Vrouwen doen zelden het huwelijksaanzoek

Alle vrouwenemancipatie ten spijt; het is nog altijd de man die in de meeste gevallen de “The Big Question” stelt. Meer dan 9 op de 10 huwelijksaanzoeken worden door de man gedaan. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek van Toptrouwlocaties.nl. Aan de enquête deden meer dan 280 stellen mee.

De geënquêteerde stellen zijn allemaal minder dan één jaar getrouwd, of stappen binnen de aankomende 12 maanden in het huwelijksbootje. Na het aanzoek is het bij 50% van de koppels zo dat de vrouw, al dan niet met weddingplanner, de organisatie van de bruiloft op zich neemt. Dat een aanstaand huwelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn is blijkt uit het feit dat de trouwerij bij 57% van de stellen de nodige stress oplevert. Toch ervaart de meerderheid van de stellen een huwelijk als “leuk” (79%) en “spannend” (49%).

Naast stress levert de aanstaande bruiloft in sommige gevallen ook ruzie op. Het gaat hierbij dan voornamelijk over de kosten van de bruiloft en wie er wel en niet uitgenodigd zullen worden. Ook de trouwlocatie is soms een heet hangijzer; dit is niet verwonderlijk aangezien aan de trouwlocatie vaak de helft tot driekwart van het budget wordt gespendeerd. Iets minder dan de helft van de geënquêteerden gaf aan dat een lelijke locatie hun trouwdag zou kunnen ruïneren. Meestal bezichtigen zij 2 a 3 feestlocaties voordat zij een definitieve keuze maken. Sfeer en uitstraling zijn hierbij de zwaarst wegende factoren; bij de mannen is vooral een kasteel favoriet.

Nog even terugkomend op de huwelijksaanzoeken; één op de drie wordt tijdens een vakantie gevraagd. Nog eens een derde mag gewoon thuis op het aanzoek antwoorden. De rest is op een originele locatie ten huwelijk gevraagd.

Waar ben jij ten huwelijk gevraagd? Ben je ook van mening dat het in principe de man is die de vraag moet stellen, of kunnen vrouwen dit tegenwoordig net zo goed zelf doen?

c-date banner

Plaats een reactie