Rokers krijgen aanzienlijk minder aandacht op datingsites

Rokende mannen en vrouwen krijgen op datingsites aanzienlijk minder aandacht dan niet rokende singles, zo blijkt uit gezamenlijk Brits onderzoek van verschillende datingsites, uitgevoerd onder online daters tussen de 18 en 24 jaar. 75% van hen gaf aan liever niet te zoenen met iemand die net een sigaret gerookt heeft.

niet rokenHet merendeel van de singles gaf verder aan een relatie met een roker uit te sluiten. Ook krijgen mannen en vrouwen die op hun datingprofiel hebben ingevuld een “roker” te zijn aanzienlijk minder interesseberichtjes van anderen.

Datingsites voor rokers

Niet verwonderlijk: het aantal rokers neemt, ook in Nederland, flink af. Ooit is in ons land het initiatief genomen een datingsite speciaal voor rokers te ontwikkelen (smokedate.net) maar deze datingsite is nooit helemaal van de grond gekomen en is inmiddels al weer jaren ter ziele.

Ook internationaal zien we dat er, ook onder rokende mannen en vrouwe, weinig animo is een eigen community of dateomgeving te hebben. De Engelstalige websites datingforsmokers.com en smokingsingles.net zien er tamelijk gedateerd en inactief uit.

Waarom tabaksliefhebbers dan het liefste daten met iemand die niet rookt, vraag je je misschien af? Waarschijnlijk omdat vrijwel elke roker het liefste toch zou stoppen, en daarom zelfs rokers het liefste een relatie hebben met iemand die niet rookt. Dit maakt stoppen namelijk gemakkelijker, en de kans samen oud te worden een stuk groter. Zelf op zoek naar een “hot and smoking date” die niet rookt? Bezoek eens een datingsite.

Voor de niet-roker: is roken voor jou een absolute afknapper op datingsites? En hebben de rokers inderdaad het liefste een vriend of vriendin die zelf niet rookt?

c-date banner

1 gedachte over “Rokers krijgen aanzienlijk minder aandacht op datingsites”

  1. Onderschrijf de resultaten van het onderzoek volledig. Sporters United organiseert allerlei activiteiten voor (single) sporters en wij merken héél duidelijk dat roken voor de niet rokende single vaak een NO GO is. De afknapper is voor een gedeelte gebaseerd op de geur van tabaksrook en de smaak bij het zoenen. Maar de grote show stopper zit hem in een mismatch qua (gezonde) levensstijl. Overigens richten wij ons uitsluitend op niet rokers en kunnen om die reden niet bevestigen of tabakliefhebbers liever daten met een niet roker.

Plaats een reactie