Runnersdate: dating voor hardlopers

Behoor jij tot de groep actieve singles die graag de hardloopschoenen aantrekt? Er is nu sinds kort dating voor hardlopers.

Waar je vroeger (voor zover je over ‘vroeger’ kunt spreken als het over internet gaat) vooral grote datingsites had, is het tegenwoordig steeds meer een trend om kleinschalige datingsites op te zetten. Dat lijkt onpraktisch – er zijn dan immers minder leden per website – maar zorgt er vooral voor dat websites zich op een niche kunnen richten. Zo is er tegenwoordig Runnersdate; een website waar iedereen die iets met hardlopen heeft, zich aan kan melden.

dating voor hardlopers runnersdate index

Op de website kun je een account maken om vervolgens je kennis over hardlopen te delen of te verrijken op het forum. Maar dat is natuurlijk niet het enige: Runnersdate richt zich voornamelijk op het leggen van contacten met andere hardlopers. Bij het aanmelden word je, op basis van enkele antwoorden op de vragen die je gesteld worden, ingedeeld en kun je gematcht worden met mensen uit dezelfde groep.

Ik ben niet alleen hardloper, ik houd ook van andere sporten, wat nu? DeWandelDate

Toch is lang niet iedereen zo fanatiek alleen maar met hardlopen bezig. Als je hardlopen wel leuk vindt, en er zijn nog veel meer activiteiten die jij leuk vindt, of zelfs leuker, kan je ook altijd terecht bij DeWandeldate.

De Wandeldate (deze website heeft overigens niets met Runnersdate te maken) biedt een platform voor de single die op zoek is naar een actieve date. Het kan dan gaan om wandelen, fietsen, klimmen, zeilen, en nog veel meer sporten. Een kwart van de leden op DeWandeldate houdt van hardlopen. Je komt eenvoudig met die leden in contact via de website van DeWandeldate, of via een gezellige groepswandeling.

Daten of rennen?

De website richt zich op het zoeken van een hardloopmaatje, “of meer”. Je kunt dus puur een hardloopmaatje in je omgeving proberen te zoeken (want wat is er leuker dan samen hardlopen?), of met hardlopende singles in contact treden. Goed om te weten is dus dat er niet alleen singles op de website actief zijn, al is die kans natuurlijk wel groot. Door je op Runnersdate aan te melden weet je in ieder geval zeker dat de mensen waarmee je in contact komt, ook hardlopen.

Serieuze leden

Om de website te kunnen gebruiken moet je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten. Zonder abonnement kun je de website wel enigszins gebruiken, maar niet in contact komen met andere leden. Dat is jammer, maar schept voor de serieuze dater (of hardloper) wel weer meer perspectief: de kans op nep leden is daardoor klein. Waarom zou je immers betalen voor een website als je niet serieus op zoek bent naar een runnersdate?

Runnersdate is niet de enige dating voor hardlopers-website

Er zijn meer websites die zich richten op hardlopers, Runnersdate is daarin zeker niet uniek. Loopmaatje.nl ging ze voor, maar heeft helaas het loodje gelegd (iets met hardlopers en doodlopers). Een alternatief is Sportpartner.nl, waar je niet alleen hardlopers, maar ook andere sportievelingen kunt treffen. Is dat net wat te fanatiek voor je en is hardlopen niet meer dan een verplichting om wat kilo’s kwijt te raken en verder vooral alles behalve leuk, dan zou je nog op Lexa en Parship een profiel kunnen aanmaken en in de zoekfunctie zoeken op hardlopen.

Een andere datingsite die graag hardlopers onder de aanmeldingen ziet is Parship. Zij adverteren onder meer in het tijdschrift RunnersWorld. Mogelijkheden te over dus!

Wat vind je ervan?

Heb jij toevallig ervaringen opgedaan met Runnersdate? Denk je dat pure dating voor hardlopers kans van slagen heeft in Nederland? We zijn erg benieuwd hoe dat je bevallen is!

En natuurlijk zijn wij niet de enige; er staan talloze mensen te trappelen (want dat doen hardlopers) om zich op Runnersdate aan te melden, maar in afwachting van jouw ervaringen zijn met runnersdate.nl

Laat ons weten wat bijvoorbeeld de man/vrouw-verdeling is, of de leden actief zijn en wat er nou zo leuk is aan Runnersdate. Heb jij hier al liefde en/of loopmaatjes gevonden? En we willen natuurlijk dolgraag weten of je de ware al in de armen bent gelopen.

c-date banner

Plaats een reactie