Mannen maken na echtscheiding vaker gebruik van datingsites dan vrouwen

Mannen schrijven zich na een echtscheiding beduidend vaker in op een datingsite dan vrouwen, zo is gebleken uit een onderzoek waar de Daily Mail vorige week over berichtte. Over het algemeen blijken mannen sowieso happiger op een nieuwe relatie of huwelijk dan de vrouwen.

echtscheidingUit de enquête, waaraan 2000 volwassenen deelnamen, bleek dat 31% van de heren met een scheiding achter de rug een profiel aanmaakt op een of meerdere datingsites. Bij de vrouwen ligt dit percentage een stuk lager; slechts 19% gaat via een datingsite op zoek naar een nieuwe partner. Ook opvallend: de mannen hebben, ondanks een teleurstellend eerste huwelijk, meer dan vrouwen de behoefte te hertrouwen. Bijna de helft van de mannen gaf aan een tweede huwelijk te zien zitten, terwijl slecht 20% van de vrouwen dit ziet zitten.

Vrouwen zouden een stuk voorzichtiger zijn in het aangaan van nieuwe verbintenissen. Mannen willen snel weer een, al dan niet jongere, vriendin. Die nieuwe liefde wil op haar beurt graag zekerheid en ligt een huwelijk voor de hand.

Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de DVD release van de romantische komedie Crazy, Stupid, Love waarin een gescheiden man (Steve Carell) weer aan het daten slaat. Hij wordt hier in bijgestaan door pick up expert Ryan Gosling.

Uit dit onderzoek bleek overigens dat maar liefst 42% van de mannen bereid is te betalen voor of begeleiding te krijgen van zo’n pick up artist. Reden hiervoor is dat mannen die lange tijd getrouwd zijn geweest het gevoel hebben het daten “verleerd” te zijn.

Overigens neemt het aantal echtscheidingen in Nederland volgens het CBS nog altijd toe, en zal ons land steeds meer singles en eenoudergezinnen kennen.

c-date banner

Plaats een reactie