Consuwijzer krijgt veel klachten over datingsites binnen

Naar aanleiding van de actie ‘Durf te melden’ heeft het consumentenloket ‘Consuwijzer’ ongeveer honderd klachten binnen gekregen. Veel van deze klachten gingen over webwinkels die seksspeeltjes verkopen, en dan met name over de garantie, en over datingsites.

ConsuWijzer Actie

Bij de ‘Durf te Melden’ actie werden consumenten opgeroepen om klachten te melden die ze eerder niet durfden te melden. Datingsites kwamen veel voor onder de klachten. Vooral de aanwezigheid van nepprofielen op datingsites en de onduidelijkheid met betrekking tot het stopzetten van betaalde abonnementen wekken irritatie op.

keurmerk datingsites consuwijzer

De komende periode bekijkt ACM (Autoriteit Consument & Markt) of de meldingen aanleiding geven om bepaalde bedrijven of sectoren onder de loep te nemen. Om welke datingsites het precies gaat is nog onduidelijk. Daardoor is het ook niet bekend of het om datingsites gaat die zich enkele jaren geleden nog vastlegden op het Veilig Daten Keurmerk. MEer info over dit keurmerk vindt u hier. Hier in werd ondermeer afgesproken dat een datingsite opzeggen makkelijk en transparant dient te zijn.

De klachten die op datingsite-ervaringen.nl worden achtergelaten gaan meestal ook over ‘fake profielen‘, en dan met name op erotische datingsites (SMS diensten). Ook opzeggen (kan eventueel via 123opzeggen.nl) en betalingen stopzetten leidt tot veel klachten. Wilt u ook een klacht indienen via Consuwijzer? U vindt de website op www.consuwijzer.nl of bel met telefoonnummer 088 – 0 70 70 70

c-date banner

7 gedachten over “Consuwijzer krijgt veel klachten over datingsites binnen”

 1. Speurders. me en floef. me zijn dating site s met allemaal nepprofielen. Deze site s horen bijelkaar. Dit is waarschuwing kijk uit.

 2. DatingWebsites werk niet! Ongehoord! Tekst geplaatst maar kanniet verzenden dus FAKW!

  Je naam*
  Gerry
  Onderwerp*
  inschrjven
  E-mailadres*
  Website
  divers
  Je bericht*
  waarom moet ik eerst ‘verplicht’ mij inschrijven op diverse websites voordat ik verder kan? mijn gegevens staan dan geregistreerd en men houdt dat blijkbaar zo, in strijd met privacywetgeving

 3. Ik had abonnement van maand genomen en betaald bij de datingsite 50liefde.nl. Ik heb dit na een paar dagen opgezegd, binnen de Herroepingstermijn. Op het eind van die maand werd er echter een bedrag afgeschreven zijnde abonnementsgeld voor de volgende maand. Ik heb dit bedrag laten terugboeken en het bedrijf erop gewezen dat ik gebruik heb gemaakt van mijn Herroepingsrecht.

  Inmiddels wordt er gedreigd met incassobureau en moet ik opeens 87,- Euro betalen omdat ik zogenaamd al gebruik heb gemaakt van het mijn lidmaatschap (zes dagen!!). Zij accepteren mijn herroepingsrecht dus niet. Volgens hen staat dat in de algemene voorwaarden. Mag zo’n bedrijf haar algemene voorwaarden stellen zonder rekening te houden met de wet die consumenten het recht geeft op te zeggen binnen gestelde termijn?

 4. E2 dating

  Ik ging even in op het betalen van credits om wat te kunnen communiceren en zonder enige duidelijke communicatie of verwittiging word je een premium abonnement aangesmeerd. Telefonisch totaal geen contact, dan maar op zoek naar een mailadres of iets en iemand om mee te communiceren? Dublin, nederland,… enz

  Maandelijks bleef men maar bedragen van mijn mastercard halen, ook na bepaalde communicatie via een heel gebrekkig platform en weinig antwoorden mijn abonnement opgezegd en gevraagd voor een terugvordering van de geïnde bedragen. Ik had trouwens ook binnen de 10 dagen gevraagd mijn abonnement te annuleren. Maar de communicatie gaat zo langzaam of bijna niet dat je er slecht van wordt.

  Finaal heb ik mijn mastercard zelf geblokkeerd en een nieuw moeten aanvragen want er gebeurt bij die organisatie helemaal niks. Puur incasseren zo lang mogelijk. En nog dreigen met incasso en zo!!!! En ze hebben niet één bedrijf maar verschillende. Want eerst beloofden ze het innen stop te zetten. Eén maand werd het gestopt en de maand er op inden ze opnieuw bedragen via een zusterbedrijf. Puur bedrog.
  Wilde nu ook nog een review plaatsen en omwille van mijn kritiek wordt ik geweigerd???? Zegt genoeg denk ik.

 5. het klopt helaas ben ik ook slachtoffer van deze smerige practjiken bij whatschat.com 180 euro in een week uitgegeven te laat ben ik achter gekomen dat de dames in kwestie samen met de site veel geld daar verdienen . eigenlijk moett de belasting dienst daat naar kijken wat de vuile bitches verdienen zwart en die klote site . ik heb div klachten bij hun voor gelegt ze wijzen elk verantwoording af . en zeggen dat ik wist dat het geanimeerde profielen ging echt een groote leugen .deze dames weten precies hoe ze een man kunnen bewerken met je gevoel ze verdienen een grammy of oscar voor het op treden die zij leveren hoor .
  NU IN HET ENGELS STAY A WAY . SOMEBODY IS PLAYING WIH MY DICK AND IT AIN T ME .

 6. Ik heb een klacht over Whatschat ik heb 1x een poging gedaan daar een berichtje te versturen dit heeft mij 10 euro gekost ik vind dit pure oplichting en crimineel gedrag
  je krijgt helemaal niks voor heel veel geld gebakken lucht en oplichting vuile dieven zijn het nog nooit zoveel smerigheid meegemaakt vuile schoften

 7. Het wordt tijd dat de directie van Parship wordt aangepakt. Hun reclame op televisie is bedrieglijk. Als je een kwartaal een abonnement neemt, jee zegt het abonnement op, dan geven deze oplichters niet thuis. Vooral omdat ze een evenzeer corrupt incassobureau INCASSO PARTNERS uit Leiden op je af sturen.
  NIET BETALEN want Parship rommelt waar het maar kan.

  Als ze niet stoppen, gewoon naar de politie stappen want dit is pure oplichting. Ook het incassobureau is onbetrouwbaar. Ze zeggen een gecertificeerd bureau te zijn. Dreigen kunnen ze. Blaffende honden bijten gelukkig niet. Ook hierin: houd je poot stijf en laat je niet gek maken.

Plaats een reactie