksuele) trouw vaak ook bittere economische noodzaak, zeker voor vrouwen. Een onderzoek dat psycholoog Henk Noort jaren geleden uitvoerde leverde iets beschaafdere cijfers op: van de onderzochte mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar oud deelde een kwart wel eens het bed met een ander. Een 2nd love is dus niet iets van de laatste jaeren.

Of het ledenaantal allemaal actieve fliters en daters beftreft betwijfelen we: als een vrouw denkt “mijn vriend gaat vreemd via online dating” zou ze zich ook best op deze site kunnen inschrijven om hier achter te komen. Omgekeerd geldt hetzelfde: mannen die hun vrouw verdenken zouden hier rond kunnen zoeken.

auteurs peter en natasja
Peter en Natasja schrijven anoniem voor het weblog van SL

SecondLove in de media

De site is de 250.000 leden dus gepasseerd en wat daar flink aan heeft bijgedragen is de grote media-exposure die de dienst sinds de oprichting heeft mogen krijgen. Waar veel erotische of seksdatingsites vaak op een schimmig hoekje van het internet verblijven, werd Charlie van SL door verschillende grote media geïnterviewd over zijn nieuwe concept.

Zo besteedde vrouwenblad Linda, Playboy, RTL, QMusic, Wakker Nederland, Telegraaf en Evers staat op al aandacht aan Secondlove. Recent verscheen er nog een openhartig verhaal van een vrouwelijk lid op Ze.nl: Aimée, de dame in kwestie, vertelt daar openhartig over haar slippertje via Secondlove.nl. Dit soort aandacht in “vrouwenmedia” is natuurlijk gunstig voor het aantal vrouwelijke leden. Sowieso zijn Casual Datingsites in opkomst, zoals bijvoorbeeld ook C-date.

Ervaringen, Tips en Klachten

Uw ervaringen met Second Love kunt u hier onder kwijt in de comments. Als u stiekem lid bent van deze website raden we u natuurlijk af via Facebook te reageren. Gebruik het anonieme commentveld; uw gegevens worden niet openbaar gemaakt. We zijn zeer benieuwd naar positieve ervaringen en tips om zo veel mogelijk uit je lidmaatschap te halen. Klachten zijn uiteraard ook welkom; probeer wel inhoudelijk te reageren. Hoe duidelijker uw review, hoe meer andere lezers er aan hebben. Zelf ervaren of dit iets voor u is? Bezoek SecondLove.nl.

c-date banner

14 gedachten over “SecondLove groeit gestaag door. Datingsite voor flirten en vreemdgaan”

 1. Ik geef Frank gelijk. Sinds de Corona-crisis is het de moeite niet om er geld aan te besteden. De eerste keer heb ik nog een date gehad, maar uiteindelijk toch misgelopen.

  Daarna nog een aantal keren geprobeerd, maar ofwel zijn het fake profielen (het type dat direct terug mailt met het bericht dat je profiel hen niet aanspreekt of je direct blokkeert zonder dat ze zelfs gemaild hebben of je foto gezien hebben) en de rest denkt van zichzelf dat ze enorm knap zijn en elke man kunnen krijgen. En ik durf gerust zeggen dat ik niet echt op zoek was naar een barbie.

  Het is inderdaad te hopen dat de mannen die links laten liggen zodat de vrouwen ook eens beseffen wat ze kapot maken.

 2. Vind de reacties hier best wel grappig. Elke dating site is hetzelfde. Dit heeft allemaal te maken met de komst van social media. Vroeger moest je en vrouw in het echt aanspreken om haar te kunnen versieren. Tegenwoordig hoeft een vrouw alleen maar een online profiel aan te maken op een website (maakt niet uit elke). En de berichtjes stromen binnen. Tijden zijn veranderd sinds 2010 :)

  Dit is hoe het leven is nu. En ja het klopt dat lelijk vieze dikke vrouwen nu hogere eisen stellen dan 10 jaar geleden. Zoals ik hierboven beschrijf, dit komt door de komst van sociale media zoals Facebook, Instagram, noem maar op. Maar goed dit komt ook door de mannen zelf. Als de mannen nu geen aandacht geven aan de vrouwen via internet? Wat zou er dan gebeuren. Precies totale chaos onder vrouwen want waar blijft de aandacht? Don’t be a SIMP. (Wat is een simp? zoek het op google. Het zal je leven veranderen)

  reactie redactie: SIMP: Someone who does way too much for a person they like. https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Simp

 3. SL is niet meer de succesvolle en betrouwbare sexdating site die het voor de coronacrisis was. Toen zaten er al een hoop fakers en hopeloze gevallen op. Dat is sinds Corona echt veel erger geworden. Veel fake profielen en veel “dames” willen alleen maar virtueel daten. Ook veel neppers die willen dat je ze opgeilt en die dan van je genieten en een kennismakingsdate toezeggen maar daarna niks meer laten horen.

  Als je al beet hebt zijn het de echt hopeloze gevallen, lelijk, dik of viezig of er op uit om eens flink getrakteerd te worden op een lunch wijn of diner. Trap daar niet in. Je moet op SL sinds Corona echt heel veel geluk hebben wil je een succesvolle kennismakingsdate en/of hoteldate voor elkaar krijgen. Dat maakt SL echt duur voor mannen.

  Dames hoeven niks te betalen, mannen voor een half jaar 150€. Dat is duur als het niks oplevert. Ik ben nu sinds begin Augustus full member lid voor een half jaar en nog totaal geen succes. Dat is me eerdere keren (voor Corona) nog nooit voorgekomen. Denk dus goed na om frustraties te voorkomen en reken op niks.

