iPhone dating app voor Apple fanboys en -girls

Het moest er een keer van komen: dating speciaal voor Applefans. Via de nieuwe iPhone app Cupidtino kunnen Apple fanboys en -girls met elkaar daten. Op de website noemt Cupidtino zich “the first Mac-inspired dating site” en heeft als doel liefhebbers van “beautiful hardware and software design” samen te brengen. De app is momenteel gratis te downloaden; voor een premium Cupidtino lidmaatschap op je iPhone betaal je 4,99 dollar; voor de webversie $4.79 per maand. Hieronder vind je enkele screenshot van de app; klik voor een vergroting.

cupidtino app
De datingsite gaat er, al dan niet terecht, van uit dat Mac en Apple bezitters veel eigenschappen gemeen hebben: liefde voor techniek, goede smaak, creativiteit en een gemeenschappelijk idee of esthetiek. Voldoende in elk geval om mogelijk verliefd op elkaar te worden. Cupidtino geeft haar ledenbestand vol zit met muzikanten (grafisch) ontwerpers, fotografen en andere creatievelingen en gadget-liefhebbers.

Een account aanmaken doe je op de website zelf, en is alleen beschikbaar voor iPhone, iPad of Mac-bezitters. na het inschrijven plaats je een foto van jezelf, schrijf een kort stukje om interesse te wekken van andere Apple fanboys of -girls, en je geeft aan sinds wanneer je “een Mac bent” en hoe dit zo ontstaan is. Daarnaast geef je aan waar je naar op zoek bent. De app is geïntegreerd met iTunes, zodat je in je profiel kunt aangeven wat je favoriete muziek, apps en films zijn. Veel Nederlandse singles zul je er op dit moment nog niet vinden, maar er zijn al wel enkele landgenoten actief op de datingsite. Momenteel heeft Cupidtino iets meer dan 30.000 leden, en dit aantal groeit gestaag.

De reacties op iPhoneclub.nl, de Applefan hang-out bij uitstek, zijn tot nu toe gemengd. Via de link kun je ook een uitgebreide review van de app lezen. De reviews op iTunes zijn vooralsnog vrij positief.

c-date banner

Plaats een reactie