Rijkeren hebben meer behoefte aan seks dan zij die minder te besteden hebben

Mensen met een hoger besteedbaar inkomen hebben grotere seksuele verlangens dan zij die minder geld te besteden hebben. Dit is het resultaat van een onderzoek door datingsite eDarling. De dienst, waar we ook een uitgebreide beschrijving over hebben geschreven kwam tot deze conclusie door de persoonlijkheidstesten van leden (uiteraard anoniem) onder de loep te nemen.

logoElk nieuw lid van eDarling vult een persoonlijkheidstest in, aan de hand waarvan deze single man of vrouw partneraanbevelingen krijgt toegestuurd. Deze test zorgt er voor dat singles met matchende karakters elkaar eenvoudiger vinden, maar biedt uiteraard ook de mogelijkheid om tot interessante conclusies op het gebied van liefde, seks en relaties te komen. Dat mensen met meer geld een hoger libido blijken te hebben in één van deze conclusies.

Sociaal-maatschappelijke status

Een hoger salaris (of een ander soort inkomen) speelt een grote rol bij de partnerkeuze. Vaak hebben mannen en vrouwen met een hoger inkomen ook een betere sociaal-maatschappelijke status. Veelal is een hoger salaris het resultaat van een moeilijke studie (honger naar kennis) of keihard zijn tijdens de salarisonderhandelingen (honger naar geld). eDarling stelde zichzelf de vraag: is de honger naar seks van de rijkeren ook groter dan die van armere singles? Met andere woorden: hebben rijken meer behoefte aan seks dan zij die minder geld te besteden hebben? En verschillen mannen en vrouwen hier in van elkaar?

Uit het onderzoek blijkt dat deze vraag volmondig met “ja” kan worden beantwoord. De datingsite onderzocht twintig duizend van de ingevulde testen, waarbij singles niet alleen een indicatie van de hoogte van hun inkomen geven, maar ook moeten aangeven in welke mate seks belangrijk voor hen is.

statistiek seksueel verlangen

Op de stelling “Ik heb een grote behoefte aan seksuele activiteit” / “Ik heb een groot seksueel verlangen” hebben nieuwe leden zeven antwoordmogelijkheden; van “zeer laag” tot “zeer hoog”. Mensen met een naar hun mening gemiddeld libido dienden het middelste bolletje aan te klikken. In de bovenstaande illustratie vind je het percentage mensen (mannen en vrouwen) dat aangaf een hoog seksueel verlangen te hebben (antwoordmogelijkheden 6 en 7) per inkomensgroep.

Libido verschillen

Hier uit blijkt duidelijk: hoe rijker, hoe meer behoefte aan seks. Mannen en vrouwen met ene inkomende van meer dan 75.000 euro spannen de kroon: meer dan de helft (54%) geeft aan dat de seksuele verlangens behoorlijk tot zeer hoog zijn. Singles in de laagste inkomensgroep hebben ook het laagste libido: zij die minder dan 12.500 salaris op jaarbasis binnen krijgen hebben het minste zin in seks. Toch geeft nog 1 op de 3 aan vrij tot zeer veel behoefte aan quality time tussen de lakens te hebben. Met het gemiddelde libido van de Nederlandse single is het dus wel in orde. Helaas heeft eDarling geen onderscheid gemaakt op basis van geslacht; wij zijn hier uiteraard erg benieuwd naar!

Te zeggen dat singles met veel geld meer populair zijn is een open deur intrappen. Het is daarom niet voor niets dat in bijvoorbeeld de Verenigde Staten veel mannen (en vrouwen) op datingsites liegen over hun jaarlijkse inkomen. Op Nederlandse datingsites is het vrij ongebruikelijk dat je je salaris invult. Positieve uitzondering hier op is eDarling. Waarom positief? eDarling werkt met partneraanbevelingen en niet met voor iedereen openbare profielen. Je inkomen blijft dus privé, maar door deze werkwijze worden singles die inkomen en sociaal maatschappelijke status belangrijk vinden wel op hun wenken bediend.

Het is niet voor niets dat eDarling zich richt tot de hoger opgeleide single. Samen met Match4me, Parship en e-Matching bedienen ze dit deel van de datingmarkt. Parship en eDarling zijn de enige twee die gebruik maken van een persoonlijke test. Het inschrijven bij deze datingsite is gratis. Mocht je eventueel overwegen een betaald abonnement te nemen, maak dan gebruik van deze actiecode: Met de code 6a9e52 krijg je bij drie maanden lidmaatschap 1 maand gratis, bij een halfjaarlidmaatschap 2 maanden gratis en bij een jaarabonnement vier maanden gratis op eDarling! Let op: De kortingscode is geldig tot eind januari 2013.

Kun jij je vinden in bovenstaande conclusie als je naar je eigen situatie kijkt? Hebben fluctuaties met betrekking tot jouw eigen salaris geleid tot een lager of hoger libido? Wat zouden de resultaten van het onderzoek zijn geweest als ook de verschillen tussen mannen en vrouwen waren bekeken?

c-date banner

Plaats een reactie