Verb(l)ind me: een open verhaal over ervaringen met internetdaten na een scheiding

Onlangs is het boek ‘Verb(l)ind me‘ uitgekomen. Auteur Martijn van Gameren vertelt hier in over zijn ervaringen met online daten na zijn scheiding. Hij schreef voor onze site een introductie:

Verb(l)ind me; door Martijn van Gameren

Internetdating. Het was een nieuw fenomeen voor mij. Na een relatie van ruim twintig jaar voelde ik me net een puber die alles voor het eerst moest ontdekken toen ik me inschreef op enkele datingsites. Het was even wennen, maar al snel ontstonden er verschillende leuke en ook bijzondere contacten.

Boek Verb(l)ind Me Martijn van Gameren

Soms bleef het beperkt tot wat berichten via de betreffende datingsite, maar in een aantal gevallen leidde het ook tot een echte date. Die waren zonder uitzondering leuk en gezellig. Maar één contact sprong er toch duidelijk bovenuit: dat met Daniëlle.

In mijn boek beschrijf ik eerst kort waarom ik me heb aangemeld op verschillende datingsites. Daarna vertel ik over enkele dates die weliswaar geslaagd waren, maar waaraan geen vervolg werd gegeven. Vervolgens richt de aandacht zich op Véronica, een vrouw waarmee ik een heel leuk contact opbouwde, maar waar er verder geen extra gevoelens bij kwamen, hetgeen wederzijds was overigens. Véronica komt wel steeds op verschillende momenten terug in het boek.

Het grootste deel van het boek gaat echter over het contact met Daniëlle. Van het sturen van berichten via de website naar het elkaar bestoken met appjes. En van het voor het eerst elkaar ontmoeten naar het afspreken bij haar thuis. En dat alles in sneltreinvaart.

Ik zocht verbinding en kreeg die met Daniëlle. En ik raakte verblind door mijn verliefdheid. Kennelijk had ik weinig geleerd van het verre verleden, waarin ik ook wel eens in no time verliefd werd op iemand en dat dan ook veel te snel uitte, met alle verdrietige gevolgen van dien. Maar nu had ik het idee dat het anders was. Ik kreeg in korte tijd waarnaar ik zo had verlangd, maar tegelijkertijd belandde ik ongemerkt opnieuw aan de rand van de afgrond. Daniëlle hoefde alleen nog maar dat laatste, figuurlijke zetje te geven…

Een verhaal derhalve waarin vreugde, opwinding, teleurstelling en verdriet op een treffende wijze samenkomen. Op geen enkel moment neem ik een blad voor de mond en op geen enkel moment doe ik de figuurlijke deur dicht. Zo wordt de lezer meegevoerd op de pieken en de dalen, en alles daartussenin. ‘Verb(l)ind me’ is daarmee een open en eerlijk relaas geworden over het fenomeen internetdating.

Meer informatie over Verb(l)ind me vind je op Bookscout.nl. In onze categorie boeken vind je meer werken over liefde, relaties en online dating.

Over de auteur

Martijn van Gameren (1975) is jurist en als geboren en getogen Limburger al jaren woonachtig in Gelderland, waar hij naast schrijven ook graag sport en muziek maakt. Nadat hij een tijd had meegedraaid in de wereld van internetdating besloot hij om zijn eigen ervaringen en die van anderen te combineren tot een verhaal waarin vreugde, opwinding, teleurstelling en verdriet op een treffende wijze samenkomen.

c-date banner

Plaats een reactie