De ideale man en vrouw heeft een keur aan Europese kwaliteiten in zich

Lexa.nl heeft onlangs een breed opgezet Europees onderzoek uit te laten voeren, het zogenoemde Lexa LoveGeist onderzoek. Doel? Beter inzicht krijgen in het gedrag en wensen van de vrijgezelle leden.

Meer dan tienduizend Europese singles tussen de 18 en 65 jaar deden mee aan dit onderzoek van datingsite Lexa. Zonder schroom lieten zij het achterste van hun tong zien over hoe hun ideale partner er uitziet en wat verder hun wensen en verwachtingen zijn van hun droompartner. Waar aan moet de ideale man of vrouw voldoen?

De ideale man is goed in bed

Nu zijn we allemaal natuurlijk erg benieuwd wat hier allemaal uit is gekomen. Wel, het meest spraakmakende is waarschijnlijk dat bepaalde clichés bevestigd werden door dit onderzoek dat werd gehouden door onderzoeksbureau TNS.

Zo hebben Nederlandse vrouwen het liefst een stoere Italiaanse adonis naast hun zijde, omdat die Italianen het nogal goed schijnen te doen in bed. Of althans dat imago hebben. Nu gaan de oer-Hollandse mannen ook het liefst voor een Italiaanse schone. Wellicht dat de grote, reebruine Bambi-ogen die veel van deze mediterrane vrouwen hebben, er iets mee te maken heeft? Opvallend is dat Noorse mannen en vrouwen bijna niet genoemd worden. Zouden die geen vurig temperament hebben?

lovegeistd onderzoek ideale man

Spanjaarden vallen ook goed bij Hollandse dames in smaak. Dat zal vast te maken hebben met tapas en soepele dansbewegingen. Wat echter ook opvallende uitslagen zijn, is dat de financiële zekerheid van Duitsers, de leefstijl van de Zweden en de droge humor van de Engelsen bij menigeen geliefd is.

Met andere woorden: de ideale prins of prinses op het witte paard moet een combinatie van Europese nationaliteiten hebben, oftewel vurig zijn in bed, het liefst met wat centen op zak, een goed portie humor hebben en er een gezonde leefstijl op nahouden. Gelukkig is dat helemaal niet veel veeleisend ;-)

En wat is jouw ideale man of vrouw? Aan welke karaktereigenschappen moet de ideale man minimaal voldoen om een kans bij jou te maken? Meer lezen over onderzoeken die Lexa in het kader van Lovegeist heeft gedaan kan op deze pagina.

c-date banner

1 gedachte over “De ideale man en vrouw heeft een keur aan Europese kwaliteiten in zich”

  1. Wat oppervlakkig dit allemaal zeg!
    Hoe zit het met: ècht kunnen luisteren naar iemand, hem of haar kunnen troosten/bijstaan, goede gesprekken kunnen hebben over van alles en nog wat, samen dingen doen maar ook alleen je ding kunnen doen, de ander in z’n waarde laten, elkaar complimenten geven maar ook (opbouwende) kritiek van elkaar aankunnen, eerlijk zijn tegen elkaar etc etc etc……

Plaats een reactie