Nieuwe liefdeskoppels halen de Kerst niet

…Althans, bij het kerstdiner zullen ze niet gezamenlijk bij hun nieuwe “schoonfamilie” aan tafel zitten. Uit een enquête uitgevoerd onder leden van de datingsites Match4me.nl (voor hoger opgeleiden) en 50plusmatch.nl (voor senioren) blijkt namelijk dat hun kersverse geliefde pas na ongeveer twee maanden bij de nieuwe schoonfamilie en vriendenkring geïntroduceerd wordt.

kerstdiner tafelVoor nieuwe koppels komt Kerstmis van dit jaar dus te vroeg. “Men is positief gestemd,” zegt oprichter John Meuffels van de twee datingsites. “Meer dan 50% van onze leden sluit niet uit dat ze de kerstmaaltijd met hun nieuwe partner zullen gebruiken. Er zijn ook al heel wat veelbelovende contacten gelegd.” De meeste respondenten gaven aan te verwachten dat ze het kerstdiner in eigen huis (en dus niet in het huis van hun nieuwe partner) zullen vieren.

Kerstdiners ook stressvol

De feestdagen kunnen heel leuk zijn, maar kan ook de nodige stress opleveren. Voor veel mensen wellicht een reden om hun nieuwe partner niet tijdens deze dagen kennis te laten maken met de familie. Tijdens het kerstdiner willen, een beetje geholpen door de alcohol, nog wel eens verhitte discussies ontstaan waarbij familieaangelegenheden aangeboord worden. Geen ideale omgeving voor je nieuwe date. Voor de kerstdagen begonnen zijn kan er ook ruzie ontstaan over wanneer (eerste of tweede kerstdag), met wie (welke familie wel en welke niet) en wat er gegeten wordt. Onenigheid over (het budget voor) cadeautjes is ook een veelgehoorde klacht.

Overigens werd niet Kerstmis, maar Oud & Nieuw door de meeste leden genoemd als de meest intieme periode van december. Andere resultaten uit het onderzoek: singles die een duidelijke klik voelen daten eerst gemiddeld drie keer op “neutraal terrein” (dus niet bij iemand thuis). Mochten deze dates naar meer smaken spreken ze vaak af bij één van de twee thuis. Het onderzoekje werd ingevuld door bijna 2.000 leden van eerdergenoemde websites.

c-date banner

Plaats een reactie