Lexa.nl Dating. cijfers, kosten en ervaringen

Lexa Dating is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende datingsites in Nederland, en wist via slimme tv-campagnes hun naamsbekendheid flink te vergoten. De site is, samen met ondermeer Parship en Relatieplanet, genomineerd voor Dating Website van het Jaar 2015. Inschrijven is er gratis.

lexa-logoDit jaar bleek uit een onderzoek dat van alle datingsites Lexa.nl de grootste naamsbekendheid heeft, gevolgd door concurrent Relatieplanet. Laatstgenoemde site heeft echter wel nog steeds een groter ledenaantal.

De site richt zich op een algemeen publiek en heeft geen specifieke doelgroep. Recent heeft het bedrijf haar website op een flink aantal punten aangepast. Deze verbeterpunten zijn aangedragen door de bestaande leden. De site beweert dat inmiddels twee miljoen Nederlanders op enig moment gebruik heeft gemaakt van hun dienst. Toch zijn er ook veel klachten over Lexa (zie onder), bijvoorbeeld over uitschrijven, nep-reacties en onterechte afschrijvingen. Bezoek de website van Lexa.

De datingsite heeft enkele aardige functies die het singles op verschillende manieren makkelijk maakt om met elkaar in contact te komen, zoals bijvoorbeeld de Lexamessenger (vergelijkbaar met MSN) en Lexa Live. De website is er dermate van overtuigd dat zij een goede service bieden dat zij klanten, onder bepaalde voorwaarden, een niet-goed-geld terug-garantie aanbiedt. waarschuwing: lees deze voorwaarden eerst als je denkt hier gebruik van te gaan maken.

Aanmelden en registratieprocedure

inschrijfpagina datingsiteHet aanmelden bij Lexa is gratis. Indien je op een later moment een volledig lidmaatschap af te sluiten dien je wel te betalen; hieronder lees je meer over de kosten en mogelijkheden. Bezoek de website en geef aan of je man/vrouw bent en bij welk geslacht je interesse ligt. Ook kun je gelijk aangeven in welke leeftijdscategorie jouw dates moeten vallen.

Geef vervolgens je gegevens op en verzin een leuke schuilnaam waarmee je op de site bekend wil staan. Verder dien je een werken e-mailadres in te vullen en een lastig te raden wachtwoord te verzinnen. Hierna ben je geregistreerd, maar dien je nog wel de activatielink die naar je inbox is gestuurd aan te klikken. Hierdoor keer je automatisch terug naar de site en kun je beginnen met het aanvullen van je profiel en het zoeken naar geschikte dates.

Het aanvullen van je profiel

startscherm lexaLexa stuurt je gelijk een e-mail met mogelijk passende dates, gebaseerd op de voorkeuren die je bij het registratieproces hebt ingegeven. Leuker en vaak nuttiger is het om zélf op zoek te gaan naar mogelijk partners. Om wat meer kans op succes te hebben is het wijs eerst je volledige profiel in te vullen. Links in het scherm zie je in hoeverre je je persoonlijke profiel hebt ingevuld.

Je kunt binnen je profielscherm een flink aantal vragen beantwoorden; het is ook mogelijk op sommige vragen “dat houd ik voor mijzelf” te antwoorden. Uitgebreide teksten waarin je jezelf beschrijft, aangeeft wat je graag in je vrije tijd doet, en wat voor werk je doet verhogen de kans op reacties. Zelf zou je waarschijnlijk ook niet reageren op iemand die niet de moeite heeft genomen zich goed te presenteren.

Zoeken naar passende dates

dates zoekenDe datingsite heeft een zeer uitgebreide zoekfunctie, waar je op verschillende criteria een selectie van leden voorgeschoteld kunt krijgen. Op het plaatje links zie je slechts enkele van de mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen singles die in jouw regio wonen weer te laten geven.

Verder kun je selecteren op burgerlijke staat, kinderwens, nationaliteit, lifestyle en lichaamseigenschappen. En misschien wil je alleen profielen van leden zien die een foto hebben geplaatst. Je kunt je zoekopdrachten opslaan zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. Een nadeel is dat je alleen berichtjes kunt versturen als je betaald lid wordt van Lexa.

Uit een onafhankelijk onderzoek dat deze datingsite zou hebben laten doen blijkt dat 80% van de leden een ander heeft leren kennen via hun service. Nu is dit vrij breed te interpreteren natuurlijk. Zij adverteren dan ook met de slogan: “Lexa, elke week 234 nieuwe verhalen”.

Op de website kun je verschillende succesverhalen lezen en meer te weten komen over hun werkwijze. 70% van hun leden beveelt de site aan aan vrijgezelle kennissen, zo beweren ze zelf althans. Dit percentage lijkt ons wat hoog. Een minpunt is dat we terwijl we ons profiel nog aan het aanmaken waren al interesse-berichten van andere leden binnenkregen; dit lijkt ons tamelijk ongeloofwaardig.

