De Wereld Rond in 80 Dates, de nieuwe datingshow van Net5

Vanaf zondag 1 april te zien bij Net5: het tv-programma De Wereld Rond in 80 Dates. In deze datingshow, waarvan de naam duidelijk afgeleid is van Jule Verne’s De reis om de wereld in tachtig dagen, gaan vijf jonge, single dames op zoek naar de ware liefde. In Nederland hebben zij tot nog hun droomprins niet kunnen vinden, en nu zoeken zij de liefde over de grens.

luchtballonDe 5 vrouwen hebben ieder zo hun voorkeuren als het op mannen aankomt. Zo wil Steffi (29 jaar) graag een ruige buitenlandse man omdat ze de Nederlandse heren maar suf vindt, en zoekt Mariël (22) een licht getinte jongen. Ook Sabeau (25), Edmee (24) en Nina (27) gaan in het programma op zoek naar een buitenlandse liefde.

In totaal doen de dames zeven verschillende landen aan, waar ze in contact komen met honderden single mannen. Uiteraard kent elk land haar eigen dating gebruiken, tradities en gewoontes, en leren de vrouwen op deze manier ook meer over de landen zelf. Zullen de dames inderdaad verliefd worden op spannende exotische mannen of blijkt de nuchtere Nederlandse vent achteraf zo slecht nog niet te zijn? Ben je zelf single en op zoek naar een date? Bekijk ons overzicht van De Betere Datingsites.

Dating op Televisie

Net5, dating en het buitenland blijkt tot nog toe een gelukkige combinatie. Zo was de zender eerder redelijk succesvol met het programma Outback Jack, waarin vrouwen aan de andere kant van de wereld streden om een stoere single. Het programma Grenzeloos Verliefd is (waar onlangs trouwens een boek over verscheen) is echter het bekendste liefdesprogramma dat zich in andere landen afspeelt. Andere actuele datingprogramma’s van Net5 zijn Daten in het Donker, Dinner Date ( waarbij singles elkaar beoordelen op basis van hun menukaart) en Perfecte Liefde. Voor dit laatste programma zoekt men nog kandidaten. Dating is kennelijk hot, vooral onder de, vooral vrouwelijke, Net5 kijkers.

Bij liefhebsters van chicklits zal de titel De Wereld Rond in 80 Dates al een belletje doen rinkelen: dit is namelijk ook de titel van een boek van Jennifer Cox, een grappig en romantisch reisverhaal over het vinden van De Ware Jacob.

Het televisieprogramma is vanaf zondag 10 april elke zondagavond te zien bij Net 5, om 21:30. Het programma heeft geen eigen website, maar lezen over de deelneemsters en gemiste uitzendingen en foto’s bekijken kan op Net5.nl. Wie de show gaat presenteren is op dit moment nog niet bekend.

We zijn natuurlijk erg benieuwd wat je van deze en andere datingprogramma’s vindt. Je kunt je reacties hier onder kwijt. Is het Nederlandse publiek een beetje uitgekeken op het matchen van Nederlandse singles en is het toe aan de volgende stap: internationale dating?

c-date banner

4 gedachten over “De Wereld Rond in 80 Dates, de nieuwe datingshow van Net5”

  1. Zo jammer, gezien het groeiend aantal “ouderen” vanaf 50 jaar, dat dergelijke programma’s zich niet een keer uitsluitend op deze leeftijdsgroep richten. Of voor deze leeftijdscategorie eens een verrassend nieuw concept bedenken.

    Reactie van de Redactie: ja inderdaad Irene; wellicht iets voor Omroep Max?

  2. Waar die westerse vrouwen ook naartoe gaan, ze zullen nergens ver komen. Ze zien namelijk niet in dat het gehele probleem bij hun zelf zit. Check het videokanaal van mensen als barbarossaaaa en stardusk op youtube en zie daar…. het licht ;)

  3. Dan snap jij als geen ander waarom die vrouwen het ook zoeken in het Buitenland

  4. Leuk programma, met echt Nederlandse arrogante zelfoverschattende verwende vrouwen, Yak!. Wat ben blij dat ik een buitenlandse vrouw heb !

Plaats een reactie