Muslima Dating en andere Islamitsiche datingsites

Ben je single en ontmoet je graag online andere Islamitsiche singles? Muslima is een internationaal opererende dating service die zich richt op (jonge) moslims en moslimas. Je vindt de website op www.muslima.com

Muslima datingsite

Zij heeft als doel vriendschap, penvriendschappen of huwelijk te realiseren. Voor de moderne moslim of moslima wellicht niet de ideale site, hoewel het aantal profielen op deze site wel erg groot is.

Interessant wellicht voor de Nederlandse Marokkanen en Turken die willen daten.

Ze beweren dan ook de meest populaire datingsite onder moslims te zijn. Muslima.com kent een gratis inschrijving. Hierna kun je foto’s en profielen van andere islamitische singles bekijken. Op deze pagina gaan we verder in op de cijfers van deze datingsite, en noemen we ook een aantal alternatieve datingsites voor deze doelgroep.

Muslima dating banner

Muslima: Islamitische dating

Naast www.muslima.com is er nog een andere datingsite die zich speciaal richt op islamitische dating: Inshallah.com.

Deze website is Franstalig, maar omdat veel Nederlandse moslims de Franse taal machtig zijn is dit wellicht niet een groot probleem. Dit is wel ook een internationale datingsite, dus het aanbod van islamitische singles die in Nederland wonen is misschien vrij beperkt. Onderaan de website kun je op het linkje “English” klikken als je de site liever in deze taal bekijkt. De site kun je vinden onder inchalah.com, maar Muslima is een grotere site. Hier wat meer cijfers:

Over Muslima.com

Aantal leden: 4.5 miljoen (wereldwijd, maar vermoedelijk zitten daar ook leden van hun niet-islamitische datingsites bij)
Gratis registratie: ja
Profiel plaatsen bij gratis registratie: ja
Profielen bekijken bij gratis registratie: ja
Kosten van het Lidmaatschap: zie onder
Online sinds: onbekend
Website: Muslima
*Genoemde cijfers zijn van het moment van het plaatsen van de posting. Sommige Dating services hanteren gecompliceerde abonnementsprijzen; check dus altijd de officiële site.

Goud Abonnement: Muslima.com
1 maand $29.99
3 maanden $59.99 = gemiddeld $20.00 per maand
6 maanden $99.99 = gemiddeld $16.67 per maand
12 maanden $119.99 = gemiddeld $10.00 per maand

Platinum Abonnement:
1 maand $34.99
3 maanden $69.99 = gemiddeld $23.33 per maand
6 maanden $119.99 = gemiddeld $20.00 per maand
12 maanden $149.99 = gemiddeld $12.50 per maand

Muslima.com

InShallah.com

InShallah noemt zichzelf een ontmoetingsplaats voor Moslims. Hier hoeft dus niet per sé naar dates te worden gezocht of een huwelijk gearrangeerd te worden. De site benadrukt dat het van haar leden verwacht dat er onderling respect is, en andere meningen (wellicht ook andere religies dan de Islam) worden gerespecteerd. Ook word je gevraagd de foto’s die je bij je profiel beschaafd te houden en andere bezoekers niet te confronteren met te naakte zelfportretten.

Het aantal Nederlandse inschrijvingen op deze site hebben we helaas niet kunnen achterhalen, maar die zijn er ongetwijfeld! Laat het ons horen als je meer weet! De site is deels Engelstalig en je kunt je gratis inschrijven om een goed idee van de site te krijgen.

Dating sites in de categorie “Religie” richten zich hoofdzakelijk op personen die contact of een relatie zoeken met mensen die een bepaalde religie aanhangen. In dit geval is de service gericht op moslims en Islamieten. Moslims in Nederland zijn veelal van Turkse en Marokkaanse afkomst.

‘Ons ledenbestand is ruim 4,5 miljoen leden groot, en zij komen uit landen zoals de VS, Europa, Azië, Midden-Oosten en veel andere landen. Het is onze bedoeling om u te helpen uw perfecte Islamistische match te vinden, waar op de wereld die ook maar woonachtig is.’ – Muslima.com

Nederlandse Islamitische Datingsites

Inmiddels zijn er ook speciale relatiesite voor Nederlandse Marokkanen en Turken en andere Islamieten actief. Een voorbeeld hiervan is Mektab.com. Je leest hier meer over deze Islamitsiche datingsite. Andere voorbeelden van sites voor moslims zijn Inshallah.com en moslimdating.com. Hip is de Islamitische dating app Muzz. De site Bekar.nl, Moslimdate.nl, MuslimLife.eu en MeetMoslims.nl bestaan helaas niet meer.

De Datingsites op een rijtje:

Lees ook het artikel over zeven Christelijke datingsites.

Andere datingsites voor moslims

Als er naast Inchallah en www.muslima.com nog andere websites voor Islamitische dating zijn horen we dat natuurlijk graag. Als je zelf een moslima bent die een man zoekt, zou je dan een dergelijke datingsite overwegen? Is Moslim dating halal of haram, of zijn de meningen hier over verdeeld? Reacties kun je hier onder achterlaten. Als er nieuwe islamitische datingsites verschijnen zullen we die ook in dit overzicht zetten.

c-date banner