*** Direct naar de website van Lexa: klik ***

Foto Website Lexa.nl

lexa home

Cijfers en Kosten Lexa.nl

Aantal Leden: 1.9 miljoen Nederlandse single vrouwen en mannen. 37% in de leeftijdscategorie 25-35 jaar en 25% in de leeftijdscategorie 35-49 jaar
Man/Vrouw verhouding: 60% mannen, 40% vrouwen.
Kosten Lexa (betaald abonnement cq full member):

 • Prijs voor 1 maand: € 24,99
 • Prijs voor 3 maanden: € 38,97 (gemiddeld € 12,99 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 59,94 (gemiddeld € 9,99 per maand)

Op het moment dat je een membership hebt afgesloten kun je ook Boosts kopen. Een Boost vergroot tijdelijk jouw zichtbaarheid op de website zodat andere members nóg eenvoudiger met jou in contact kunnen komen. Voor deze Boost betaal je 1,99 euro per Boost. Lijkt ons weggegooid geld; de zoekfunctie zou moeten voldoen.

Voor een betaald lidmaatschap (Lexa Pas) gelden de volgende betalingsmogelijkheden: iDEAL, Paypal, Creditcard of via een eenmalige machtiging. Je Pas wordt geactiveerd op het moment dat uw betaling binnen is. Het lidmaatschap wordt 48 uur voor de vervaldatum van het door jou gekozen Membership automatisch verlengd. Opzeggen kan voor het verstrijken van deze termijn bij de klantenservice: stuur daar voor een mailtje naar customercare@lexa.nl
Afmelden kan mogelijk ook via “Mijn Membership” binnen je Lexa-account; dit wordt echter niet geheel duidelijk uit hun FAQ: een minpuntje.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Interesse bericht sturenja (max. 5 per dag)ja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (beperkt aantal)ja (20)
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appneenee, de Lexa App is een afzonderlijke dienst.
Chatbox / Lexamessengerneeja

Bedrijfs- & Contact Informatie

Onderdeel van Meetic.
Adres hoofdkantoor Meetic: v, BP 109, 92106
Boulogne Cedex, Frankrijk.
Customer Care Team (NL) e-mailadres: customercare@lexa.nl. Website Lexa

Bijzonderheden Lexa

 • Lexa heeft haar eigen singles blog; lees gezellige single nieuwtjes over liefde en daten en reageer samen met andere vrijgezellen op single-stuff.
 • 70% van de leden raadt Lexa aan bij single vriendinnen en vrienden.
 • Profileert zich sinds 2013 als “de nummer 1 datingsite”.
 • De website en dating formule wordt continu aangepast om aan de nieuwste dating-vragen te voldoen.
 • Deze datingsite is actief in meerdere landen, maar heeft alleen al in Nederland bijna 2 miljoen leden.
 • Dates zoeken per stad of provincie, of zelfs land (Meetic, het moederbedrijf is vele landen actief
 • Meetic en Lexa doen doorlopen onderzoek naar Europese singles en online dating: LoveGeist. Lees er hier meer over.
 • Groot ledenbestand: duizenden singles zijn overdag tegelijk online.
 • Lexa organiseert in grote steden af en toe leuke borrels en diners voor singles, onder meer in Utrecht. Aan deze events houdt 1 op de 2 deelnemers een date over.

Lexa App

Er is een app voor iOS, Android en Widows Phone. Matches, zoeken, events (borrels/diners), shuffle-functie (tinder-achtig) , Around-Me (singles in de buurt) zijn aanwezig.

Ervaringen met Lexa.nl

Als je al ervaringen hebt met Lexa dating lezen we je mening graag terug in het commentaar. Je hoeft hiervoor niet in te loggen. Ook commentaar op uitschrijven, afmelden en de kosten ten opzichte van de kwaliteit van deze dienst kunnen worden achtergelaten. Geef indien mogelijk in je recensie aan wat je positieve en minder positieve punten vindt van deze website.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Lexa.nl Dating. cijfers, kosten en ervaringen, 4.4 out of 10 based on 46 ratings

Reacties

54 Reacties naar “Lexa.nl Dating. cijfers, kosten en ervaringen”
 1. Brittjuh schreef:

  Samen met RP de beste site die ik gebruikt heb. Abonnement wel opgezegd na een tijd (ging ook makkelijk) omdat ik naar het buitenland ging en niet meer op zoek was. Als ik terugkom meld ik mij zo weer aan
  Britt
  San Antonio

 2. Hendrikdb schreef:

  Arrogante wijven die denken dat ze alles kunnen zeggen omdat er meer mannen dan vrouwne lid zijn. Bende 65%$#$ is het dat vrouwvolk

 3. Pjotr schreef:

  Niet betalende leden kunnen niet reageren op je berichten. Dat vind ik al wat raar, maar dat is nog tot daar aan toe. Het is een ongelukkige keuze van Lexa, waar ik wel mee leven kan.

