Lexa voegt ‘imperfecties’ toe aan datingprofielen

Wellicht doen veel mensen zich vaak veel mooier voor op dating websites dan dat ze daadwerkelijk zijn. Op dergelijke sites worden soms de meest verleidelijke foto’s gepresenteerd en lijken de dames ineens verdacht veel op Paris Hilton of Angelina Jolie. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens leuk, spontaan en slim, oftewel zowat ‘perfect’ volgens hun profiel.

lexa imperfecties

Toch trekken perfecte dames en heren niet altijd snel andere vrijgezellen aan, blijkt uit onderzoek van Lexa. Bijna honderd procent van de leden heeft tijdens deze peiling aangegeven dat karakterfoutjes en imperfecties bij de ander juist charmant kunnen zijn.

De druk is vaak tijdens een eerste date te hoog, iedereen wil zo goed mogelijk uit de bus komen. Als iemand gewoon zichzelf is of een keer te hard lacht of verlegen is, blijkt dat helemaal niet erg te zijn. En maakt dat een afspraakje alleen maar spontaner en gezelliger. Perfectie lijkt juist dus meer af te schrikken.

Imperfecties aangeven op je datingprofiel

Lexa heeft aan de bovenstaande ontdekking gelijk gehoor gegeven. Degenen die actief zijn op de datingssite Lexa kennen waarschijnlijk vast al wel de nieuwe toevoeging ‘imperfecties’ op je profiel: Lexa imperfecties. ‘Jouw kleine imperfecties maken vaak het verschil’, volgens Lexa. En daarom kan je tegenwoordig je karakterfoutjes of onvolkomenheden gewoon eerlijk toegeven en toevoegen aan je profielschets.

Of je nu bloost als je je schaamt, je mobieltje maar niet met rust kan laten of obsessief netjes bent, dat kun je voortaan gewoon aangeven. Zo weet de ander gelijk waar ie aan toe is en ‘vang’ je wellicht nog eerder ‘die juiste catch’. ;-)

Meer over Lexa op deze pagina. Daar vind je ook de andere opties die Lexa biedt op hun datingsite. Hoe ga jij om met de minder leuke kanten van je karakter, of eigenaardigheden? Plaats je die op je datingprofiel of niet?

Waardenprofiel

Datingsites zijn druk met het toevoegen van nieuwe functies aan hun sites en apps. Zo voegde Match4me voor hoger opgeleiden een ‘waardenprofiel’ toe aan hun website. Singles kunnen dan zo in 1 oogopslag zien hoe een match in het leven staat. Welke waarden ze hebben, wat ze belangrijk vinden et cetera

c-date banner

1 gedachte over “Lexa voegt ‘imperfecties’ toe aan datingprofielen”

  1. en je grote imperfecties dan? moet je die ook aangeven?
    iedereen is namelijk wel eens jaloers, haatvol…

Plaats een reactie