Facebook laat zien dat veel relaties vlak voor Kerst eindigen

Wat zijn de momenten dat koppels vaker dan gemiddeld een punt zetten achter hun relatie? Dankzij Facebook is hier nu een antwoord op. In onderstaande afbeelding zie je de piekmomenten van aantallen verbroken relaties onder Engelstalige Facebookleden. Men is tot deze cijfers gekomen door te bekijken hoe vaak op welk moment de tekst “we broke up because” werd gepost. Het gaat hier dus niet om mannen en vrouwen die het uitmaken via Facebook, maar eerder aan hun overige vrienden uitleggen waarom hun relatiestatus veranderd is.

relatiestatus

Wat gelijk opvalt is dat veel relaties op maandag worden beëindigd. Naar de reden hiervoor kunnen we slechts gissen. Vervelend weekend gehad samen? Te veel op elkaars lip gezeten? Of is het weekend een piekmoment voor slippertjes die de maandag daarop worden opgebiecht?

Ook op Valentijnsdag maken bovengemiddeld veel mensen het uit met hun vriend of vriendin. Elders lazen we dat, geloof het of niet, flink wat leiden het dan uitmaken zodat zij geen Valentijnscadeau hoeven te kopen.

Zomervakantie en Spring Break

Vlak voor Spring Break lopen ook veel relaties stuk. Spring Break zal Nederlanders niet zo vele zeggen, maar Spring break is een vakantie van één week op de universiteiten en scholen in de Verenigde Staten en Canada. Deze vakantieperiode staat veelal in het teken van vrije seks, niet handig dus als je niet single bent. Om diezelfde reden worden ook veel relaties voor de zomervakantie verbroken.

Ook op 1 april worden kennelijk veel relaties verbroken. Vermoedelijk gaat het hier in de meeste gevallen om een grap, maar er zullen wellicht ook enkele partners zijn die het na een slecht gevallen grap wel degelijk uitmaken.

Hoewel er tijdens de kerstdagen weinig relaties sneuvelen, komt dit in aanloop naar de feestdagen wel erg veel voor. Mensen die al langer het gevoel hebben niet lekker in hun relatie te zitten zien waarschijnlijk huizenhoog op tegen de gezelligheid en schoonfamilie, en besluiten het bijltje er bij neer te gooien.

We schreven eerder al over een app die voor je in de gaten houdt wanneer die ene jeugdliefde nu eindelijk weer eens vrijgezel raakt. De applicatie houdt bij wie in je vriendenlijst zijn of haar relatiestatus verandert naar single.

We bedanken Lee Byron hartelijk voor het mogen gebruiken van zijn afbeelding.

c-date banner

Plaats een reactie