  Echt vervelend vind ik dat je niet kunt zien welke leden betalende members zijn en welke niet. Je schrijft hierdoor veel berichten eigenlijk voor niks, zonder ooit te weten welke dat zijn. Ze zullen simpelweg niet beantwoord worden. Daar baal ik dus van.

  Verder vind ik Lexa een prettige site, die er goed uitziet.

  Pjotr uit Amsterdam

 4. Henk schreef:

  Ik was nog maat net lid en toen kreeg ik al meteen heel veel reacties.
  Ik vertrouwde het niet en ben toch aan de gang gegaan met de reacties.
  Bleken allemaal neppers te zijn.
  Heb met Relatieplanet betere ervaringen opgedaan.
  Voor mij nooit geen Lexa meer, duur en nep !

 5. Gaby schreef:

  Na enige aarzeling gekozen voor ene datingsite, in mijn geval Lexa. Recht toe recht aan datingsite die doet wat het belooft: het eenvoudig maken te zoeken naar mannen met dezelfde interesses (motorrijden en surfen in mijn geval)
  Prijs geef ik een plusje, de rest een dikke plus.

 6. A.B. Hollinga schreef:

  Geachte mevrouw meneer,

  Ik heb via lexa een leuke relatie gevonden.
  Zou mij graag willen afmelden zodat mijn betalingen niet meer door gaan.
  Kunt u mij een telefoonnummer geven of hoe ik dit anders kunt doon.
  Bijvoorbaad mijn hartelijk dank.

 7. Maarten schreef:

  Ik krijg de indruk dat ik door de redactie/medewerkers enigszins genept word. Er komt niet veel uit voort en in contact komen met mensen van de website om advies in te winnen is tot op heden voor mij nog onmogelijk gebleken. Maar intussen betaal ik wel…

 8. Robin schreef:

  Op deze site wordt Lexa.nl de hemel in geprezen maar als ik naar de vele blogs kijk zie ik bijna alleen maar nadelige reacties voor deze site, ik kan na alle rating sites de bomen niet meer door het bos zien.

 9. Zeilemans schreef:

  Ben even lid geweest bij lexa, maar heb me meteen weer afgemeld. Zag het niet zitten. Ik blijf meldingen van lexa krijgen dat er geinteresseerden zijn, maar kan niet meer inloggen want ik heb me uitgesxhreven
  Klikken onderaan die berichten op, ik wil dit niet meer ontvangen, helpt ook niet want je moet daarna inloggen om…? Waarom eigenlijk
  Hoe kom ik hier vanaf. Krijg wel 10 mailtjes per dag.

 10. Dhr,. Ton Keizer. schreef:

  Lexa.nl het telefoonnummer 0800-350-3500 is niet bereikbaar, wat is het dan wel?
  Lexa.nl is niet per Email bereikbaar, wat is het dan wel?
  Bij Lexa.nl kan ik het postadres om een foto te plaatsen voor de Datingwebsite niet krijgen, ik kan niet per computer mailen. Bij andere datingwebsites is dit postadres voor fotos wel mogelijk.
  Bij voorbaat dank.

 11. Petra schreef:

  Schrijf je nooit in bij lexa! Zodra je een probleem krijgt of hebt met de site, reageren ze nergens op. Mijn profiel is geblokkeerd zonder duidelijke reden en ben 60 euro kwijt zonderzonder gebruik te kunnen maken van hun diensten. Ze zijn nergens te bereiken!

 12. johan schreef:

  5dgn geleden is mijn profiel door iemand anders in bezit gekomen (engelse text ,foto’s andere persoon enz),gelijk melding gemaakt 2x geen reactie van lexa .
  Na 2 dgn later een mail van lexa , we hebben je profiel verwijder ivm dat deze gehackt was , ik kon gratis onder andere naam verder dus zo gezegd zo gedaan maar als ik een profiel bekeek of bezoekers op zocht of berichten ging het automatisch naar de payment)s( om toch full member aan te smeren van …euro )Dus wel 4x een mailtje verzonden om te vertellen dat ik gratis kon overstappen en niet hoefde te betalen , tot heden niks gehoord van hun met de hoop dat ik ga betalen voor iets wat ik al betaald heb? Dus mijn advies is LAAT JE NIET BEDONDEREN DOOR LEXA, ik denk dat alles gespeeld is om toch nog geld te vangen.

