Lidmaatschap opzeggen bij Datingsites: Afmelden is soms een probleem

Als je op internet de reviews van de verschillende datingsites leest is er een aspect dat veel naar voren komt: het afmelden/uitschrijven bij datingsites wil nogal eens een probleem zijn. Althans, dat vinden veel mensen.
Onze ervaring is dat de afmeldingsprocedure bij veel datingsites keurig bij de “Veel gestelde vragen” of in de Algemene Voorwaarden staan. Toch weet niet iedereen deze informatie te vinden, en zijn er ook veel sites die wat dit betreft nogal schimmig zijn en de voorwaarden verstoppen in een haast onleesbare voorwaarden tekst met talloze paragrafen en sub-paragrafen.

De dienst 123opzeggen.nl helpt met het opzeggen van datingsites. Zij verzorgen een opzegging per brief, die zij ook versturen

datingsites opzeggen

Dat is niet netjes; als je voor een dienst betaald hebt en er daarna vanaf wilt moet dit gewoon mogelijk zijn. Opzeggen is een recht, en de betreffende datingsite moet de daarvoor benodigde informatie duidelijk communiceren. Nu doen veel sites dit gelukkig ook, maar niet iedereen is even goed in het opzoeken van de benodigde informatie.

Om het u wat gemakkelijker te maken hebben we in onze reviews over de verschillende datingsites vermeld hoe u zich kunt afmelden, en wat daar voor de voorwaarden zijn. U kunt in het zoekveld linksboven zoeken naar uw datingsite en de benodigde informatie opzoeken. Voor het gemak hebben we hier directe links geplaatst naar de afmeldinformatie van de 3 grotere Nederlandse datingsites: Lexa, Be2 en Parship. U vindt halverwege de pagina de benodigde informatie, telefoonnummers en/of (mail)adressen. Let ook goed op de opzegtermijn! Deze verschilt nogal per bedrijf. Lees ook dit nieuwe artikel over het opzeggen van datingsites.

Uitschrijven bij Date24.nl

Een van de datingsites waar afmelden en uitschrijven wat lastig blijkt te zijn, als je niet weet waar je moet zoeken, is date24. Wil je je afmelden en je profiel verwijderen bij date24.nl ga je als volgt te werk: Je moet naar ‘privacy’ gaan, daarna de keuze aanklikken bij ‘iedereen mag mijn profiel zien of alleen vrienden’. Daar zie je ineens het tapje account verwijderen. Erg verborgen dus.

c-date banner

44 gedachten over “Lidmaatschap opzeggen bij Datingsites: Afmelden is soms een probleem”

 1. ik was op mijn bank gegevens aan het neuzen en kom er regelmatig achter dat via automatisch incasso door novalnet ag bedragen van mijn rekening worden afgeboekt en heb geen idee waar voor kan me ook niet herinneren dat ik een machtiging daar voor heb af gegeven
  Kan iemand mij alsjeblieft helpen

 2. Goeden avond,

  Ik heb afgelopen april me aangemeld voor flirterige dates, echter had ik daar spijt van en mijn abonnement stopgezet waar ik ook een mail van heb ontvangen op 11-6–2022. Helaas krijg tot vandaag nog steeds afschrijvingen via Noval AG per automatische incasso en wil dat dit stopt. Zouden jullie me kunnen helpen aub heb al moeite om alles te betalen😢

 3. Ik sta op Elite meets Beauty en ik wil er vanaf. Iedere keer als ik ze mail, krijg ik dezelfde reactie: u kunt 1. uw profiel tijdelijk ‘uit zetten’ of 2. geheel deleten. Wij adviseren optie 1. Maar vervolgens staat er niet bij hoe ik die kan deleten. ik kan het nergens vinden!

  Een bijkomend probleem is dat mijn profiel ook zichtbaar is op hun andere dating apps, Victoria Milan en Next Love, waar ik me nooit aangemeld heb en waar ik niet blij mee ben. Op deze apps kan ik helemaal niets met mijn profiel doen, omdat ik hier geen inloggegevens heb. Dit blijft er dus op staan zonder dat ik het kan deleten (of wijzigen als ik dat zou willen).