 4. ik werd als vrouw binnen 30 minuten geschorst, omdat ik hoogstwaarschijnlijk vaker een profiel had aangemaakt en vervolgens weer had verwijderd. Kennelijk wordt je dan geschorst?

 5. Site voor bedriegers., dus niets is wat het lijkt. Second love maakt meer kapot dan je lief is..

 6. Heb 7 jaar relatie gehad met getrouwde man hij beloofde me voortdurend bij zijn vrouw weg te gaan als er een derde hond kwam maar hij loog alles aan elkaar om op sex gebied zijn zin te krijgen vreemd gaan prima maar maak de vrouw waar je relatie mee hebt niet ongelukkig met de ene en daar bedoel ik zijn vrouw miranda mee en de andere zijn vriendin voor geld en sex jonge weet je moeder wat je uitspookt en hij heeft er waarschijnlijk veel meer vrouwtjes op na gehouden toen hij bij ggz werkte dames laat je niet in de luren leggen want zulke mannen gebruiken je alleen en daar is iedere vrouw te zonde voor ik ben verliefd geworden op zo’n hufter hoop dat me dat nooit meer overkomt

 7. Super slechte site profiel aangemaakt als vrouw binnen een uur ben ik geschorst waarom geen idee.
  Stuur ik meerdere malen een mail geen reactie uiteindelijk na meerdere mail reactie waar je niets mee kunt super slechte services

 8. Eigenlijk moet ik Second Love bedanken, want toen ik er achter kwam dat mijn (ondertussen al jaren ex-) vrouw met Jan en Alleman neukte, ben ik direct van d’r gescheiden. Sindsdien is m’n leven veel mooier geworden.
  Second Love is voor schijnheiligen die te laf zijn om eerst hun relatie te beëindigen voor ze met een ander in één of ander 2-sterren hotel langs de snelweg een snelle wip maken.

 9. Ik snap de mannen heel goed! Was zelf een vrouw op second love en mij beviel het heel goed. Lieve lover aan overgehouden. Maar de ongelijkheid, veroorzaakt doordat mannen moeten betalen en vrouwen niet, vind ik onverteerbaar. Ik snap de kritiek heel goed.

 10. Ja als vrouw mee eens 3 keer niks hier novamora is nog gekker en Lexa zitten doofstommen, ongelooflijk dat zoiets mag publiceren op tv en radio

 11. Wat Gerrit hier beschrijft klopt 100% Dus ben je man, wordt geen lid! Zonde van je geld.

 12. Ik ben nu twee keer enkele maanden actief geweest op deze website en het oordeel luidt: dik onvoldoende als je een man bent. Ten eerste: het aandeel vrouwen ligt op Second Love bedroevend laag.

  Ten tweede: het aandeel aantrekkelijke vrouwen ligt er nóg veel lager. Met aantrekkelijk bedoel ik niet perfecte Barbies, maar gewoon goed verzorgde vrouwen met een acceptabel figuur (binnen de grenzen van wat nog goed is voor je gezondheid).

  Ten derde: omdat de man-vrouw-verhouding compleet scheef is, krijg je hele rare situaties waarin de dames honderden berichtjes per week ontvangen en hun perfecte Don Juan op hun gemakje kunnen uitzoeken.

  Zelf ben ik echt geen onaantrekkelijke man (al zeg ik het zelf): sportief figuur, leuke kop, goede baan, hoog opgeleid. Dat zeg ik echt niet uit arrogantie, maar wel om aan te geven hoe belachelijk slecht deze website werkt voor mannen. Ik heb vele uren aan berichtjes besteed, op zoek naar een leuke minnares, maar de dames komen onderweg altijd wel weer iets nóg aantrekkelijkers en strakkers tegen vanwege het enorme aanbod waaruit ze kunnen kiezen.

  En zo kan het op SecondLove.nl dus gebeuren dat je als aantrekkelijke man van in de dertig bent aangewezen op lelijke dikke wijven die vaak ook nog eens niet helemaal 100% zijn in hun hoofd.

  Eerst dacht ik dat het aan mij lag, maar toen ik eens ging informeren bij de dames wat ze nu aan post binnenkrijgen, schrok ik echt. Stuk voor stuk hadden ze het over tientallen berichtjes per dag. Te veel om ze nog netjes te kunnen beantwoorden. Sommigen hadden hun profiel zelfs op ‘gepauzeerd’ gezet omdat ze een week achterliepen met het lezen van berichtjes.

  Anderen lieten hun profieltekst maar helemaal achterwege, want waarom zou je überhaupt nog moeite doen als alle mannen als vliegen op de stroop op je afkomen.

  De arrogantie van veel dames is dan ook tenenkrommend. De lelijkste, onsympathiekste mormels kunnen het zich permitteren om onmogelijke eisen te stellen en je af te bekken. Vrouwen eisen inzage in jouw foto’s, anders reageren ze überhaupt niet, maar weigeren hun eigen foto’s te laten zien.

  Vrouwen met wie je eindelijk aan het chatten bent geraakt, na veel moeite doen, haken net zo makkelijk weer af als ze even wat anders leuks zien. En het ergste van dit alles is nog dat ik als man mijn portemonnee moet trekken om mij vrijwillig bloot te stellen aan deze vernedering.

  Zelden heb ik zo’n slechte prijs-kwaliteitverhouding meegemaakt. Mannen mogen flink dokken om vervolgens vele uren kwijt te zijn aan een stel arrogante prinsesjes die er meestal uitzien als overjarige, verfomfaaide draken.Ik heb ervan geleerd. Nooit meer Second Love. Jammer dat ik geen 0 sterren kan geven, want dan zou ik het doen. MANNEN, TRAP ER NIET IN! ….

Plaats een reactie