 13. patrick dreijer schreef:

  ik wou graag even weten hoe het kan dat ik mijn membership bij lexa na het stop zetten van mijn membership wat lexa mij heeft vertelt hoe dat moet nog steeds actief is sterker nog ik heb 4 keer een mailtje gestuurd voor een bevestiging gisteren avond nog nu nog geen antwoord

  geen klantenservice is er of wel maar zij antwoorden niet ja dat mijn profiel is opgeschort dat is het enigste wat ik kreeg te horen tot mijn verbazing is er 3 december weer 25 euro afgeschreven van mijn rekening terwijl ik toch echt zeker 1 1/2 week geleden het helemaal opgezegd het terug boeken kan ook niet want daar hebben hun een speciale code voor dat dat niet kan zegt de bank ik moest zelfs nog uitkijken dat het niet via een andere instantie de volgende keer eraf gehaald zou worden ik heb hun instructies opgevolgd om de betaling stop te zetten maar nee hoor hun incasseren gewoon weer ik wil graag hulp hierbij want dit is pure oplichterij als iemand mij kan helpen graag
  mvg patrick dreijer 06-16860366

 14. admin schreef:

  Beste Patrick Dreijer; heeft u uw mail naar customercare@lexa.nl gestuurd?

  – de redactie van datingsite-ervaringen.nl

 15. John schreef:

  De Lexa-datingsite heeft heel veel nadelen en problemen :

  Als de automatische verlenging wordt stopgezet, dan vervalt ook onmiddelijk je profiel. Het is dus niet mogelijk om nu alvast op te zeggen maar nog wel online te blijven voor de periode die je al betaald hebt …

  Het is niet mogelijk om je foto te verbergen. Als je (tijdelijk) geen foto wilt laten tonen, dan moet je die helemaal verwijderen …

  Iedere keer als je iets aan je profiel wijzigt, verschijnt de tekst ‘dit profiel wordt gecontroleerd’ en kun je het profiel pas weer aanpassen nadat deze controle klaar is, dat kost gemiddeld zes uur. Dit is super-irritant, want dit gebuert zelfs al je een komma toevoegd of een kleine spelfout verbeterd.

  De profieltekst mag maar max 2000 tekens zijn. Dat is veel te kort. En je tekst per ongeluk langer is dan dat, dan krijg je daar geen duidelijk waarschuwing voor, maar alleen de melding ; ‘je profieltekst is geweigerd’, zondere verdere reden …

  De site zelf zit vol met fouten :

  – Als je tijdens ‘geavanceerd zoeken’ iets in de linker-zoek-balk wijzigt, dan springt de instelling ‘afstand’ altijd weer terug naar ‘heel Nederland’ …

  – Bij ‘mijn contacten’ staan vier profielen die ik als favoriet heb toegevoegd, maar bij ‘mijn Favorieten’ staat dat ik nog geen favorieten heb (?)… Deze ‘contacten’ kan ik dus niet verwijderen.

  – Bij ‘instellingen’ zijn er zes opties voor dingen die je wel of niet e-mail wilt ontvangen, maar er is geen optie voor ‘mijn dagelijkse matches’.
  En dus ontvang je iedere dag opnieuw en ongevraagd een mail met weer dezelfde matches …

  – Bij ‘instellingen’ is er een optie ‘Open Lexamore automatisch als ik inlog op Lexa.nl’, deze optie is ALTIJD aangevinkt, als je hem zelf uitzet, uitlogt en weer inlogt, dan staat ‘ie’ weer aan …

  Ik ontvang een mailtje waarin staat dat ik een flirt ontvangen heb. Echter, bij ‘mijn flirts’ staat niets (?)…

 16. aj schreef:

  Al maanden geleden me profiel helemaal gewist en uitgeschreven, en nog krijg ik wel 20 mails per dag van lexa.nl, word er helemaal gestoord van! bedankt lexa pff

 17. Yves schreef:

  Mijn ervaring is heel matig. Veel reacties van dubieuze jonge vrouwen (26-35 jr) die zogenaamd alleen zijn, huwelijk als heilig zien, geen kinderen hebben, opleidingen die totaal niet bij het opgegeven beroep passen, wonen in idioot kleine dorpen en soms zelfs midden op een industrie terrein ! kan nooit.
  Als je reageert krijg je een email met iets a la “wow what a man. I would like to contact you. Please email me at …. @yahoo.com ” of zoiets.
  Ook enkele reacties uit Afrikaanse landen of Moskou.
  Verder nauwelijks serieuze reacties en als je daarop reageert wordt ’t niks of je hoort niks meer.
  Weggegooid geld !

 18. Johan schreef:

  Nou ben ik wel heel beniewud naar de ervaringen die jullie met Lexa hebben. Ik heb me net aangemeld maar ben bang dat ik mijn geld beter had kunnen besteden. Op reviewspot.nl/lexa heb ik een review geplaatst. Misschien reageert iemand hier of daar…. Is Lexa.nl Betrouwbaar?

 19. Yanaika schreef:

  Ik was blij van Lexa af te zijn. Ik kreeg maar weinig serieuze reacties. Vooral mannen die op zoek waren naar sexdates en meer niet. Of direct om je telefoonnummer vragen. Verder veel echt veel oudere mannen die constant contact zochten…. Ik had dan ook niet het gevoel dat er op die site veel serieuze singles aanwezig waren, maar meer oplichters om je te gebruiken.
  Verder had de site inderdaad rare dingen die al eerder hier zijn benoemd.

