50plusmatch Dating voor 50-plussers

Een van de snelst groeiende datingmarkten is die met als doelgroep 50plussers. De oorzaken? Nederland vergrijst, het aantal 50plussers dat prima met computers overweg kan is aanzienlijk groter dan 10 jaar geleden, én online dating is ook onder ouderen geen taboe meer. (Bekijk website 50plusmatch.nl)

50plusmatch logo

Hoewel het aantal 50plussers dat aan online daten doet flink toeneemt, zijn er eigenlijk nog maar 2 kwalitatieve datingsites die in deze niche opereren: 50plusmatch en Seniorengeluk. In deze review bespreken we 50plusmatch, een site die ook door het TROS Radar consumentenpanel als uitstekend werd beoordeeld. U kunt er terecht voor het vinden van een nieuwe partner, maar ook ouderen die op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen, gezelschap of reisgenoten weten de weg naar deze site te vinden.

Werkwijze

Inschrijven gaat heel gemakkelijk en snel en binnen 7 stappen heeft u een eigen profiel. Senioren Dating 50plusmatch.nl is dé ontmoetingsplek voor actieve single vijftigplussers en senioren die graag een leuke vriendschap of relatie willen aangaan. De site heeft enkele leuke functies: zo kunt u zelf weblogs aandragen, schrijven over het daten. De zoekfunctie werkt prima en is ook voor de onervaren online dater goed te begrijpen. Als u een volledig abonnement afsluit kunt u berichten sturen naar singles die in uw ogen interessant zijn. In onze ogen is deze site momenteel de beste voor 50plus dating.

*** Direct naar de website van 50plusMatch: klik ***

Foto Website

website 50plusmatch.nl

De helft van het ledenbestand bestaat uit hoger opgeleide 50-plussers (HBO en WO). Het overgrote deel van de leden is tussen de 55 en 65 jaar oud, maar ook oudere singles zijn van harte welkom. Ook mannen en vrouwen die de 50 pas net gepasseerd zijn zijn er veelvuldig te vinden. De site draagt het Thuiswinkel.org keurmerk en is de dienst aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

50plusmatch is van dezelfde eigenaar als Match4me.nl, een site die zich puur richt op single hoger opgeleiden. Ook hier zijn 50plussers en senioren te vinden. Voor een review van Match4me voor hoger opgeleiden klikt u op de link. Het inschrijven zelf is bij beide sites uiteraard kosteloos.

Cijfers en Kosten 50plusmatch.nl

Aantal Leden: onbekend. Vorige maand kwamen er ruim 2.500 nieuwe single vijftigplussers bij.
Man/Vrouw verhouding: 39% man, 61% vrouwen. 57% is tussen de 50 en 60 jaar oud.
Kosten 50plusmatch.nl (betaald abonnement cq full member):

 • Prijs voor 1 maand: € 17.50
 • Prijs voor 3 maanden: € 35 (gemiddeld € 11.67 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 60 (gemiddeld € 10 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar € 85 (gemiddeld € 7.08 per maand)

U kunt eventuele betalingen doen via creditcard of iDEAL. Afmelden: u kunt uw lidmaatschap opzeggen door binnen uw account “mijn instellingen wijzigen’ te selecteren en vervolgens te klikken op “beëindig doorlopend lidmaatschap”. Of maak gebruik van de dienst 123opzeggen.nl voor een officiële brief.

U kunt onbeperkt kosteloos lid blijven en voorlopig 10 interesse-berichten per dag sturen. Na twee weken kunt u nog slechts 5 keer per dag uw interesse kenbaar maken. Inschrijven is bij 50plusmatch gratis.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Interesse bericht sturenjaja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (5)ja (5)
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appnvtnvt
Gebruik Chat en Messengerneeja
Zien uw profiel bezocht hebbenneeja
Zien wie betaald lid zijnneeja
Je foto wordt vaker op de site vertoondneeja

Bedrijfs- & Contact Informatie

Onderdeel van MatchMedia
Adres: Juliana van Stolberglaan 53
3051 CC Rotterdam
Telefoon: 010-8700660 (elke dinsdag bereikbaar van 10:00 – 14:00)
KVK: 17136160, (www.50plusmatch.nl

Bijzonderheden

 • Dating speciaal voor 50plussers en senioren.
 • Zeer toegankelijke en laagdrempelige site.
 • Meer dames dan heren zijn hier lid.
 • Ook voor weduwes en weduwnaars.
 • Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
 • Goed gewaardeerd bij het Tros Radar Datingonderzoek.
 • Daten kan ook via uw mobiele telefoon.
 • In meerdere landen actief, waaronder België.

