Eén op de drie singles ontmoet partner liever op datingsite dan in café

Dat dating via internet al jaren niet meer in de taboesfeer verblijft is al langer bekend, maar nu blijkt ook dat veel singles er zelfs de voorkeur aan geven een eventuele partner online te leren kennen. Een enquête onder de Engelse leden van de datingsite Badoo.com toont dit aan. 60% van de ondervraagde Britten gaf aan al eens een date te hebben gehad met iemand die ze op het internet ontmoet hebben.

Ruim acht op de tien heeft er geen problemen mee te daten met een vrijgezelle man of vrouw waarmee ze online in contact zijn gekomen. Slechts 17% van de ondervraagden gaf aan dat ze het liefst nieuwe mensen in cafés of tijdens feestjes. Eén op de drie ziet bij online dating meer kans op het vinden van een partner dan tijdens bijvoorbeeld een feestje bij vrienden.

Eén op de twaalf singles gaf er de voorkeur aan leuke mensen te ontmoeten in een nachtclub of discotheek. In Nederland blijken discotheken steeds minder bezoekers te trekken. Bijna de helft van de disco’s heeft de afgelopen vijftien jaar haar deuren al dan niet gedwongen moeten sluiten, zo was recent in het nieuws. Het rookverbod en alternatieve plaatsen om te gaan drinken zijn hier vermoedelijk de oorzaak van; het is dus niet zo zeer dat singles voor ontmoetingen met anderen de voorkeur geven aan andere (uitgaans-)gelegenheden.

Datingsite Badoo denkt dat de stijgende populariteit van datingsites in verband staat met de gejaagde en drukke levensstijl die veel singles tegenwoordig hebben. Datingsites zijn erg efficiëntie als je op zoek bent naar een nieuwe relatie. Dat dating via internet tegenwoordig sociaal geaccepteerd is helpt natuurlijk ook.

Als je bij een datingsite ingeschreven staat: Waarom heb je voor deze methode gekozen? Komt dit door je drukke agenda of zie je andere voordelen bij internetdaten? Merk je in je omgeving dat meer vrienden en vriendinnen gebruik maken van datingsites om een partner te vinden?

c-date banner

Plaats een reactie