 20. hessel schreef:

  veel buitenlandse vrouwen,die zogenaamd in nederland wonen
  je mag hier over niks in je profiel zetten
  anders word je profiel verwijdert

  betaal hier niet voor, zonde van je geld

 21. Gwenni schreef:

  Door alle televisiereclames heb ik het toch maar eens een kans gegeven, zon datingsite. Als vrouw denk ik dat je er een hoop meer werk aan hebt dan als man; je krijgt erg veel interesse. De site lijkt me goed te werken en ik heb besloten alle berichten te negeren en zelf te gaan zoeken. Eerste indruk is positief, wat betreft de site dan; qua mannen weet ik het zo nog niet.

 22. ukw2000 schreef:

  Lexa.nl is een onbetrouwbare site. Nep profielen die jouw profiel bezoeken en interesses sturen. Ga je kijken bestaan ze niet. Na het sturen van een bericht krijg je direct mailtjes dat degene geinteresseerd is maar totaal niet het geval is. Uitgeroepen tot de meest betrouwbare site geloof er niets van. Zwaar teleurgesteld want ze nemen hun klanten niet serieus.

 23. Xenite schreef:

  beetje zonde van het geld! wat al eerder word gezegd héél veel buitenlanders die NIET in Nederland wonen..filters die niet werken,zoekt ie iemand die rookt,geen kids heeft,en Nederland is….krijg je vaak maar half werk of tegenovergestelde,kreeg er zeker 10 die anti-rokers ware en kids hadden….erm wtf is dat!? nog steeds tot daar aan toe waar ik me aan erger is dat Lexa (al wordt het niet gezegd) wel degelijk ALLEEN voor HOOG opgeleide mensen is,ben je laag opgeleid heb je er NIX maar dan ook NIX te zoeken!!! er zitten geen laag opgeleide op, het is allemaal (voornamelijk) HBO/universiteit!!!
  dus maak je als lager opgeleide totaal geen kans dus.
  net profielen? weet ik niet maar vind wel vaag dat er niemand terug reageert en je krijgt wel een mailtje dat iemand interesse heeft!? maar als kutje bij paaltje komt krijg je nergens reactie op of het zijn verwaande mormels heb er ook golddiggers op gezien trouwens!

  Ik kijk even deze paar maanden uit en zal dan naar RP verhuizen al hoewel ik daar ook mijn twijfels over heb of dat opschiet eigenlijk heb op gratis site knuzz.nl gezeten wat voor mij ook totaal niet werkten dus toen over gegaan op lexa.nl op aanraden van mn zus toen….ze vergat alleen dat ik niet opgeleid ben en dat wel een vereiste blijkt te zijn als je alle profielen bekijkt wat er verwacht wordt….zonde van de tijd en geld dus. GEEN aanrader!

 24. carla schreef:

  Ik ben er helemaal mee eens lexa.nl is een niet betrouwbare site. Eeste plaats veel te duur. En je word dood gegooid met mannen uit Amerika die je maar flirts blijven sturen. En er zitten ook genoeg scammers op de site van lexa nl. Voor mij geen datingsite meer.

 25. Anneke Slomp schreef:

  Het positieve van Lexa is dat er vrij veel serieuze mensen op staan. De controle op romancescammers is erg slecht voor een betaalde datingsite. (meer dan gemiddeld).

  Het negatieve is dat de matches die ze aan je voorstellen totaal niet kloppen. Zo werd ik telkens gekoppeld aan mannen tussen de 30 en 40 jaar terwijl ik 55 was. Na een klacht ingediend te hebben werd beloofd hier wat aan te doen. Maar dit gebeurde niet. Nogmaals de klacht ingediend maar werd volledig genegeerd. Ben om bovenstaande reden eruit gestapt. Hier betaal ik namelijk niet voor.

 26. Agnes schreef:

  Lexa verlengt zonder jouw toestemming automatisch het lidmaatschap met een maand.
  Ze schrijven per incasso (waar je geen toestemming voor geeft) het maand bedrag van je af.
  Op herhaald mailen om het terug te storten reageren ze niet.

 27. Geert schreef:

  Pure Diefstal !!!!!!!!

  Zonder toestemming wordt er abonnementsgeld (€ 24,95) van je rekening afgeschreven.
  Als je hierover mailt krijg je geen reactie en ook wordt het geld niet teruggestort.

  WEGBLIJVEN VAN DEZE SITE JE WORDT BESTOLEN !!!!!!

 28. ninah schreef:

  Via lexa heb ik mijn droomman gevonden waar ik nu mee getrouwd ben en een kindje van verwacht. supersite dus!