Heeft u reeds ervaring met datingsites voor ouderencontact? Of bent u lid (geweest) van 50plusmatch? Uw gedachten over 50plus dating kunt u hierna kwijt door een reactie te schrijven. U hoeft hier voor geen lid te zijn van deze site. We wensen u veel plezier bij het vinden van een goede vriendschap of langdurige relatie.

c-date banner

12 gedachten over “50plusmatch Dating voor 50-plussers”

 1. Mijn reactie is zeker ook niet positief, terwijl ik een positief persoon ben. In het begin ging het nog redelijk en werd mijn profiel regelmatig bezocht. Maar nadat ik had ingesteld dat ik na deze periode geen verdere periode wilde. Werd het stil heel stil.
  Ook op het contactformulier reageren ze niet. Ze kunnen niet tegen kritiek. Dan maar op deze manier. Als je geld in de put wil gooien moet je het op 50 plus match doen. Wil je echt een relatie dan zul je toch een andere site moeten bezoeken.
  Helaas zag er veelbelovend uit. Maar als het geld binnen is ben je niemand meer.
  Nooit doen!!!!

 2. In het begin goede ervaringen, maar de laatste tijd gebeuren er ‘vreemde’ dingen. Tot twee keer zag ik een leuke foto op de home page. Toen ik er op klikte bleek ik geblokkeerd te zijn. Door een dame dus met wie ik nooit eerder contact heb gehad. Sterker nog: nooit eerder gezien heb! Van de redactie kreeg ik slechts antwoorden als: ‘het is nooit leuk om geblokkeerd te worden’ en ‘dit is inderdaad mogelijk’. Verdere uitleg kreeg ik niet. Ik vermoed dat het hier gaat om fake profielen, want waarom zou iemand mij blokkeren als zij nooit eerder contact met mij heeft gehad, zelfs nooit door mij bezocht is op haar profiel..

  Ik heb ook een tijdje in mijn profiel aangegeven dat ik voorlopig geen mail wilde ontvangen. Dit omdat ik toen aan het daten was met iemand, Wat schetste mijn verbazing dat ik tot twee keer toe door de redactie op mijn privé mail werd benaderd dat een dame interesse in mij had, maar mij niet kon benaderen. Op mijn antwoord dat ik toch niet voor niks die functie had ingesteld, heb ik nooit enige reactie gehad. Het ging in beide gevallen om dezelfde dame. Kennisje van een van de redactieleden? Zo van: ik weet wel een ingang voor je!
  Van een betrouwbare site is 50plusMatch verworden tot een onbetrouwbare en klantonvriendelijke site. Je kunt ze ook niet bellen, dit in tegenstelling tot Relatieplanet en e-Matching, waar je altijd vriendelijk te woord wordt gestaan.
  En ze zijn nog duur ook! Wegblijven dus van deze site!

 3. Al een aantal jaren zowel gratis als betalend lid van 50plusmatch . Ervaringen waren altijd goed tot een paar weken geleden. Kon ik ineens niet meer inloggen en kreeg ik de melding dat ik niet voldeed aan de algemene voorwaarden zonder dat dit werd verduidelijkt. Via het contact formulier paar keer om een toelichting gevraagd maar geen enkele reactie van 50plusmatch.. Als mij “de deur” wordt geweigerd wil ik graag weten waarom en de kans krijgen het één en ander aan te passen als iets niet goed is.

