Metjou.nl Dating, onderdeel van Safe Dating Networks

De datingsite Metjou is één van de minder bekende sites die zich met online dating bezighouden. De reden dat we deze site toch onder de rubriek Grote Algemene Sites hebben gezet is dat deze dienst haar ledenbestand deelt met andere datingsites in van Safe Dating Networks.

Hoewel de naamsbekendheid klein is is het aantal leden vrij groot te noemen. Er is geen persoonlijke test of matchingsysteem: je gaat zelf op zoek naar geschikte mogelijke dates. Bezoek Metjou.nl

MetJou: online daten met weinig poespas

metjou logo

De site profileert zich duidelijk als een nette date-omgeving en wil nadrukkelijk géén erotische dienst zijn. Ze mikken ook niet op singles die in het einde van hun tienerjaren zitten: 23 tot en met 55 is de doelgroep, wat overigens niet inhoudt dat je je niet in kunt/mag schrijven als je buiten deze leeftijdscategorie valt. Echt onderscheidend ten opzichte van andere sites is Metjou niet, maar we willen compleet worden en dus ook hen een korte review en toelichting schrijven.

Op MetJou.nl kunt u in een betrouwbare date-omgeving op een simpele en veilige manier op zoek gaan naar nieuwe contacten, dates en vriendschappen. De site geeft verder algemene tips over veilig daten (laat altijd iemand weten waar je bent als je op date gaat, enzovoort). Ze werken met een creditsysteem, waar over je verderop meer leest.

Een gratis account aanmaken

inschrijfscherm

Net als bij vrijwel elke andere datingsite is het inschrijven hier kosteloos. Dit kan met je Facebook-account, maar je kunt ook zelf je eigen inloggegevens verzinnen. Vind wij een veiliger en prettiger idee gelet op onze privacy. Kies een leuke, pakkende profielnaam (niét je eigen naam) en het systeem kijkt of deze nickname nog beschikbaar is. Vul je geslacht in en naar welk geslacht je op zoek bent. Ook je e-mailadres is nodig bij de inschrijving, maar is uiteraard niet zichtbaar voor de andere leden. Klik links op het plaatsje voor een grote weergave.

Rechts staan de voordelen van een account: onder andere gratis je eigen profiel en foto’s plaatsen, en gratis standaardberichtjes sturen. Zelf geschreven berichten kun je alleen met een betaald abonnement versturen, zoals dat bij eigenlijk alle datingsites gebruikelijk is. Hierna moet je je basisgegevens aanvullen. Er wordt een wachtwoord gegenereerd maar we raden je aan zélf een veilig wachtwoord te verzinnen. Vul verder je geboortedatum, provincie en gemeente waar je woonachtig bent in. Je postcode wordt niet zichtbaar maar gebruikt om singles die bij je in de buurt wonen te kunnen weergeven.

Het verder invullen van je datingprofiel

datingprofiel invullen

Nu ga je je overige eigenschappen invullen, zoals seksuele geaardheid en gewenst contact. Miet iedereen is namelijk op zoek naar een langdurige vaste relatie; sommigen willen gewoon graag daten en wel zien wat er van komt. Het is goed dat je dat zelf kunt aangeven. Kies uit: een vaste relatie, een vrije relatie, mail/chatcontact, vriendschap of een date. Je kunt meerdere mogelijkheden selecteren.

Geef aan of je al kinderen hebt en wat voor opleiding je hebt genoten. Speciaal voor vegetariërs en milieubewuste mensen die dit ook per sé bij een date willen zien zijn de laatste 2 opties. Hier kun je aangeven in welke mate je het belangrijk vindt dat je partner milieubewust leeft. Als je vegetarisch, veganistisch of biologisch bewust eet kun je dit ook selecteren. Zo weten andere eco-bewuste singles hoe jij in het leven staat en word je makkelijker gevonden.

Heb je helemaal niets hiermee en ben je dol op kiloknallers selecteer je respectievelijk “geen mening” en “overig”. Of er door deze optie relatief veel vegetariërs op Metjou.nl actief zijn durven we niet te zeggen. Vergeet ook niet je muzieksmaak aan te geven in dit scherm.

Voeg bij voorkeur meerdere, vrolijke foto’s toe

Vervolgens word je gevraagd een foto te plaatsen, maar dit is niet verplicht. Bedenk wel dat profielen met foto’s op vele meer interesse kunnen rekenen. Ga maar na; zou jij zelf snel reageren op iemand die geen foto heeft geplaatst? Je hebt drie mogelijkheden om een foto te plaatsen: je kunt er gewoon 1 van je PC uploaden maar je kunt ook de webcam of je Facebook-account gebruiken.

