36 uur na je date geen sms gehad? Vervolgdate onwaarschijnlijk

Je hebt je eerste date achter de rug, en vol spanning wacht je op een sms’je van je nieuwe vlam. Na 36 uur kun je deze rusteloosheid laten varen, zo blijkt uit onderzoek van LoveGeist. Een tweede date zit er dan namelijk meestal niet meer in. Let wel; de resultaten zijn op basis van een enquête in het Verenigd Koninkrijk, maar verwacht mag worden dat de situatie in Nederland niet veel verschilt.

Waar in het verleden de meeste singles de Drie Dagen Regel in acht namen, is dit door de moderne communicatiemiddelen tegenwoordig verkort naar ongeveer anderhalve dag. Nu iedereen een mobieltje bij zich draagt komt té lang wachten erg ongeïnteresseerd over.

Wie na 36 uur niets van zich heeft laten horen, of geen uitnodiging heeft ontvangen voor de tweede date zal de persoon in kwestie in de meeste gevallen niet meer zien. Het zal niet altijd opgaan, maar een vervolgdate wordt met het uur onwaarschijnlijker.

Mannen doen gemiddeld de meeste moeite om een tweede date te regelen; drie op de tien geeft aan dat zij het niet bij één poging zouden laten en 2 of 3 keer contact zouden opnemen. Voor de vrouwen is het graag of niet; zij nemen meestal maar één keer contact op, en bij het uitblijven van een antwoord laten zij het daar bij.

Een sms kan dus aan de basis van een nieuwe relatie staan, maar er zijn ook mensen die een tekstberichtje gebruiken om hun relatie juist te beëindigen. Uit onderzoek van de Engelse datingsite DateTheUK, uitgevoerd onder 2.000 leden, blijkt dat 2% weleens een sms’je heeft verstuurd om het uit te maken met hun partner. De email is wat dat betreft populairder; 30% gaf aan hun vriend of vriendin via dit medium de bons te hebben gegeven. Gelukkig doet het grootste deel dit nog steeds in een rechtstreeks face-to-face gesprek.

Heb jij een duidelijk beleid met betrekking tot sms’en na een eerste date? Is het de man of de vrouw die als eerste iets van zich moet laten horen? En wat vind je van het uitmaken van een relatie per sms?

c-date banner

1 gedachte over “36 uur na je date geen sms gehad? Vervolgdate onwaarschijnlijk”

Plaats een reactie