  Als ik mijn profiel op EmB wijzig, wijzigt die niet op die andere sites (hoor ik van gebruikers die mijn profiel daar zien).
  Ik heb al geprobeerd om teksten op mijn profiel te zetten die niet toegestaan zijn, om zo geblokkeerd te worden. Maar die tekst slaat ie niet op, dan krijg ik een melding.

  Inmiddels reageren ze ook niet meer op mijn mails.
  Ik vind dit echt niet kunnen! Ik ben inmiddels wanhopig en gefrustreerd.
  Hebben jullie een idee wat ik kan doen?

 4. Ik wil van Serieusflirten af. Ben 83 jaaar en niet zo bedreven in internet. Zo stom geweest om mijn inloggegevens niet goed op te schrijven. En dus kom ik er niet doorheen. Mijn postvak in staat alleen nog maar vol met flirtverzoeken. 23 pagina’s, van serieus flirten. “De rest verdrinkt er in. Help!!!

 5. Beste,

  Ik krijg tot op de dag van vandaag nog steeds Domilciëringen van Novalnet AG wat onmogelijk, want ik heb maar één lening, en die is ook bijna afbetaald, uit research werk kan ik concluderen dat Novalnet AG verbonden is met een datingsite waar ik niet meer op actief ben. Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen ?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,

 6. hallo
  ik heb reeds al het abonnement opgezegd,
  waarom houden jullie nog maandelijks 25 euro van mijn rekening?
  ik blokkeer nu de maandelijks opdracht,
  ik heb de mail als bewijs en zal gerechtelijke stappen ondernemen.
  luc

 7. Dag Ernst, van ons ontvang je geen mail. Waarschijnlijk is je bericht gericht aan een specifieke datingsite, maar dan heb je die via deze weg niet op de hoogte gesteld. Succes.

 8. Gewoon niet betalen. En anders gaan we binnenkort gewoon eens uitvogelen wie de eigenaar is en daar even wat geld halen en een paar tikken met een hamer uitdelen

 9. Nou dat uitloggen bij Flirtmoms is echt een crime (trouwens die hele site ook)!!
  Ze zeggen oh inloggen op de site,dan naar je avatar of foto gaan, dan naar instellingen gaan, en dan op account verwijderen drukken!! Ja dat begrijpt me opoe ook nog wel, waare het niet dat account verwijderen, ER NIET EENS TUSSEN STAAT, DUS GAAT HET EEN BEETJE LASTIG.DAT VERWIJDEREN!!!!!
  IK WOU DAT ZE AL DIE SITES MET DIE GEFIGNEERDE PROFIELEN EENS VERWIJDEREN, DAT ZOU EEN HOOP SHIT SCHELEN!!!!

 10. Ik heb eens site seks verlangen.be, maar ik kan er niet uitgaan eens proef gedaan maar tweede keer betalen wil ermee stoppen kan je mij helpen. Novalnet AG wil ermee stoppen

 11. Ik heb vorig jaar na opzeggen ook problemen gehad met Be Naughty. Ik had telefonisch opgezegd. Twee weken later werd er toch weer 180 euro afgeschreven. Heb het direct weer terug geboekt bij de bank. Daarna de bank gebeld om de automatische incasso stop te zetten van het Duitse bedrijf Novalnet. Na een paar maitjes over en werd gedreigd dat er een gerenomeerd advocatenkantoor ingeschakeld zou worden. Ik heb nog een flinke scheldbrief in het Duits terug gestuurd waar niet meer op werd gereageerd. Dit was in maart 2019 en heb tot op heden niets meer van ze gehoord.