Ben je een beetje een digibeet en/of heb je geen plaatjes van jezelf op je PC? Je kunt ook tot 10 foto’s opsturen in een envelop; de klantenservice zorgt er dan voor dat deze digitaal op je profiel worden gezet. Neem daarvoor eerst contact met ze op.

Hierna volgt een vrij tekstveld waar je iets meer over jezelf kunt vertellen. Wees lekker uitgebreid, dan val je op tussen de andere profielen en mensen vinden het leuk veel over een mogelijke date te lezen. Het is bijvoorbeeld leuk om je hobby’s en interesses aan te geven, maar ook wat je precies zoekt in een man/vrouw. Wees duidelijk, dat voorkomt een hoop gedoe en tijdverlies!

Mijn overzichtspagina en mailbox

overzichtspagina metjou

Nu je klaar bent met de setup kom je in je eigen overzichtspagina. Klik links voor een vergroot voorbeeld van deze pagina. Dit is je dashboard waar vanuit je gaat zoeken. Je ziet gelijk voor hoeveel % je je profiel hebt ingevuld. Probeer dit percentage op minstens 80% te krijgen.

Links zie je een aantal opties, waarvan vooral de FotoZapper leuk is. Klik hierop en je krijgt foto’s van verschillende singles te zien. Daaronder staat de vraag of je op het eerste gezicht een date zie zitten met deze persoon. Je kunt kiezen voor NEE, JA, en MISSCHIEN. Hierna brengt de FotoZapper je naar de volgende persoon. Je moet wel zélf ook een foto aan je profiel hebben toegevoegd: wel zo eerlijk.

Rechts op de overzichtspagina vind je de bezoekershistorie. Hier kun je zien wie jouw datingprofiel hebben bezocht en welke single mannen of vrouwen jij zelf hebt bekeken. Daarboven staat de zoekfunctie. Je kunt hier snel zoeken, uitgebreid zoeken (op profielkenmerken) en zelfs zoeken op een woord. Wil je bijvoorbeeld ene partner die van honden houdt, kun je hier “honden” intikken.

Het aantal resultaten dat uit onze zoekopdracht kwam rollen is vrij indrukwekkend. Wij zochten als voorbeeld naar een vrouw tussen de 22 en 28 jaar oud, mét foto en in de provincie Noord-Holland. Een kleine 500 dames die aan onze zoekcriteria voldeden kwamen naar voren.

Hier eindigt onze review van de inlog-omgeving. Eventuele vragen kun je in de comments stellen, en hier kun je ook je eigen ervaringen met Metjou achterlaten.

*** Direct naar de website van Metjou.nl: klik ***

Foto Website

metjou homepage

Cijfers en Kosten Metjou.nl

Aantal Leden: onbekend, laatste maand 20.826 nieuwe inschrijvingen (oktober).
Man/Vrouw verhouding: onbekend
Kosten Metjou.nl (betaald abonnement):

 • 15 dagen VIP-toegang voor €15,99 (=140 Credits)
 • 30 dagen VIP-toegang voor €27,99 (=300 Credits)
 • 90 dagen VIP-toegang voor €59,99 (=900 Credits)
 • 180 dagen VIP-toegang voor €99,99 (=1800 Credits)

De prijzen zijn de afgelopen 2 jaar licht gestegen: in 2009 kreeg je 150 credits voor 14,99 euro bijvoorbeeld. bestel alleen een groota aantal credits als je zeker weet dat deze dienst goed bij je wensen aansluit. Ongebruikte credits kunnen niet worden ingewisseld voor geld.

Je kunt op een veilige manier betalen via een Online machtiging, Creditcard (alleen Visa & MasterCard), iDEAL of via een gewone overboeking. Opzeggen en afmelden: Pas op: VIP Credits worden automatisch bijbesteld, maar je kunt dit voorkomen door binnen je account uw opwaardeerplan te wijzigen.

Dit gaat als volgt: Ga naar “Mijn account” vervolgens naar “Mijn abonnement” en klik daarna op “Wijzigen Opwaardeerplan”. Selecteer “Geen” en uw opwaardeerplan wordt gelijk stopgezet. Er worden dan geen nieuwe credits meer bijbesteld, en je kunt de credits die je nog hebt gewoon nog opmaken.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenja (profielfoto )ja (ook evt. extra foto's)
Interesse bericht sturenja (standaardbericht)ja (ja, standaardbericht)
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bezoeken / Zoekfunctieja (zoekfunctie beperkt)ja (uitgebreide zoekfunctie)
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appnvtnvt
Chatbox toegangneeja
Op trefwoorden zoekenneeja
Zien wie je profiel bezocht hebbenneeja

