Nieuwe dating-app Blendr voor iPhone

De nieuwe iPhone app Blender is gericht op het vinden van nieuwe contacten, gebaseerd op jouw eigen locatie en wensen. Veel datingsites hebben al hun eigen app op de markt gebracht, maar deze is niet verbonden aan een datingsite en is bovenal gratis. Blender presenteert zich niet als pure dating-app maar verwacht wordt dat de app voornamelijk voor dit doel gebruikt zal worden, al zullen gebruikers dat wellicht niet meteen toegeven.

Voorlopig alleen beschikbaar voor iPhone, maar ook met een Facebook account kun je gebruik maken van deze nieuwe dienst. Blendr is ontwikkeld door dezelfde makers die Grindr in 2009 op de markt brachten. Deze applicatie is vooral gericht op homo’s die in de nabijheid van hun eigen locatie op zoek willen naar (vaak eenmalige) contacten. Grindr bleek een groot succes; de app heeft ruim twee miljoen gebruikers in bijna 200 landen. Zij wisselen per dag ruim 450.000 foto’s uit.

Blendr is veel minder gericht op seks, en moet een breder (hetero) publiek aanspreken. Het systeem moet meer diepgang krijgen dan chatzinnetjes als: “he, wil je met me daten” en gebruikers op een geavanceerde wijze met elkaar matchen. De ontwikkelaar nam het initiatief tot het maken van Blendr dankzij jaloerse vriendinnen die hun homovrienden makkelijk nieuwe contacten zagen maken. Dit wilden zij ook.

De app maakt het bijvoorbeeld mogelijk mensen (singles) met dezelfde hobby’s, interesses, politieke voorkeur, filmsmaak en dagelijkse bezigheden te lokaliseren en ontmoeten. Binnen de applicatie kun je zelf je privacy niveau aanpassen; jij bepaalt wie wat te zien krijgt. Ook kun je je Twitter, FourSquare en Facebook-gegevens synchroniseren met Blendr. Meer informatie vind je op hun website.

Introductievideo Blendr:

Hier onder volgt een korte instructievideo over het gebruik van Blendr; aan het einde van de video kun je desgewenst doorklikken naar een uitgebreide mondelinge presentatie van de ontwikkelaars.

Als je geen iPhone hebt maar gebruik maakt van een andere smartphone kun je op deze pagina je gegevens achterlaten; je krijgt dan bericht wanneer de versie voor jouw telefoon beschikbaar komt. Voor de Facebook-app heb je uiteraard geen mobiel nodig. De dating-app is verkrijgbaar in de iTunes-store en is vooralsnog gratis. De applicatie is door Apple geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder.

De reviews in de iTunes-store zijn gematigd positief; kritiek is er op het feit dat er nog weinig mensen gebruik maken van Blendr; naar verwachting zal dit na verloop van tijd wel veranderen. Zie jij het zitten in deze app? Denk je dat dergelijke software goed werkt, of vooral veel rare lui aantrekt?

c-date banner

1 gedachte over “Nieuwe dating-app Blendr voor iPhone”

Plaats een reactie