Vegadates: online dating voor vegetariërs en vegans

Er zijn datingsites voor 50plussers, hoger opgeleiden en tal van andere doelgroepen. ‘vegetariërs en vegans’ vormt ook een steeds groter wordende doelgroep, en het is daarom niet zo gek dat er ook een datingsite speciaal voor singles met een vegetarische of vegan levensstijl is.: Vegadates.nl

Als je je inschrijft bij Vegadates kun je een week lang gratis gebruik maken van alle functies waar je normaalgesproken een abonnement voor moet hebben. Dit is tamelijk uniek voor een datingsite. Bezoek voor een inschrijving de website Vegadates.nl

Vegadates: voor vegans en vegetariërs

Via de site kun je op zoek naar dates en naar potentiële partners voor een relatie, maar is ook bedoeld om nieuwe sociale contacten op te doen. Zoek je vrienden om gezellig vegetarisch mee te koken bijvoorbeeld, of om mee uit eten te gaan naar vegan hotspots, kan dat ook.

Je kan deze datingsite dus een week lang gratis uitproberen. Zo kun je rustig kijken of er in jouw regio leuke dates te vinden zijn, en wellicht al wat berichten uitwisselen. Misschien scoor je in die eerste week wel gelijk een telefoonnummer van die ene leuke vegetariër, dan kan je je gelijk weer uitschrijven ;) Vegadates.nl heeft geen eigen app.

Bezoek de website voor een gratis aanmelding, of lees verder over de werkwijze en kosten van Vegadates.nl. Onderaan de pagina kunnen (oud)-leden van deze datingsite zelf een korte review achterlaten. Dus als jij al ervaringen hebt met Vegadates vinden we het leuk als je een comment achterlaat.

Foto Website

vegadates website

Aanmelden

Bij het aanmelden vul je je standaardinformatie in (leeftijd, provincie, eventueel woonplaats, et cetera) maar heb je de ook mogelijkheid een uitgebreide multiple choice-vragenlijst in te vullen. Deze in onderverdeeld in thema’s. Je kunt dit ook op een later moment invullen. Volgens mij kunnen alleen betalende leden zien wat je precies hebt geantwoord bij deze vragen. Thema’s in de vragenlijst zijn onder andere: Karakter, Familie, Interesses en VrijeTijdsbesteding, Eigendom & Bezit en Carrière.

Wat kan je met een gratis en met een betaald lidmaatschap?

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenja, 1ja
knipoog bericht sturenjaja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Profielteksten lezenja, gedeeltelijkja, helemaal
Profiel Antwoorden lezenneeja, van vragen die je zelf ook beantwoord hebt

Wat me opvalt in het gebruik van deze datingsite

 • Als je iemand profiel bekijkt zie je niet in 1 oogopslag of iemand vegetarisch, bijna vegetarisch, veganistisch of ‘raw foodist’ is. Dit terwijl dit voor veel singles best een belangrijk puntje zal zijn. Je kan dit overigens zelf wel invullen bij de m.c. vragenlijst.
 • Je kan weliswaar zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest, maar daar staat geen jaartal bij. Dus alleen een dag en een maand. Hierbij is het onduidelijk of dit de datum van het huidige jaar is.
 • Als je je profiel netjes invult en tenminste 1 foto plaatst, kun je na de 7 dagen uitproberen weliswaar geen berichten turen, maar wel een zogenaamde ‘knipoog’. hiermee kun je de aandacht trekken van de single waar je interesse in hebt
 • De vragenlijst is erg uitgebreid! Gelukkig veel multiple choice-vragen. Zo kun je bezoekers van je profiel een goede indruk geven van hoe jij in het leven staat. Helaas lijken veel leden van Vegadates deze vragenlijst niet volledig in te vullen. Veel profielel zijn tamelijk leeg. Dit geldt ook voor de vierde velden waar je zelf tekst kunt plaatsen.