Bedrijfs– & Contact Informatie

Onderdeel van Safe Dating Networks.
Postadres: Postbus 38218, 6503 AE Nijmegen
Klantenservice: 0900-1441 (55ct/minuut)

Safe Dating Networks

Metjou is een van de grotere websites die onder Safe Dating Networks vallen (Amazing Bits B.V). Dit netwerk van datingsite deelt met elkaar het ledenbestand. Het bedrijf heeft een hoop niche-sites, die zich op een beperkte doelgroep richten, zoals bijvoorbeeld maatjemeer-match.nl, alleenstaande-mamas.nl, stedendating.nl en seniorengeluk.nl.

safe dating networks
Klik voor groot

De lijst is vrij groot. Op zich is dit natuurlijk prima maar het is wel zo dat de ledenbestanden gekoppeld zijn. Als je dus op Metjou.nl staat ingeschreven kunnen singles die zich bij bijvoorbeeld priatendating.nl (vool 100% NL muziek- en smartlappenliefhebbers) je ook benaderen.

Bovenaan de website staat het nieuwe aantal leden in de laatste 30 dagen , en het aantal nieuwe inschrijvingen van de laatste 24 uur. We vermoeden dat het hier de aantallen van alle sites in het Safe Dating Network samen betreft. Naar eigen zeggen richt Amazing Bits B.V. zich op “zich op de exploitatie van een netwerk van kwalitatief hoogwaardige datingwebsites.” Andere websites die hier deel van uitmaken zijn onder andere eco-dating.nl, smartsingles.nl, alleenstaande-papas.nl en een aantal .be varianten van deze niches.

Bijzonderheden

 • Wil uitdrukkelijk géén erotische datingsite zijn
 • Goede eenvoudige en snelle website
 • Doelgroep: singles tussen de 23 en 55 jaar. Jonger of ouder is geen probleem maar op deze categorie mikt de site
 • Makkelijk contact met klantenservice
 • Op je smartphone is de mobiele variant van Metjou goed te bereiken
 • Minder bekende site, waardoor minder fakers
 • Let op: er wordt gewerkt met een creditsysteem
 • Kosten lager dan veel andere datingsites: niet duur dus
 • Alle ledenbestanden van de Safe Dating Networks datingsites zijn aan elkaar gekoppeld.

Als je al gebruikt hebt gemaakt van deze datingsite vinden we graag je recensie hier onder terug. Ook je mening over het creditsysteem en de prijs/kwaliteit-verhouding horen we graag. Is het prettig of juist storend dat singles die zich niet direct op Metjou hebben ingeschreven ook in het ledenbestand staan? Kun je goede en/of slechte punten van deze dienst aangeven? Je aanvullingen en eventuele klachten zijn ook welkom. Rondkijken bij Metjou.nl

Je helpt ons en andere daters enorm door in onderstaande tabel de dienst op verschillende punten een aantal sterren te geven. Zoek je een andere site? Bekijk ons duidelijke overzicht van de grotere datingwebsites. Of check de review over SmartSingles, een HBO+ relatie-site.

c-date banner

4 gedachten over “Metjou.nl Dating, onderdeel van Safe Dating Networks”

 1. Weer zo’n site waarbij het volledig nutteloos is om een betaald lidmaatschap te nemen.
  Waarom ? Je kan dan wel een bericht sturen naar iemand, maar als diegene geen betaald lid is kunnen ze het niet lezen , ze kunnen niet eens je profiel zien en zelf onschuldige knipoog kan niet worden gezien.
  Je kan zelf ook niet zien of iemand een betaald lid is of niet, dus of het uberhaupt zin heeft om contact te maken, want ja, je wordt compleet in het ongewisse gelaten.

 2. Klopt helemaal Henk, dating sites als novamora, ondeugend en steden dating enz werken van af 1 server en maken zelf nep profielen aan om ons te lokken.
  Maar ook de grotere sites doen dit…..van de 100 profielen die ik heb aangesproken hooguit 5 reacties .

 3. Volkomen nep site. Nepprofielen met gebruik van fotos van aantrekkelijk uitziende ” leden” enkel om jouw geintresseerd te laten zijn. Berichten worden niet gelezen. Zonde van je geld als je hier lid van wordt.

 4. Eerst vrij lid geweest. veel mails en interesse van vrouwen.Dan 14 dagen VIP GEWEEST. alle mails beantwoord + 50 tal bestaande leden gecontacteerd. Slecht 5 mails werden gelezen.
  Conclusie NEP profielen en/of onbestaande.
  deze site controleert ook stedendating en seniorendating . IDEM ook vol NEP.

Plaats een reactie