 12. Een tijdje geleden mij aangemeld bij dating site single50-lu. Een maand betaald, stomme fout, waar ze nu nog 3 maanden hebben afgenomen. Wat ik zeker niet heb gedaan of de goed keuring heb gegeven dat ze dat mogen doen. Heb mij al afgemeld, lukt niet. Nu ben ik bang dat ze na 2 maanden weer gaan afhouden. Wat moet ik doen? De site is: CS Singles50.com

 13. Hallo,

  Mijn vader is lid geworden van Ourtime.
  Zij schrijven per maand 30 euro af.
  Er is geen mogelijkheid om hier vanaf te komen.
  Wanneer je je email adres invult om het wachtwoord op te vragen gaat de pagina laden, laden, laden en vervolgens gebeurd er niks. Dit gaat al maanden zo.
  Contact krijgen met deze organisatie lijkt onmogelijk.
  Je kunt via help, een formulier invullen, en verzenden en vervolgens krijg je nooit antwoord op je hulpvraag.
  In mijn ogen 1 grote oplichtingsbende!

  Hoe komt mijn vader hier vanaf?

 14. Hallo ik wil call 2 collect per direcht opzeggen het gaat volgens mij via novalnet ag ben klaar met hun probeer van alles maar het lukt niet

 15. Maak geen gebruik van datingwebstek Toomble.com om de volgende redenen:
  – geen gratis diensten;
  – voor beloningen, teksten, foto’s en webcam moet betaald worden;
  – wie een ‘membership’ wil kopen, moet dat doen met een creditcard, maar Nederlandse creditcards van bijvoorbeeld SmartCard worden bij de transactie om veiligheidsredenen geblokkeerd;
  – contact opnemen met Toomble is niet mogelijk: het mailadres contact@toomble.com accepteert geen berichten. Verzoeken worden als ‘niet-afgeleverde post’ teruggestuurd aan afzender;
  – het profiel kan zelf niet verwijderd worden. Bij ‘My Profile’ ontbreekt simpelweg elke mogelijkheid om het account op te heffen.

 16. Hallo,

  Ik heb een tijdje geleden mij aangemeld op een dating site. Nu ik er geen belang meer bij heb en nog steeds maandelijks voor betaal wil dit heel snel stop zetten. Ik heb het via de dating site ook al geprobeerd om mij af te melden maar dat lukt helaas niet.

  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen, het gaat waarschijnlijk om de site benaughty.com

 17. Ik heb een maand lidmaatschap genomen en schijnbaar kom ik er niet meer vanaf. Bellen en mailen werkt niet. Telefoonnummer blijkt niet te werken. Wie kan mij helpen om hier van af te komen.

 18. het is te gek voor woorden ,kijk je uit geiligheid op een site , je denkt woow leuk voor een gesprek/ date en je zit na 1 € euro betaling er direct aan vast . het is verschrikkelijk hoe de maffia ons met slechte medicijnen , inferieure voeding en nepsites om eens gezellig naar een ander te kijken of om mee te kletsen …ons geld afhandig maakt !! en tja de regering of justitie doet er niets mee. Gewoon toestaan hoeveel uitkeringen het land uit vloeien ( bijv Marokko Bulgarije etc etc ) Hi hi ja de economie groeit …ehh de bouw wordt stil gelegd ivm CO2 en stikstofuitstoot… waren wij een voortvarend rijk Nederland , we dompelen nu onder in armoe en regelbureaucratie….en wij klootjesvolk slikken het nog steeds …..Vreselijk mijn middelbare school JBC wordt binnen 4 jaar gesloten ….havo Atheneum Gymnasium …..kortom afbrokkeling van kennis wetenschap en toekomst !!!! ik zie de toekomst als kleine zelfstandige ( middenstand ) ten onder gaan … Wie gaat ons Nederland redden en bevrijden van die alles omvattende mafia …………. 75 jaar na bevrijding van Den Bosch

 19. ik had mijn contract al op gezegd bij ourtime dating site maar nu heb ik per vergissing op membership gedrukt dus a.u.b .de memberships annuleren wat ik ben erg ziek aan de prostaat .graag antwoord op mijn vraag dank u

 20. Telefoonnummer Ourtime is niet in gebruik..hoor ik keer op keer alleen op dinsdag of donderdagmorgen te bellen. Geen contact verder, ik wil er ook vanaf met heel mijn profiel.

 21. Goedemorgen,
  Sinds vorig jaar juli heb ik geprobeerd om van mijn lidmaatschap vindeendate-online af te komen.
  Dat dit een zeer schimmige organisatie is mij nu wel duidelijk.
  Ik heb sinds die datum geen gebruik meer gemaakt van deze site.

