Vrouwen vallen voor doktoren, mannen op advocates

Dames vallen vooral op mannelijke doktoren, en de heren vinden vrouwelijke advocaten uitermate interessant, zo blijkt uit recent onderzoek van Parship. De dienst, die zich de laatste tijd steeds meer als datingsite voor hoog opgeleiden profileert, liet dit uitzoeken door de Universiteit van Bremen. In het onderzoek werd nagegaan of profielen met een bepaald beroep daarin vermeld op meer of minder kliks konden rekenen dan gemiddeld mocht worden aangenomen. Hieruit kon worden geconcludeerd welke beroepen wél en welke niet tot de verbeelding spreken van single mannen en vrouwen.

De resultaten zijn gebaseerd dop het klikgedrag van de Duitse leden van Parship, maar als buurland zijnde mag worden aangenomen dat de onderzoeksresultaten te vergelijken zijn met de voorkeuren van de Nederlandse singles.

Hieronder vind je de volledige Top10 van professies die mannen en vrouwen graag zien bij hun partner, maar we zullen eerst wat meer over de resultaten vertellen.

De universiteit concludeert dat je loopbaan wel degelijk invloed heeft op je liefdesleven. Tot nog toe weinig verrassends. De mate van verantwoordelijkheid die een beroep met zich meebrengt blijkt vooral bij vrouwen doorslaggevend te zijn. Het vaak hogere salaris dat bij de beroepen van hoger opgeleiden hoort speelt wel mee (rijke mannen zijn tenslotte niet onpopulair), maar de aantrekkelijkheid zit hem vooral in het verantwoordelijkheidsniveau.

Bij de mannen ligt dit weer anders; zij vallen vooral op vrouwen met een beroep waarbij sociale vaardigheden en creativiteit van belang zijn. Ook beroepen met een vrouwelijk/sexy karakter doen het bij hen goed. Jobs waar vrijwel geen (vervolg)opleiding voor nodig is worden door beide sekses niet aantrekkelijk gevonden. De volledige Top10 aantrekkelijke beroepen uitgesplitst naar sekse is als volgt:

Top 10 Beroepen die vrouwen aantrekkelijk vinden

1. Arts / Dokter
2. Architect
3. Psycholoog / Therapeut
4. Wetenschapper
5. Politieman
6. Leraar / Docent
7. Advocaat
7. Journalist
9. Management Consultant
10. Ingenieur

Top 10 Beroepen die mannen graag bij vrouwen zien

1. Advocate
2. Stewardess
3. Arts / Dokter
4. Business Manager
5. Wetenschapper
6. Architect
7. Vertaalster / Tolk
8. Ingenieur
9. Lerares / Docente
10. Designer

Onaantrekkelijke Carrières

Is er in het onderzoek ook gekeken wat dan de minst aantrekkelijke beroepen zijn? Uiteraard zijn er twee lijstjes gemaakt van beroepen die mannen en vrouwen het minst sexy vinden. Als je als man een geslaagd liefdesleven wilt hebben kun je beter geen slager worden. Kennelijk is de geur van dood vlees en het wassen van bebloede werkkleding geen vooruitzicht dat veel dames aanspreekt. Ook schilders, buschauffeurs, beveiligers en bouwvakkers kunnen op weinig sympathie van vrouwen rekenen.

Vrouwen die niet eeuwig single willen blijven kunnen het beste kiezen voor een carrière; de huisvrouw, voor zover dat een beroep is (no offense) staat bovenaan het lijstje met vrouwelijke beroepen waar mannen niet op vallen. Wellicht willen mannen toch ook graag geld in het laatje zien, of hebben ze moeite met het idee dat ze zelfs op een vrije middag nog niet even alleen thuis kunnen zijn. Ook bejaardenverzorgsters, hoe nobel deze professie ook is, worden niet als sexy ervaren. Verkoopsters, bloemistes en kapsters kregen gemiddeld ook minder kliks op hun profiel. Studenten, nu vaak nog zonder veel centen (zie ook studentzondercent.nl) doen er dus goed aan hun studie af te ronden.

Staat jouw beroep ergens in deze lijstjes? Laat ons dan weten wat jouw ervaringen zijn wat betreft positieve of negatieve aandacht vanwege je carrièrepad. Vind je zelf de dagbesteding van een eventuele partner erg belangrijk, en speelt inkomen daarbij een rol? Wat vind je van vrouwen die rijke mannen zoeken? Ken jij doktoren of advocates die een opvallend liefdesleven hebben of erg eenvoudig aan nieuwe dates komen?

c-date banner

Plaats een reactie