 4. 50plusmatch is een dure datingsite in vergelijking met andere sites Daarnaast houden ze zich niet aan de afspraak dat je gebruik kunt maken van je herroepings- recht, ze komen met smoesjes dat dit niet geldt als je maar een abonnement voor 1 maand afsluit en wijzen je erop dat je gebruikt hebt gemaakt van een aantal diensten-producten. Dat lijkt me logisch.. Bij andere datingssites krijg je geld retour heel soms verrekenen ze het bedrag met het aantal keren dat je gebruikt hebt gemaakt van een membership
  waardeloos nooit inschrijven bij deze site.

 5. 50plusmatch vind ik een zeer slechte site. Foto werd eerst goed gekeurd, vlak na de verlenging en zodra het geld was overgeschreven, werd mijn foto ineens afgekeurd. Zeer slecht beleid, zijn alleen op geld uit.
  Ga er niet op. Zitten ook veel nepprofielen op.

 6. Als je de datingsites gaat vergelijken qua prijs is 50plusmatch duurder dan dan andere datingsites. Bovendien zat er ook een nepprofiel tussen.

 7. Velen zijn van die site afgeknikkerd door pesterijen.
  Redactie pakt nooit de echte boosdoeners.
  Dit is een site waar ik nooit meer terug zal keren

 8. 50plusmatch voldoet naar mijn mening totaal niet aan waar het voor zou moeten staan.
  Na een serieuze aanmelding en ingevuld profiel reageren er enkel maar op seks beluste jonge dames. Heb ook een reactie geschreven op een 3-tal min of meer serieuze berichtjes maar daar volgt dan weer helemaal geen antwoord op.
  Voor mij staat 50plusmatch voor een georganiseerde organisatie die enkele en alleen op geld uit is. Zou dus direct verboden moeten worden.
  Heb me intussen ook weer afgemeld hetgeen ook al een heel gedoe was.
  Johan.

 9. Dankzij deze site ben ik nu 1 van de gelukkigste mensen op aarde ,heb namelijk een hele lieve en leuke vrouw ontmoet .En dan ook nog op slechts een half uurtje bij elkaar van dan ?

  Ben heel erg blij dat ik me heb ingeschreven bij 50 plus , dat het zo snel kon gaan had ik niet verwacht! Ben een gelukkig mens en wens vele mensen het zelfde toe .Een ieder die nog niet het geluk mocht vinden via deze weg ,blijf hopen want ergens is ook die ene ware er voor jullie.

  Groetjes corrie 65 jaar

 10. ik heb nog niets maar ik wil wel aan sluiten bij jullie als dat kan maar ik weet niet hoe dat gaat
  krijg ik daar een giro over om dat over te maken kan u mij daar over op bellen om dat ik dat niet
  over de computer kan ver telen wat er aan de hand is dat ligt nog al ge in ge wikkelt dat kan per
  computer ik hoor daar nog wel over van u met mij dank daar voor met de groeten van de Heer je
  J visser

 11. Waarom zou je betalen als je ook gratis kan chatten en daten had me hierop ingeschreven en heb inmiddels een leuke vriend ontmoet

 12. Gezellige en serieuze dating stie waar ik veel contact heb kunnen leggen met mannen én vrouwen in dezelfde fase van het leven. Zelf ben ik een relatief jonge weduwe en heb diverse vriendschappen opgedaan via deze site.
  Prettig is dat men niet zoals bij andere datingsites een spervuur van berichtjes naar mogelijke dates zendt maar men de tijd neemt voor je profiel.

  Na een week of drie ben ik in het echt, na ruim een week via berichten contact te hebben gehad, uit eten geweest met een nette, gescheiden heer. In dit geval een geweldige date, wat wel opvalt is dat er vrij veel gescheiden mannen op deze site ingeschreven zijn.

  Deze site heeft mij gebracht wat ik er van verwacht had. Vooral het “chatten” dat ik alleen van mijn dochter kende is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn ervaring met 50plusmatch is dan ook louter positief, op één minpuntje na: het is niet gratis. Maar voor niets gaat de zon op

Plaats een reactie