  Via de gebruiksvoorwaarde moet je een formulier downloaden dat gericht is aan dateyard AG. dat gevestigd is in Duitsland, München en Zwitserland. Dit netjes ingevuld opgestuurd. Volgens die organisatie moet je faxen.

  Maar mij abonnement liep door en in Dec. 2018 weer een opzegging verstuurd. Ik bleef maar aanmaningen ontvangen via mijn spambox. In jan.2019 dit aangetekend verzonden. Moest €184, betalen. Via een advokatenkantoor is mijn lidmaatschap opzegging wederom per fax verzonden met een begeleidende brief, met de vraag: een bevestiging. Géén reactie weer een rekening van €194, betaald. Nu afgelopen maandag via een ander bureau uit Dresden een aanmaning van €164, dat nu niet betaald is. Ik ben radeloos….. wat nu?? afz René.

 22. Ze hebben mij lid gemaakt van flirt.com en dat wil ik helemaal niet weet niet hoe ik het op moet zeggen ze halen gewoon geld van mijn bankrekening kunnen jullie mij helpen

 23. graag uitschrijven violet a.u.b. geen interesse meer. kost mij teveel geld 50 plus dating bedankt anders rechtzaak doorgeven door relatiebureau opgelicht spijt mij…..bedankt tijd hoor…….markt verzadigd relatiebureau;s op internet adverteer meer op facebook? uitgeverijen kijk in kranten u weet van wanten…
  graag naam verwijderen van uw site af soms teveel mails op een dag te bevangen zorgen op je computer zo maximadieet erbij…hollandse zaken…op tv allen kijken…swipen op internet is uit….keurmerk erbij..vele singles op internet meeleefgezin erbij….

 24. Hallo ik zou graag willen dat jullie willen stoppen met mij iedere keer een a-mail testuren om mij te laten zoeken naar een date. Ik zou graag willen dat jullie daarmee kunnen stoppen want ik heb al een vriendin. Als ik s`morgens mijn pc aan doet staat het vol van verschillende date`s, ik begin daar moe van te worden. Bij deze geen berichten meer a.u.b. Gegroet.

 25. Hoe kan ik me uitschrijven voor ‘vindeendate online’

  Onlangs kwam ik er achter dat ik kennelijk al vanaf april 2016 lid ben van de site, ik heb een paar keer een het bedrag gestorneerd, nu krijg ik steeds aanmaningen, die heb ik steeds maar betaald….. Nu weer gedaan , maar ik wil er vanaf… hoe doe ik dat? Ik wacht nu tot ik weer op de site kan en dan kan ik het zelf proberen maar heb er weinig vertrouwen in dat het mij lukt. HELP

  Kees

 26. Wie kan mijn helpen ik heb stom gedaan heb een lidmaatschap genomen bij http://www.xxx-date.com
  Heb paar maanden geleden alles afgezet maar ze blijven maar rekeningen sturen die ik moet betalen.
  Hoe kom ik er af alvast bedankt

 27. Afmelden :Geen18meer.nl

  Beste ik wil graag af van deze site krijg steeds mailtjes van dames ! Hoe kom ik hier van af

 28. Hoi hoi
  Ik heb me aangemeld biij een dating site http://www.xxx-dates.com ik naam hun premium membership ik dacht als ik betaal is dat wel een serieus site ??na 14 dagen vond ik het niks en ging mijn account deleten !dat dacht ik tenminste ?want vorige week kreeg ik een mail dat er nog 4 maanden achterstand was met mijn betaling en dat ik moet betalen anders sturen ze een deurwaarder,En als ik stoppen wil ?dat alleen schriftelijk kan doen heb ik meteen gedaan vorige week doen kreeg ik een mail dat mijn account per 11-07 word stopgezet maar moet wel de achterstand betalen dat deet ik meteen vorige week vrijdag !En vandaag op eens een nieuwe mail dat ik nog een maand moet betalen als ik mijn account wil reactiveren ??Ik heb meteen een mail gestuurd maar krijg geen antwoord ?? ik weet nu niet of ik hun seriues moet nemen of niet ??iedere advies is welkom !

