The Inner Circle, een bijzonder online dating alternatief

Ken je de dating app Inner Circle al? Sinds het internet zo ongeveer in ieder Nederlands huishouden zijn intrede deed is het ook het ideale platform geworden om een partner te vinden. De datingsites en dating apps schoten als paddenstoelen uit de grond. Een aantal grote spelers op de markt zijn landelijk bekend en hebben soms tienduizenden leden.

Inner circle logo

Maar steeds meer mensen voelen zich daar niet meer thuis. Te massaal, te veel mensen met wie ze totaal geen match hebben ook al komen bepaalde kenmerken of interesses overeen met waar ze naar op zoek zijn. Daarom lanceerden de makers van The Inner Circle een app die het allemaal wat kleinschaliger aanpakt. Bezoek de website van The Inner Circle.

The Inner Circle richt zich op hoger opgeleide ‘stadse’ twintigers en dertigers. Zij vissen dus ongeveer in dezelfde vijver als e-Matching en Parship. Ook dating app Hinge heeft zo’n beetje dezelfde doelgroep.

Het concept lag al op de plank

De datingapp is gemaakt door David Vermeulen, die al enkele jaren geleden, nog voordat Tinder live ging en in korte tijd populair werd, een dating app bedacht die bedoeld is voor een kleinere groep en niet voor zomaar iedereen. Hij was op dat moment zelf single en stond bij dating apps ingeschreven op zoek naar een partner.

Dit leverde niet het gewenste resultaat op omdat hij werd voorgesteld aan mensen waar hij totaal niets mee had. Dit kostte alleen maar onnodig tijd en energie zonder dat het resultaat opleverde. Vermeulen bedacht dat het ook anders moest kunnen. Hij ging ervoor zitten en ontwikkelde het concept van The Inner Circle.

The Inner Circle: Een datingapp met toelatingseisen

De app werd uiteindelijk ontwikkeld in samenwerking met twee experts. Het principe is dat je je er niet zomaar kunt aanmelden. Je moet allereerst worden uitgenodigd door iemand die er al lid is. Vervolgens kun je een profiel aanmaken, dat door de leden wordt beoordeeld. Er wordt gekeken naar je foto, opleiding, interesses en dergelijke. Update: inmiddels kan je je wel gewoon aanmelden.

Inner Circle icoon

Ook het geslacht van de aanmelder wordt in de overwegingen meegenomen zodat er geen scheefgroei ontstaat van veel meer mannen of veel meer vrouwen. Er is namelijk sprake van significante verschillen. “In Amsterdam en Londen hebben de mannen het voor het uitkiezen.

In Milaan is juist sprake van een mannenoverschot”, licht David Vermeulen toe in een interview in De Telegraaf. “We zoeken altijd naar een goede balans”.

Wereldwijd succes

Inmiddels is The Inner Circle uitgegroeid tot een wereldwijd succesvol datingplatform. Ruim honderdduizend mensen zijn lid, en er staan gemiddeld ongeveer 150.000 mensen “in de wacht” om lid te worden. Zij worden toegelaten op het moment dat de andere leden hiermee instemmen.

De makers hebben een app ontwikkeld omdat steeds meer mensen daten via een smartphone of tablet en niet meer van achter een computer of laptop. Dit heeft de populariteit nog een extra boost gegeven. Doordat de app werd opgepikt door een Amerikaanse blogger mag The Inner Circle zich inmiddels ook verheugen in belangstelling vanuit de VS.

The Inner Circle is niet voor iedereen

Dat The Inner Circle niet zomaar iedereen toelaat kan sommigen de wenkbrauwen doen fronsen. Je kunt er geen lid worden als jij dat wilt, het hangt er vanaf of je “goed genoeg wordt bevonden”. Dit kan voor sommigen reden zijn om zich er niet te willen aanmelden. Het gevoel dat je moet worden gekeurd en dus ook te licht kan worden bevonden zal niet iedereen aanspreken. Maar voor degenen die dit wel een goed concept vinden is het zeker de moeite waard om eens een kijkje op de website te nemen: theinnercircle.co.

Voor wie minder ‘elitaire’ dating-apps zoekt: Kijk eens bij e-Matching of Match4me. Ook de Breeze app is een leuke nieuwkomer voor stadse hoger opgeleide singles.

Ervaringen met The Inner Circle

Als er lezers van datingapps.nl zijn die reeds ervaringen hebben met deze datingsite, dan zijn we natuurlijk erg benieuwd wat jullie er over te melden hebben!

c-date banner

Plaats een reactie