 29. Frederique schreef:

  Lexa schrijft zonder toestemming (en blijft dat maandelijks doen) geld van je rekening. Geef nooit, maar dan ook nooit je bankgegevens aan Lexa. Kortom wordt dus nooit betalend lid van Lexa. Je kunt beter je bankrekening en pincode aan een Bulgaar geven dan aan Lexa.

 30. Jo schreef:

  Ook ik ben een jaar of wat bezig, veel reacties maar HOE kan je reageren op
  enkele namen waarvan je NIET weet of dat serieus is en slagingskans gering
  BOVENDIEN: als jij €20 betalen “moet” En je partners voor LUCHT, dan
  hoef ik al niet zo meer……ik wil graag mensen helpen, niet alleen LEXA!

 31. Anja schreef:

  Als je voor 1 maand lid wordt en dus je bankgegevens geeft, blijft Lexa tot in het einde der dagen geld van je rekening afschrijven.
  NOOIT maar dan ook NOOIT betalend lid van Lexa worden!
  Tros opgelicht doe er iets aan.
  Op mails wordt niet gereageerd, ook storten ze je geld niet terug.
  Helaas ben ik niet de enige, las veel gelijksoortige recensies op internet, helaas te laat.

 32. HappyDater schreef:

  Goede site, ook voor casual dating!

  Ik ben lid geweest van Adultmatch, Relatieplanet, Paiq en dus ook Lexa, en over langere tijd gaat mijn voorkeur uit naar de laatste.

  Via Lexa wordt mijn profiel dagelijks door tientallen vrouwen bekeken, en krijg ik per week een vast aantal flirst en berichten, waarvan maar een klein deel fake is. Helaas is een groot deel afkomstig van vrouwen die niet zo slim zijn, en qua uiterlijk ook niet echt in mijn straatje passen, maar er zit echt wel wat koren tussen het kaf! Ik heb via Lexa over langere tijd leuke en lekkere dates gehad, alsmede spannend digitaal contact.

  Voorheen was ik erg postief over Relatieplanet, maar Lexa heeft die site ruim ingehaald. Relatieplanet is technisch slechter, en heeft de laatste maanden minder nieuwe aanwas dan Lexa. Het niveau van vrouwen ligt wel een stuk hoger dan bij Lexa, ze zijn vaak wat lager opgeleid en “simpeler”. Maar voor de “gewone man” die een leuke vrouw zoekt voor date of relatie is Lexa in mijn ogen de beste keuze.

  Let er wel op dat je een goed geschreven, en vooral eerlijk profiel neerzet, met een goede foto van jezelf. Blijf verder niet te lang lid, op een gegeven moment gaat je profiel “stinken”, en krijg je steeds minder reacties. Stop na 3 maanden, en kom dan bv 3 weer terug. Bekijk ook goed hoe je bij Lexa op moet zeggen (is expres moeilijk te vinden), want de automatische incasso is daar genadeloos!

  Al met al geef ik Lexa een 7/10. Niet perfect, maar tot nu toe wel diegene waar ik het meest succes heb.

 33. Florr schreef:

  Ben almaande bezig om een reactie te krijgen van jullie!!!
  Ik betaal 24 euro… Plus geen verbinding met geen een man al maanden niet. Ik wil mijn geld retour.
  Ik hoef die mails niet van mannen waar ik dan op in wil loggen en jullie zeggen dat ik eerst moet betalen. Hoe durven jullie… Heb al eerder geprobeerd om kontact te maken met jullie niets van dit al wat een slordigen organisatie.. Hebben hebben hebben maar helpen is er niet bij.
  Gr. Fl.

 34. Diana schreef:

  Goedemorgen, Nogmaals wil ik het volgende onder jullie aandacht brengen. Lexa werkt absoluut niet goed op een iPad air. Zoekinstellingen zijn niet of nauwelijks in te voeren. Lukt dit wel, dan kun je meerdere pagina’s achter elkaar openen, MAAR klik je een profiel aan en wil je vervolgens een volgend profiel bekijken, dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het instellen van de zoekfuncties etc.

  Daarbij leeft de site vervolgens een geheel eigen leven. Favorieten, flirts en bezoeken worden zonder mijn bedoeling aangeklikt en geven zo verwarring alom. Doe hier ajb iets aan!? Ik ben tenslotte betalend lid! EN,… ook ik wil een partner vinden. Eerdere door jullie aangedragen oplossingen geven geen beter resultaat. Met belangstelling kijk ik uit naar jullie oplossing. Met vriendelijke groet, Diana

 35. Cookie schreef:

  Nog voor ik mijn profiel had ingevuld kreeg ik al berichtjes dat er dames in mij geïnteresseerd waren. Natuurlijk kon ik alleen zien wie dat waren als ik een betaald abonnement nam. Dus gewoon net op of de site zit vol wanhopige vrouwen die zelfs lege profielen aanklampen.

