Datingsite introduceert nieuwe methode: geld bieden voor een date

Geld betalen voor een date: een Amerikaanse datingsite heeft groot succes met deze nieuwe methode van online dating. Op de website whatsyourprice.com bieden singles geld op een date met aantrekkelijke vrijgezellen. Update, zoals wel vaker het geval is bleek Amerika een voorloper van wat ons in Nederland te wachten stond. Inmiddels zijn er in ons land ook diverse websites voor ‘suikerdating’ actief: Rich meet Beautiful, Suikerarrangement.nl en SeekforSugar.

Betalen voor een date: Serieuzer geïnteresseerd

De filosofie achter deze methode is dat singles die bereid zijn te betalen meer van hun date willen maken, en serieus geïnteresseerd zijn in de persoon met wie ze gaan daten. Ook scheelt het vooral de vrouwen een hoop irritante, nietszeggende berichtjes in hun inbox. Als een man bereid is op een date te bieden heeft zij meer zekerheid met een serieus persoon van doen te hebben. Pas als een bod geaccepteerd is wordt er een real life ontmoeting georganiseerd.

geld date

Eigenlijk zijn er twee groepen actief op deze datingsite: de genereuze leden (over het algemeen mannen) en de aantrekkelijke leden (voornamelijk vrouwen). Na de gratis inschrijving geef je al genereus lid een indicatie hoeveel je bereid bent te betalen voor een date; de aantrekkelijke singles hangen een prijskaartje aan een afspraakje met hen.

Wie denkt dat de site vol staat met golddiggers en sugardaddies of rijke heren heeft het mis; een blik op de profielen wees uit dat er voornamelijk normale, jonge mannen en vrouwen lid zijn, waarbij moet worden aangemerkt dat de dames er over het algemeen een stuk beter uitzien dan de heren.

Kosten van de Date

De website raadt aan om nooit van tevoren te betalen, en pas op de daadwerkelijke date de portemonnee te trekken. Overigens is het de bedoeling dat de betalende single ook de kosten van de date zelf (diner, drankjes) voor zijn of haar rekening neemt. “Going Dutch” zoals dat ze dat daar zo mooi noemen, wordt niet gewaardeerd. Verder is het te betalen bedrag voor de date zelf, en is seks totaal niet aan de orde bij zo’n soort paydate.

Om een indruk te krijgen van wat de datingsite precies inhoudt hebben ze een filmpje in elkaar gezet. Onderstaand filmpje is bedoeld voor aantrekkelijke vrouwen; de variant voor mannen die op de reguliere datingsites weinig succes hebben vind je op Vimeo.

De datingsite heeft ook al onderzocht in welke delen van de Verenigde Staten mannen het meeste geld over hebben voor een date, en hier een Top10 van samengesteld. De meest genereuze heren wonen in de volgende steden.

1. Denver, CO
2. Seattle, WA
3. Dallas-Fort Worth, TX
4. Chicago, IL
5. Los Angeles, CA
6. Toronto, ON
7. San Francisco, CA
8. Philadelphia, PA
9. Washington, DC
10. Boston, MA

Mannen in Cincinnati, Atlanta en opvallend genoeg Miami en Las Vegas, waar toch zat rijke mannen wonen, hebben het minste geld over voor een eerste date. Ook de heren die in Londen woonachtig zijn bleken niet al te veel geld op tafel te willen leggen voor een afspraakje.

Zou jij ooit betalen voor een date? En zou je eerder geneigd zijn met iemand te daten als je hier een x bedrag voor kreeg? Zou deze datingmethode ook in Nederland kunnen werken of staan Nederlanders niet open voor paydates?

Meer lezen over Sugar Dating?

Lees ons artikel over Rich Meet Beautiful en Suikerarrangement. Of kijk eens rond op de website Date4Cash.

c-date banner

2 gedachten over “Datingsite introduceert nieuwe methode: geld bieden voor een date”

  1. Als muze ontmoet ik mannen om hen te inspireren in liefde en zingeving.. Er is een leegte in de mens en een huidhonger. Daarom zoeken we naar echte verbinding. Dit is iets wat ik vormgeef in inspiratiedates: een inspirerende ontmoeting en echte verbinding en gesprekken die echt ergens over gaan.

    Ik denk dat betalen voor liefde een veel breder concept is dan alleen hoererij. Ieder mens heeft recht op aanraking, liefde en zingeving. Sommigen gaan naar een coach of nemen een hond. Anderen betalen voor een date met een echte vrouw die hen inspireert omweer intens te genieten van het leven.

  2. De dames zien er een stuk beter uit dan de heren. Is dit een verkapte vorm van het oudste beroep ter wereld.

Plaats een reactie