Een SMSje na een eerste date: men denkt gemiddeld 14.5 minuten over de tekst na

Na een geslaagde date denken singles ruim 14 minuten na over de SMS die ze hun date gaan willen sturen. Volgens een artikel in de Daily Mail vinden veel mensen het lastig om na de eerste kennismaking dé perfecte SMS te sturen. Uiteraard wil je niet te hopeloos verliefd overkomen, maar te veel afstand is ook niet goed (trouwens, ontvang je na 36 uur helemaal geen SMS, dan kun je een vervolgdate wel vergeten, zo bleek eerder.

na eerste dateGemiddeld 14 en een halve minuut wordt er gepeinsd over het perfecte berichtje. Dit lijkt misschien aanstellerij maar als je bedenkt dat 30% afknapt op een “fout” smsje denk je hier misschien toch anders over.

Uit het onderzoekje kwamen ook de grootste SMS-blunders naar voren. Wil je je date na een eerste afspraakje een leuke sms sturen, vermijd dan in elk geval de volgende zaken:

  • Spelfouten: niets komt zo knullig over als spefouten. Of je komt dom over, óf je date denkt dat je weinig tijd aan je sms hebt besteed en uit slordigheid typfouten maakt.
  • Afkortingen: dat doe je maar met je vrienden. Dat er geen liefdesbrieven geschreven meer worden, oke, maar in je eerste smsen woorden afkappen is not done.
  • Acroniemen: kinderachtige zoald LOL, ROFLOL et cetera moet je vermijden. Seksueel getinte acroniemen natuurlijk helemaal: MILF, DSL en DTF zijn goede voorbeelden. Wat het betekent zoek je zelf maar op.
  • Snel achter elkaar SMS’en: als je desperate over wilt komen moet je dat vooral doen. Geef de ander de tijd op je smsje te reageren. Niemand houdt van mensen die superongeduldig zijn.
  • Smsjes die maar uit één of twee woorden bestaan: “morgen weer?”, “was leuk”, “neuken”? “biertje?”
  • Emoticons. Kan later wel maar is vooralsnog misschien een beetje kinderlijk, zeker voor mannen  ;) :) :)
Opvallend is dat de heren minder zeker van hun zaak lijken dan de dames. Veel mannen overleggen over de tekst van hun eerste sms. Overigens vinden meiden dat de jongen het eerste smsje moet sturen na een geslaagde date.. Slechts 1 op de 6 vrouwen is van mening dat juist de dame de eerste stap moet maken naar nieuw contact.
Hoe lang wacht jij met smsen na een leuke date, of blijf je net zo lang naar je telefoon kijken tot de ander wat gestuurd heeft? Is het niet veel beter te bellen na een afspraakje? Een sms is misschien wel beter in het geval dat de date een totale mislukking was en je (voor de zekerheid) even wilt laten weten dat je de ander niet nog eens hoeft te zien.

 

c-date banner

1 gedachte over “Een SMSje na een eerste date: men denkt gemiddeld 14.5 minuten over de tekst na”

  1. Bellen is altijd beter. Het is persoonlijker, je hebt meer controle, krijgt snel een reactie, je laat zien dat je zelfvertrouwen hebt en dat je anders bent dan andere mensen.

    Of 30% afknapt op een verkeerd sms’je betwijfel ik. Mensen weten denk ik helemaal niet hoeveel procent het is. Ik denk ook eerder dat ze het niet leuk vinden van de date verwarren met een matig sms’je. Dus hetzelfde sms’je bij een leuke date is geen leuk sms’je bij een slechte date. Oorzaak en gevolg zijn dus moeilijk van elkaar te scheiden. Vragenlijsten in de dating wereld zijn naar mijn idee ook niet erg waardevol omdat dating geen rationeel proces is maar emotioneel.

Plaats een reactie