Mijn Vegadates Ervaringen met een Betaald Abonnement

Zelf ben ik ook single en vegetariër, en heb derhalve een tijdje het betaalde lidmaatschap van Vegadates getest. Volgende punten zijn vanuit mijn eigen ervaring geschreven:

 • Het aantal leden is, zeker in vergelijking met dating apps als Tinder en Happn, niet al te groot. Daarbij lijkt een flink deel van de profielen niet meer actief op de site. Ik kon op zich aardig wat leden vinden die aan mijn zoekcriteria voldeden, maar de meerderheid was al lange tijd niet online geweest, soms meer dan een halfjaar. Al mijn interesses heb ik een berichtje gestuurd(geen knipoog). De response was vrij laag.
 • Je kan niet zien wie jouw profiel bezocht hebben, dit in tegenstelling tot veel andere datingsites. Dit is praktisch als je iemand ene berichtje hebt gestuurd en wilt weten of dit gelezen is. Die kans is namelijk groot als je profiel is bezocht. Een leesbevestiging is er dus ook niet.
 • Ik ben geen fake-profielen tegen gekomen, althans profielen waarvan je meteen ziet: dit klopt niet. Ook kreeg ik geen spam in mijn inbox.
 • De zoekfunctie binnen je inbox is erg handig!
 • Dagelijks melden zich weinig nieuwe leden aan. Dit kan je zien onder ‘nieuwste leden’. Ook het aantakelden dat op een willekeurig moment online is is tamelijk laag.

Cijfers en kosten VegaDates.nl

aantal leden: het ledenaantal is onbekend
man / vrouw-verhouding: dit staat niet aangegeven op de site. Vrouwen zijn wel aanzienlijk vaker vegetarisch / vegan dan mannen dus het ligt in de lijn der verwachting dat er meer vrouwen dan mannen ingeschreven staan bij Vegadates
kosten abonnement: na de 7-dagen van gratis uitproberen kun je er voor kiezen een betaal abonnement af te sluiten. De prijzen zijn op moment van schijven als volgt. Check zelf voor de zekerheid op de site zelf of deze kosten nog actueel zijn.

 • 5 dagen: 3,95 euro
 • 1 maand: 15,95 euro
 • 3 maanden: 29,85 euro ( =9,95 per maand)
 • 6 maanden: 47,70 euro ( = 7,95 per maand)
 • 1 jaar: 59,40 euro ( = 4,95 per maand)

Als je betaald lidmaatschap is verlopen en je schrijft je niet uit, dan word je automatisch ‘ Slapend Lid’. Het lidmaatschap wordt dus niet automatisch verlengd! Je kan dan nog steeds van de basis-functies van de site gebruik maken.

Als je weet volledig wilt gaan daten kun je een nieuw abonnement afsluiten. Betalen kan per iDeal, Paypal en met creditcard. Via een ouderwetse overboeking kan dit ook, maar dan is er een verwerkingsperiode, en kun je dus niet gelijk beginnen met berichtjes sturen.

Bedrijfs- & Contact Informatie

Vegadates.nl
Brempark 60
2724 HW  Zoetermeer
Postadres: Postbus 7301, 2701 AH Zoetermeer
Website: www.vegadates.nl
E-mail adres: info@vegadates.nl
Telefoonnummer: 079 – 3424 566
KVK: 27169183

Alternatieve Datingsites

In Nederland is nog een andere datingsite voor vegans en vegetariërs actief: Vegalove.nl. Vind je een gezonde levensstijl belangrijk, maar hoef je niet per se met een vegan of vegetarische man of vrouw te daten? Kijk dan eens bij datingsites voor hoge hoger opgeleiden, zoals e-Matching en Match4me. Goede kans dat je hier ook veel singles vindt die aansluiten bij jouw levenswijze.

Zoek je contacten buiten Nederland, dan is de internationale datingsite voor vegetariërs VeggieDate.org wellicht wat voor je. Veggiedate.org ziet er wel enigszins gedateerd uit… Ook op de datingsite OkCupid vind je relatief veel vegans, vegetariërs. Bezoek OkCupid.com

Ervaringen met Vegdates.nl

Ben jij lid of lid geweest van deze datingsite voor vegetariërs en vegans, dan horen we natuurlijk graag wat jouw bevindingen zijn! Heb je veel vegan dates of contacten kunnen leggen?

Je kunt jouw ervaring in de vorm van een korte review achterlaten onder dit artikel. Geef daarbij s.v.p. aan wat je sterke en minder sterke punten van de site vindt. Alle verzamelde review en ervaringen staan ook hier onder.

c-date banner

Plaats een reactie