Veel mannen staan niet onwelwillend tegenover plastische chirurgie

Het resultaat van een onderzoek van eDarling, een online datingbureau, is duidelijk: vrijgezellen zijn niet bang van plastische chirurgie. Op de eerste plaats van het verlanglijstje vinden we liposuctie, onmiddellijk gevolgd door een facelift. Dames zouden wel tot 3 maal meer kiezen voor cosmetische ingrepen dan mannen, mocht geld geen probleem zijn.

Maar het moet wel gezegd worden: ook mannen kiezen steeds vaker voor plastische chirurgie. De datingsite, waar je hier meer over kunt lezen, deed onderzoek onder haar leden en vroeg hen naar hun houding ten opzichte van dit soort ingrepen.

lamp operatiekamerTegenwoordig kijkt een man steeds vaker in de spiegel. De hedendaagse man is zich sterk bewust van zijn uiterlijk. eDarling deed een onderzoek bij iets meer dan zevenhonderd vrijgezellen en ruim dertig procent van de vrijgezelle heren denkt wel eens aan een cosmetische ingreep. Vrouwen zijn meer geneigd om te kiezen voor een operatie, maar één op de drie mannen heeft dit ook wel overwogen. Het populairst is de liposuctie, zowel bij dames als heren. De facelift volgt op de tweede plaats.

Kaalheid en een scheve neus

Vijftien procent van de mannelijke singles denken wel eens na over een haartransplantatie of een neuscorrectie. Wat ook opvallend is dat slanke vrouwen meer geneigd zijn om een operatie te ondergaan dan hun vollere seksegenoten. Lisa Voigt, medewerker van eDarling: “We veronderstellen dat slankere dames meer angst hebben om hun schoonheid te zien verdwijnen als ze een jaartje ouder worden. Dames die nooit aan het ideaal voldaan hebben, hebben hier minder problemen mee.” eDarling is een datingsite die zich richt op hoog opgeleide singles. Er zijn ook datingsites die puur voor “mooie mensen” zijn, zoals MooieMensen.com

Schoonheidsideaal

Dames die niet aan sport doen en die weinig zelfvertrouwen hebben, zullen ook sneller naar de plastisch chirurg stappen als hun financiële situatie het toelaat. Deze vrouwen voelen zich onzeker en willen door een cosmetische ingreep hun zelfvertrouwen opkrikken. Slankere dames gaan naar de chirurg om het schoonheidsideaal, waaraan ze reeds voldoen, ook te behouden als ze ouder worden.

Heb jij wel eens overwogen iets aan je uiterlijk te veranderen? Wat vind je van de ontwikkeling dat steeds meer mannen hier kennelijk weinig moeite mee hebben? Mocht je onder het mes willen, laat je goed informeren op bijvoorbeeld deze website.

c-date banner

Plaats een reactie