 36. f schilstra schreef:

  Lexa heeft mij 250 euro AfGEZET. door mij afmelden n te negeren.
  ik had 1 abb gewild en ik had ook na 2 weken al een relatie maar buiten lexa om.
  Wel wilde ik van Lexa af.Ik heb wel 3 keer afgemeld en gedacht dat het ok was,want ik kreeg bevestiging :u heeft u nu afgemeld kreeg ik dan te lezen.
  Maar niet in mij mailbox. en ik heb doordat ik berichten bleef krijgen wel die berichten gelezen ,Ik dacht wel hoe kan dat nou? maar ik had geen relatie nodig want ik had er al een.maar bij t berichten lezen werd ik tocvh weer ingeschreven en ja na maanden check ik waar die 50euro nu toch steeds heen is gegaan?e n hebben ze me voor 250 bestolen.en ik verdenk ze van het sturen van mails vooral als je afgemeld bent.want opeens kwam er dan interesse mail.

 37. jacobi schreef:

  ik kan niet eens inloggen ik was me wachtwoord vergeten dus ik vroeg nieuw wacht woord aan ik vulde me e.mail adres is en volgens het zinnentje wat er bij stond dat het wachtwoord word op gestuurt en dat duurt 5 min ik heb afgelopen zaterdag me wacht woord gevraagt ik moet er nog steeds opwachten en ik las dat er ook een persoon die vroeg of opgelicht of radar iets kan doen ik zal zeggen stuur een e.mail berichtje na opgelicht en radar meschien ook na kassa en ik weet niet maar er is geen een e.mail adres dei werkt lexa is gewoon heel duur en licht de helle boel gewoon op

 38. anoniem schreef:

  Dit bedrijf dient hard aangepakt te worden en uit de lucht worden gehaald.
  Via de meest bekwame juridische tactieken en desnoods door alle klanten die de dupe zijn geworden, laten voten of iets dergelijks.
  Het is werkelijk onvoorstelbaar dat dit bestaat.
  Je wordt gelokt door tig valse berichten en flirts om vervolgens een abonnement af te nemen,
  om ze te kunnen zien en vervolgens 9 van de 10 vrouwen zijn verdwenen; niemand die reageert of je meer bezoekt.
  En maar blijven lokken om extra betaalde opties af te nemen.
  Niemand is werkelijk online, terwijl het tegenovergestelde aangegeven wordt.

  Lexa, deze oplichtingspraktijken zijn onacceptabel. Hoe kunnen jullie jezelf een gerenommeerd bedrijf noemen? Waar halen jullie het lef vandaan om op deze manier de huidige marketing te bedoezelen? Er komt zeer spoedig een dag dat de deuren gaan sluiten, hoe dan ook,
  dit kan echt niet langer.

 39. anoniem schreef:

  Allen die hier positief te spreken zijn over Lexa, schaam je. Onder een hoedje spelen, hoe kun je leven met jezelf.
  Het gaat hier om MENSEN die ware LIEFDE zoeken en jullie bezoedelen het eea.

 40. Maria schreef:

  Ik vind Lexa de slechtste datingsite die er is. Je kunt dan wel gratis lid worden, maar vervolgens kun je niets. Ja leden bekijken, maar als iemand jou een berichtje stuurt kun je dat niet eens lezen of een foto zien. Als een leuk iemand interesse toont ben ik misschien nog wel bereid om lid te worden, maar waarom zou ik betalen (ook nog eens vreselijk veel geld 25,- per maand) als ik bijna niets kan.
  Mijn ervaring is dat Tinder veel doeltreffender is en ook nog gratis en daarna Relatieplanet. Kun je tenminste wel gewoon berichtjes lezen en kijken of het de moeite is om lid te worden.
  Grote nepperij die Lexa. Tinder kan het ook gratis. Er zitten bij Lexa dus een paar mensen die hier vreselijk rijk van worden. Zonde van je geld.

 41. alex schreef:

  oplichting onder mijn favorieten staan de helft onbekende personen,nooit aangeklikt maar verschijnen wel in mijn favorieten,member is al toegevoegd,zoekcriteria klopt totaal niet,slechtste site ooit maar als je dit hier vermeld word je waarschijnlijk nu geblokkeerd door lexa

 42. anoniem schreef:

  Ja ik werd ook verleid om me bij Lexa in te schrijven dmv een nepprofiel. Kreeg match met iemand die precies op mijn interesses aansloot. En na het inschrijven bleek dat profiel niet te bestaan. Ik werd ook automatisch doorgeleid naar andere site die eruit zag als Lexa, daar moest ik ook van alles invullen, tot ik er achter kwam dat het heel iets anders was. Heel vaag. Ik heb me gelijk bij beide sites uit laten schrijven en dringende mails naar Lexa gestuurd dat ik dit niet wil. Ben wel verbaasd dat dat zomaar kan met die nepprofiels.