 29. onbeperktdaten.nl stuur gewoon een incasso bureau op je af en die geven dan geen enkele medewerking om dan een reactie zelf te krijgen van onbeperktdaten.nl om op te zeggen

 30. onbeperktdaten.nl hoe kom ik daar van af ik wil opzeggen maar weet niet hoe
  kunt u mij helpen

 31. L.S,
  Helaas werken de meeste Datingsites niet en is het pure oplichting.
  Als je foto’s bekijkt komen veel aangegeven leeftijden absoluut niet overeen en dan spreken wij niet eens over elk profiel.
  Buiten de sites om contact maken met een van de dames is als het zoeken naar speld in een hooiberg.
  Rekening houdende met de privacy slaagde ik er in om via een advertentie in een weekblad contact te maken met een van de Dames.
  Ook dan wordt echt duidelijk hoe groot de oplichting is.
  Mensen die zoekende zijn naar een mooi contact of relatie krijgen een verwachtingspatroon.
  Daar hebben de beheerders van de sites volkomen de lak aan.
  Geld, geld en nog eens geld is hun enigste drijfveer.
  Schofterig om het prive leven van mensen zo te krenken.
  Dus,…Kijk uit met deze sites en pas op met betalen.
  Kijk ook op de waarschuwing/ klachten sites en op informatie van RADAR en KASSA !!!!!
  Met het zoeken en vinden van een contact/ relatie wens ik een ieder veel succes !!!!!

 32. Hallo ook ik kreeg een sms bericht van datinglx.com, kon mij niet herinneren waar het vandaan kwam.
  Ik kreeg via een bericht te horen aan wie ik gematcht was. Ik trapte erin en kocht credit, maar kwam er al snel achter dat ik tegen een provider en/of tegen de computer aan het praten was.

  Ik heb van alles geprobeerd om achter de waarheid te komen, maar ze laten niets los. Ik heb wel een afspraak gemaakt, tijd en plaats mocht ik bepalen en toen viel het kwartje , hij vertelde uit dezelfde plaats te komen als ik en wist niet wat ik bedoelde, ik was te kort en kreeg een vraagteken. Als je uit deze stad komt weet je waar het is en ligt. Het koste mij wel credit, maar ben ook een ervaring rijker geworden.

  DUS,TRAP NIET IN DE SMS BERICHTEN VAN DATINGLX.COM, HET IS PURE NEP.

 33. incasso’s van od payments, ik ben lid van onbeperkt daten maar ik weet van niets en kom er niet vanaf.

  Goedemorgen,

  Ik heb van u een mail ontvangen, maar de incasso was allang stop gezet.
  Ik ben hier ook geen lid van dat ik weet.

  Al diverse incasso’s gehad van de firma OD payments, ook al diverse keren op gereageerd.

  Maar de incasso werd telkens verhoogd, maar ik vroeg om een reactie en informatie en deze kreeg ik niet.
  Nu heb ik vanmorgen KvK in Nijmegen (088-5851585) opgebeld en gevraagd om informatie

  De heer Rutten zat hier achter en deze firma had alleen een 06 nummer
  Dus gebeld naar de heer Rutten, maar je kreeg alleen een voicemail. 06-39623157

  Deze voicemail ingesproken en gezegd dat ik een reactie wilde ontvangen over deze incasso anders legde ik het bij rechtsbijstand neer.

  1 uur later kreeg ik reactie via sms, deze heb ik ook bijgevoegd

  Wij zijn enkel betalingsprovider, echter bij deze is uw incasso stop gezet.

  Maar iedere week weer nieuwe incasso’s of rekeningen, hoe kom ik hier vanaf????

 34. Dus een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje met inhoud hallo ik ben aan u gekoppelt door datingLX en zou je graag beter leren kennen. Alles goed en wel maar ik heb nog nooit van die site gehoord laat staan dat ik er geregistreerd was.

