Smart Singles

Datingsite Smart Singles richt zich tot ‘slimme singles’ die op zoek zijn naar een relatie. Het is een tamelijk onbekende site, en of er veel leden zijn valt dus te bezien. Bezoek SmartSingles.nl.

Smart Singles Logo

Tegenwoordig hebben namelijk zelfs de ‘grote’ datingsites als e-Matching al te kampen met concurrentie van dating apps als Happn, Hinge en Tinder. Het is dus maar de vraag of er genoeg mensen lid zijn. Dat gezegd hebbende; ze maken wel onderdeel uit van een grote datingnetwerk, waarbij profielen op verschillende sites worden gewoon.

Schrijf je gratis in bij SmartSingles.nl, of lees verder in onze review.

Bezoek de website Smart Singles

Wat is Datingsite Smart Singles.nl?

Het inschrijven is wel gratis dus je kunt checken of het ledenaantal overeenkomt met jouw wensen. Sommige singles vinden juist de uitzenden profielen die je kunt swipen op Tinder juist vervelend.

Smart Singles maakt onderdeel uit van Amazing Bits, een heel netwerk aan datingsites voor verschillende doelgroepen. Let op: als je je inschrijft is je datingprofiel standaard ook vindbaar op andere sites uit het netwerk, zoals Metjou.nl. Dit kan je echter wel uitvinken.

Smart Singles Website


Hoe werkt Smart Singles dan precies?

Wat betreft de werkwijze: dit is een klassieke datingsites, waarbij je een profiel aanmaakt, met foto’s en teksten over jezelf en wat je zoekt. Daarna ga je door de profielen van andere singles heen om te zien of er iets bij zit dat je aandacht trekt. Dan kan je je interesse kenbaar maken, of een echt bericht sturen, mits je een VIP-abonnement hebt.

Smart Singles is dus geen matchmakingsite die werkt met partner-aanbevelingen, zoals Elite Dating wel doet. Ook is deze site niet zo duur als Elite Dating.

Bezoek de website Smart Singles


Bij de Fotozapper functie kun je op een snelle manier via de hoofdfoto iemand liken of afwijzen. Hé dat lijkt op iets, Tinder gewoon misschien? (en bij Tinder kun je gewoon wél gratis berichten sturen en lezen).

Smart Singles vermeldt expliciet op hun site dat ze niet aan fake profielen en chat operators doen. Fair play is het motto.

banner SmartSingles 728x90


Wat zijn de verschillen tussen het betaalde en VIP-account?

Twijfel je of je een abonnement moet nemen? Als je onderstaande tabel ziet met de gratis en betaalde functies dan kom je tot de conclusie dat je wel zal moeten. Tenminste, als je berichten wil lezen en versturen.

FeatureGratis AccountVIP-toegang
Gratis profiel aanmaken✅ ✅ 
Door profielen browsen✅ ✅ 
FotoZapper gebruiken✅ 
FotoZapper matches zien✅ ✅ 
Verzonden berichten altijd leesbaar✅ 
Knipogen sturen✅ ✅ 
Tekstberichten sturen✅ 
Foto’s uploaden✅ ✅ 
Hoofdfoto van profiel zien✅ ✅ 
Overige foto’s zien✅ 
Laatste bezoekers bekijken✅ 
Berichten lezen✅ 

Wat kost SmartSingles.nl

Om berichten te kunnen sturen, toch wel het belangrijkste op een datingsite, heb je niet genoeg aan het gratis abonnement. Zoals op de meeste datingsites moet je daar voor betalen, en bij Smart Singles heet dit ‘VIP-toegang’. De kosten zijn op moment van schijven als volgt:

VIP-toegangPrijsPrijs per maand
1 maand€ 24,99
2 maanden€ 39,98€ 19,99
4 maanden€ 59,96€ 14,99

Adres & bedrijfsinformatie

Datingsite van Amazing Bits B.V.
Kerkenbos 1057c, 6546 BB Nijmegen
Website: www.smartsingles.nl
E-mail: geen, via reactieformulier
Telefoonnummer: geen

SmartSingles.nl staat voor ‘Daten op Niveau’ en richt zich dan ook specifieke op hoogopgeleide mensen, waarbij kennis en intelligentie een grote rol spelen bij het vinden van een partner.

Ervaringen met Smart Singles

Ben jij lid of lid geweest van deze site? Dan vinden we het leuk als je een korte review achterlaat. Dat kan onderaan deze pagina in de vorm van een comment.

Match4me banner


Andere datingsites van Amazing Bits / Safe Dating Networks zijn trouwens Metjou, DatingEasy, Gratisdating.nl, Alleenstaande-Papas/Mamas en Seniorengeluk.nl.

Alternatieve HBO/WO Datingsites voor ‘Slimme Singles’

Zoek je een grotere datingsite voor hoger opgeleiden, kijk dan zeker eens bij e-matching. Andere alternatieven zijn Parship en Match4me. Verder is Academic Singles een vrij onbekende datingsite voor deze doelgroep, maar deze is erg duur en lijkt ons niet al te best.

Plaats een reactie