 43. Jol schreef:

  Wachtwoord gewijzigd maar kan niet meer inloggen. Site geeft telkens aan dat gebruikersnaam of wachtwoord niet correct is…

 44. Paul schreef:

  Waarom wordt de organisatie van Lexa niet aan de schandpaal gezet ??
  Misdaad loont in dit ons landje.
  Waar zijn de Robin Hoods om het recht zijn loop te geven ?
  Van de overheden hoeven we blijkbaar geen bescherming te verwachten.
  Paul.

 45. Ger schreef:

  Het is heel lastig om op te zeggen. Je moet dan door heel veel menuopties heen een ook nog eens weer je email en wachtwoord ingeven. Als je iets verkeerd doet kan je weer opnieuw beginnen. Als het gelukt is zit er een knop precies onder je profiel. wanneer je daar per ongeluk op drukt zit je weer aan een abonnement vast. Heel irritant. En als je dan weer wilt opzeggen moet je om “technische redenen” 24 uur wachten.

  Dit vind ik gewoon goedkope oplichtingspraktijken. Verlengen met één druk op de knop en andersom natuurlijk ontzettend moeilijk. Bedankt Lexa, terwijl ik voor de rest best tevreden ben, maar dit is super irritant en niet van deze tijd.

 46. Diane schreef:

  Ik ben blij dat ik eerst wilde weten wie en wat Lexa is en of ze betrouwbaar is voordat ik overging tot betaalde lidmaatschap ben erg blij dat ik zo slim was na aanleiding van jullie ervaringen te horen ik was gelukkig nog niet met Lexa in zee gegaan ik denk dat ik beter gewoon kan afwachten zal wel een keer een leuke spontane man wel tegenkomen . Dank jullie wel voor de moeite die jullie genomen hebben om anderen te waarschuwen voor Lexa

 47. arthur schreef:

  voor 1 maand betaald en na 2 weken wel gezien, lexa blijft nu elke maand incasseren en kan niet meer inloggen. Lexa reageert ook niet als ik een nieuw wachtwoord aanvraag om opnieuw mij af te melden voor die waardeloze site. Nooit never meer.

 48. riethoven jan schreef:

  Ben zins enige tijd lid zeker 60 berichten verstuurd waar van
  er maar 8 werden beantwoord.Allemaal een standaard antwoord
  dat luide (wens je veel succes je vind vast wel een partner)
  Probeer nu op te zeggen maar kan niet inloggen met de mededeling
  dat mijn ww niet klopt .Een week eerder klopte het wel maar toen
  om iets anders.Een nieuw ww kan ik tot nog niet te pakken krijgen.
  Als je niet betaald wachten je hoge boetes minimaal 40 euro onder
  het motto leuker kunnen we het niet maken Ik zal waarschijnlijk de
  de ombudsman moeten inschakelen.

 49. Anoniem schreef:

  Veel scammers op Lexa. Kijk alsjeblieft goed uit

 50. Diana schreef:

  Ik was betalend lid voor 1 maand en daarna eindigde dit …. #

  Daarna kreeg ik een aanbod, dat wanneer ik weer lid zou worden, ik 50% korting zou krijgen! Daar had ik wel oren naar, maar toen kon ik opeens niet meer via Ideal betalen!!!!

  Wanneer ik dat wel zou willen, moest ik een abonnement nemen van 3 of 6 maanden??? Anders kon ik alleen via Paypall of met creditcard betalen!!!

  Toen ik daarover contact opnam zei men dat het een soort technische storing was…wahahah!!

 51. drama van Lexa schreef:

  wat een oplichting aldaar 1 maand proeif 4.99 wel afschrijven van 14.99 + 4.99 nu gestorneerd en blokkade op hun rekening want ze schrijven gewoon af, Als ik al reageer met iets leuks standaard antwoord of ja Ben al in contacct met iemand en dat elke dag weer , reinste onzin dus Lexa is niet de Lexa van het begin toen het nog niet verkocht was, Ook veel flirts uit buitenland reageer je dan nog geen antwoord, Lexa je broek zakt er vanaf, Men reageert nu ook niet meer op emails heel erg vreemd, Nee en nog eens Nee Lexa is de tot nu toe slechtste site ooit

Trackbacks

Lees wat anderen te melden hebben over deze post...
 1. […] Wat is nu precies die Beste Date Garantie en wat zijn precies de voorwaarden? Wij zochten op wat Datingsite Lexa.nl nu precies bedoelt met deze […]

 2. […] over alle 4 een review geschreven. Lees over de functies, werkwijze en kosten bij Relatieplanet, Lexa, Parship, eDarling en […]

 3. […] over de werkwijze, kosten of mogelijkheden van een bepaalde dienst, dan kan dat! Meer info over Lexa, Paiq, eDarling, Pepper en […]Laat Horen Wat Je Vindt