  Nuja we praten een beetje en opeens komt er na zij een berichtje stuurde nog een berichtje binnen van haar nummer met als inhoud u heeft geen credits meer indien u verder wilt chatten kunt u naar de site in questie gaan en ik kreeg ook een pincode.

  Na dit berichtje stuurde ik terug maar ze krijgt de berichtjes niet (ze worden afgeleverd maar ze antwoord niet op de berichtjes/of laat het niet blijken dat ze deze berichtjes krijgt).

  Nuja ik wou nog iets zegge tege haar dus bekeek ik deze site (ook om uit te vinden of al dan niet iemand mijn nummer gebruikte op deze site.) Ik registreerde en ze zeiden dat ze een activeringsmail hadden verzonden. Maar deze is tot op vandaag nog niet toegekomen.

  Ook had ik een mail gestuurd met de contact-tab op de site maar ook op deze hebben ze nog niet geantwoord.

  Het probleem waarmee ik nu zit is 1) heb ik nu een account bij datinglx? (ik kan mijn account niet verwijderen als ik niet kan inloggen), 2) is er nog een tweede account met mijn nummer? en 3) kan een datingsite zomaar sms’jes onderscheppen?

  Als het antwoord op de laatste vraag nee is waarom ‘negeert’ ze dan de berichtjes. Wat is ‘haar’ doel dan met deze berichtjes. Wat is haar uiteindelijke doel dan met deze berichtjes

  Hoe los ik dit op + voor een site die singles koppelt sinds 2006 (staat op de website) vindt ik bitter weinig info over op het internet

  + een vraag aan doorien. Dus jij hebt effectief een account op deze site.

 35. Bij de meeste site staat gewoon afmelden bij hun niet. Maar als ik mijn account op zeg dan ben ik toch alles kwijt. O wat ben ik stom geweest om hier in te trappen, kreeg hem binnen een hobby site waar ik vaak hobby van afhaal.
  Moet maar even aan mijn kinderen vragen de instellingspagina dat weet ik eigenlijk niet zo goed ben voorzichtig wat moeilijk allemaal. hebben jullie wel eens gehoord Dating LX. nou ja ik ben niet een van de jongste meer.

  Groetjes Doorien

  Redactie: we sturen u een mailtje

 36. Ik vraag om hulp om een Dating LX op te zeggen maar kan dat nergens doen staat nergens aan gegeven. Dus vraag ik aan jullie om hulp ik MOET er af. Het is een side die je belaagt en om koopt ik ben hier bij toeval op gekomen maar kan er niet meer af.
  AUB help me het moet echt.

  Groetjes doorien

  Redactie: Vervelened Doorien, heb je dit geprobeerd?
  ‘Hoe zeg ik mijn account op?
  U kunt uw account opzeggen via de instellingspagina van uw account.’

 37. Hallo,ik heb al vele mails gestuurd om mijn lidmaatschap op te zeggen,helaas krijg ik geen antwoord terug,elke maand rekenen ze het lidgeld terug aan zonder dat ik dat wil,hoe kan ik deze praktijken stoppen?
  De site is: http://www.epassie.com , pure oplichterij is dit,kan iemand mij helpen,bedankt

 38. Goede middag,

  Ik las onlangs mijn betaalrekeningen. Ik kom erachter dat ik dus nog steeds betaal voor het lidmaatschap van Lexa! Ik heb me naar ik meen, ruim 4 maanden geleden uitgeschreven dacht ik. Ik ontvang ook geen meldingen meer via de mail, die ik anders wel ontving.
  Nu wil ik alsnog mn lidmaatschap stop zetten, maar dit gaat niet. Er staat letterlijk vermeld; “Omwille van technische redenen kan het lidmaatschap niet worden opgezegd in de 24 uur na aankoop van het memberschip en 48 uur voor de vervaldag van het lopende membership”

  Ik ben al ruim een half jaar lid en 9 april moet ik weer opnieuw betalen.
  Ik vind dit erg vervelend. Heb ook al een mail gestuurd naar Lexa, maar hier wordt niet op gereageerd.

  Kunt u mij helpen?
  Bij voorbaat dank,

  Met vriendelijke groet,

  Suzanna Louws

Plaats een reactie