Weblog Single Willem

In deze rubriek bespreken we nu eens geen online magazine voor singles waar verschillende redacteuren en nieuwsredacties voor schrijven, maar een weblog dat wordt gerund door één persoon: Willem. Single Willem om precies te zijn. De blogger houdt sinds december 2009 zijn lezers op de hoogte van zijn leven als single. Op een prettige en verhalende manier schrijft hij stukjes die nauw verband houden met het vrijgezelle bestaan. Je kunt zijn ervaringen hier lezen.

Willem is na twee lange relaties al weer enige tijd alleen. Hij noemt zichzelf “geen geboren single” maar wel iemand die van deze situatie kan genieten. Zijn ontmoetingen, lessen en verhalen als vrijgezel deelt hij graag via zijn weblog. Een tamelijk unieke opzet die met recht gewaardeerd wordt: zijn publicaties krijgen veel reacties van zijn lezers.

De blogger stelt zich zeer open en kwetsbaar op; je kunt zelfs audiofragmenten beluisteren waarin hij zijn overdenkingen voorleest. Ook leuk is de briefwisseling tussen Willem en Erica: het contact tussen de twee resulteerde in drie gastblogs van laatstgenoemde.

Datingsites komen uiteraard ook aan bod; niet zoals wij dat doen, met algemene besprekingen en cijfertjes, maar vanuit het perspectief van de online dater zélf. Je krijgt zo een goede indruk hoe het leven van een internetdater er uit ziet. Grappig zijn de korte en rake beschrijvingen waarmee Willem de bekende en minder bekende datingsites omschrijft; je vindt ze in de sidebar.
Willem heeft zijn artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën: Doen, Denken, Luisteren naar Willem, Dromen en Brieven. Kortom: leesvoer genoeg; soms is hij wat lang van stof maar verder fijn geschreven. Een absolute meerwaarde voor het web en singles die benieuwd zijn naar andermans ervaringen.

Single Willem is ook via Twitter te volgen: follow account @singlewillem
Jullie reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom!

c-date banner

Plaats een reactie