Complexx.nl: de datingsite voor mensen met een complex seks- en liefdesleven

UPDATE Complexx.nl bestaat niet meer

Men zegt wel eens dat we in een geseksualiseerde samenleving leven. Je moet goed je best doen om niet elke dag minstens een keer met het onderwerp seks in aanraking te komen. We zien reclameposters die dienen om te prikkelen, we horen reclames op de radio voor sites waar men vreemd kan gaan, we horen nieuws over seksueel misbruik, er zijn apps om zo snel mogelijk een date voor een leuk avondje te kunnen regelen, en ga zo maar door.

complexx dating Toch zijn er mensen die daar om wat voor reden dan ook helemaal geen behoefte aan hebben. Dat kan eigenlijk tweeledig zijn. Enerzijds zijn er mensen die bewust geen behoefte aan seks, bijvoorbeeld omdat ze aseksueel zijn of die er, om het zo maar uit te drukken, de lol niet van inzien.

Anderzijds is er echter nog de groep mensen die buiten hun wil om niet in staat zijn of niet de behoefte hebben aan seks. Dit zijn bijvoorbeeld mannen en vrouwen die impotent zijn of vrouwen met vaginisme. Soms is er iets in hun leven voorgevallen waardoor het voor deze personen lastig of onmogelijk is om seks te hebben.

De datingwereld: een relatie zonder seks

Tegenwoordig draait het in de wereld van het daten, en dan met name rondom het internet daten, veel om seks. Er worden dagelijks talloze onenightstands afgesproken. Als iemand geen seks wil of kan hebben, wordt diegene vaak al snel afgestreept van het lijstje van potentiële partners. Vaak kom je hier pas in een later stadium achter, waardoor je als het ware veel moeite doet voor een contact die je ineens weer kwijt bent.

Complexx: Datingsite voor mensen met een complex seks- en liefdesleven

Om dat te voorkomen is er nu een datingsite voor, zoals de website zelf aangeeft, mensen met een complex liefdesleven. Je vindt de site op complexx.nl. Ze leven vanuit de gedachte dat iedereen een kans verdient om de juiste partner te vinden. Mensen met een complex liefdesleven worden in het echte leven al vaak genoeg afgestraft om hun afwijking of beperking.

Op Complexx.nl kun je geheel zonder dwang en uiteraard geheel vrijblijvend op zoek naar een goed gesprek, een leuke klik of eventueel zelfs een date. Er is steeds meer aandacht voor mensen die liefde zonder seks zoeken. Zo is er ook de website Relatie Zonder Sex (relatiezondersex.nl, zie website.

Internationaal is er de site 2date4love.com voor mannen en vrouwen die geen seks kunnen of willen hebben.

c-date banner

1 gedachte over “Complexx.nl: de datingsite voor mensen met een complex seks- en liefdesleven”

  1. Op zich mooi dat deze mogelijkheid gegeven wordt. Maar wat me enorm tegen de borst stuit is dat er gesproken wordt van een ‘afwijking’ en een ‘beperking’. Asexualiteit (een van de voorbeelden) is een geaardheid, net als homosexualiteit, bisexualiteit en heterosexualiteit. Dat zijn toch ook geen afwijkingen?

Plaats een reactie