Consuwijzer krijgt veel klachten over datingsites binnen

Naar aanleiding van de actie ‘Durf te melden’ heeft het consumentenloket ‘Consuwijzer’ ongeveer honderd klachten binnen gekregen. Veel van deze klachten gingen over webwinkels die seksspeeltjes verkopen, en dan met name over de garantie, en over datingsites.

ConsuWijzer Actie

Bij de ‘Durf te Melden’ actie werden consumenten opgeroepen om klachten te melden die ze eerder niet durfden te melden. Datingsites kwamen veel voor onder de klachten. Vooral de aanwezigheid van nepprofielen op datingsites en de onduidelijkheid met betrekking tot het stopzetten van betaalde abonnementen wekken irritatie op.

keurmerk datingsites consuwijzerDe komende periode bekijkt ACM (Autoriteit Consument & Markt) of de meldingen aanleiding geven om bepaalde bedrijven of sectoren onder de loep te nemen. Om welke datingsites het precies gaat is nog onduidelijk. Daardoor is het ook niet bekend of het om datingsites gaat die zich enkele jaren geleden nog vastlegden op het Veilig Daten Keurmerk. MEer info over dit keurmerk vindt u hier. Hier in werd ondermeer afgesproken dat opzeggen makkelijk en transparant dient te zijn.

De klachten die op datingsite-ervaringen.nl worden achtergelaten gaan meestal ook over ‘fake profielen’, en dan met name op erotische datingsites (SMS diensten). Ook opzeggen en betalingen stopzetten leidt tot veel klachten. Wilt u ook een klacht indienen via Consuwijzer? U vindt de website op www.consuwijzer.nl of bel met telefoonnummer 088 – 0 70 70 70

GD Star Rating
loading...

Reacties

Eén Reactie naar “Consuwijzer krijgt veel klachten over datingsites binnen”
  1. Alicia schreef:

    Het wordt tijd dat de directie van Parship wordt aangepakt. Hun reclame op televisie is bedrieglijk. Als je een kwartaal een abonnement neemt, jee zegt het abonnement op, dan geven deze oplichters niet thuis. Vooral omdat ze een evenzeer corrupt incassobureau INCASSO PARTNERS uit Leiden op je af sturen.
    NIET BETALEN want Parship rommelt waar het maar kan.

    Als ze niet stoppen, gewoon naar de politie stappen want dit is pure oplichting. Ook het incassobureau is onbetrouwbaar. Ze zeggen een gecertificeerd bureau te zijn. Dreigen kunnen ze. Blaffende honden bijten gelukkig niet. Ook hierin: houd je poot stijf en laat je niet gek maken.

Laat Horen Wat Je Vindt