Amsterdam heeft primeur met eerste ‘offline’ datingsite van Nederland

UPDATE: DateinAmsterdam is inmiddels offline, de site heeft het dus niet gered helaas. Het artikel hieronder laten we voor de volledigheid staan. Mochten er andere datingsites speciaal gericht op Amsterdam verschijnen lees je het op ons blog Je kunt als alternatief terecht op de Amsterdam-pagina van Lexa Amsterdam.

Ben je single, woon je in Amsterdam en heb je niet zo veel met datingsites maar wel met daten? De nieuwe site DateInAmsterdam gelooft niet in urenlang achter de PC zitten en berichtjes sturen, maar wil haar leden zo snel mogelijk op date hebben. Vrijgezelle Amsterdammers met weinig tijd of zin in ellenlange online datingsessies zijn wellicht geholpen met deze nieuwe dienst, die zo veel mogelijk offline dates tot stand wil brengen.

website date in amsterdamGeen lange vragenlijsten, eeuwige chatsessies en lang lopende abonnementen meer; dat is in het kort het motto van Date In Amsterdam: Less Online, More Offline.

De tijd die het op reguliere datingsites kost vóórdat twee mensen eindelijk een besluiten elkaar in het echt te ontmoeten was de oprichter van de site een doorn in het oog. Waarom éérst zo veel berichtjes online versturen om te kijken of er wellicht een klik is, terwijl het veel efficiënter is eerst te gaan daten en daarná pas te investeren in dieper contact.

Daarbij: daten is leuk, spannen den vaak sowieso gezellig dus waarom hier lang mee wachten? DateInAmsterdam (DIA) haalt singles weg achter de PC of tablet wil ze zo snel mogelijk in de lokale horeca hebben, zo blijkt uit hun website.

Matching

Stuurt deze dienst je dan lukraak met iemand op pad? Nee, natuurlijk niet. Zonder enige sturing is de kans op een succesvolle date vrij minimaal. Daarom krijgen leden na een date-voorstel de gelegenheid aan te geven of ze inderdaad de voorgestelde man of vrouw op date willen of niet. Er is dus wél een online profiel dat je eerst kunt bekijken om te zien of de single (m/v) naar je smaak is. Als lid maak je zelf uiteraard ook een leuk profiel aan.

Werkwijze

Hoe werkt DIA dan precies? Er is een aantal stappen te nemen voordat je op date gaat:

  • Stap 1: Je koopt 3 of 5 dates in (een soort strippenkaart-principe)
  • Stap 2: Je geeft aan op welke dag je op een date wilt gaan en wat je eisen zijn.
  • Stap 3: Ze matchen je op de aangegeven datum met een DIA-lid dat aan jouw eisen voldoet.
  • Stap 4: Je beslist na het bekijken van zijn of haar profiel of je op een date wilt gaan met hem/haar. Je kunt dus ook besluiten op een volgende match te wachten.

amsterdam sneeuwDateInAmsterdam kiest er voor niet met abonnementen te werken, wat als voordeel heeft dat je echt alleen betaalt voor daadwerkelijke dates. Op ‘gewone’ datingsites willen vrouwen en vooral mannen nog wel eens gefrustreerd raken dat er geen dates van de grond komen, en hoewel dit vaak toch ook echt een beetje aan hen zelf ligt vinden ze hun abonnement dan weggegooid geld. Ondanks het overschot van hoog opgeleide vrouwen in Amsterdam en de andere grote steden krijgen veel mannen een gezellige date moeilijk geregeld.

Bij DIA heb je geen maandelijkse kosten. Wat kost daten bij deze dienst dan? Voor 3 dates betaal je 24,95 en voor 6 dates 39,95 euro. Dat is dus zeer goed te doen. Bovendien krijgen de eerste tienduizend klanten maar liefst 50% korting.

Lokatie: Amsterdam

Waar ga je dan op date? In Amsterdam natuurlijk, dat ligt voor de hand. De site heeft echter een Top 20 met leuke restaurantjes en kroegjes waar jullie op date zouden kunnen gaan. Aangezien je elkaar nog niet zo goed kent is het verstanding op een leuke, neutrale en veilige plek jullie eerste date te hebben. DateInAmsterdam heeft een aantal suggesties voor een leuke eerste date.

Ander bijkomend voordeel: fake profielen bestaan niet. Een veel gehoorde klacht van vooral mannen is dat ze op datingsites erg veel fakers tegenkomen. Vrouwen klagen juist weer over de enorme aantallen berichtjes die ze binnenkrijgen, waarvan meestal 90% volstrekt kansloos is. DateInAmsterdam tackelt deze problemen juist door mensen elkaar zo snel mogelijk ‘IRL’ bij elkaar te brengen.

Of de Amsterdamse datingsite bij succes ook in de andere grote steden een start zal maken is nog onbekend. Als er Amsterdamse single vrouwen en mannen zijn die al gebruik hebben gemaakt van DIA dan waarderen we het zeer als je een korte review achterlaat in het comment-gedeelte.

c-date banner

Plaats een reactie