Helemaal ‘zen’ op date

Niet iedereen wordt geboren met de kwaliteiten van een man die elke vrouw om zijn vingers kan winden of een femme fatale die haar gesprekspartner met een één blik weet te verleiden. Als je gespannen bent voor een eerste date, lees dan onderstaande adviezen van Lexa Dating. Ze zullen je geruststellen! Meer lezen over Lexa kan op deze pagina.

Terrein verkennen

Om je op je gemak te voelen, is bekend terrein essentieel. Denk er dus om vooraf wat tijd uit te trekken om de omgeving een beetje te verkennen, de sfeer te proeven en de potentiële verleidingsmogelijkheden te beoordelen. Zoek ook van tevoren uit wat de verdere mogelijkheden zijn, voor het geval het zo gezellig blijkt te zijn dat jullie nog wel ergens naartoe willen samen. Hebben jullie bijvoorbeeld afgesproken in een levendige buurt, zijn er nog andere cafeetjes in de omgeving of bieden de omliggende straten ruimte voor een leuke wandeling?

Geen twijfels

Als je verkenningstocht achter de rug is, neem dan een momentje om even goed te ontspannen. Als je erover twijfelt of hij/zij wel zin heeft in deze avond, denk er dan weer aan dat hij/zij is ingegaan op je voorstel om op date te gaan. Dat is een goed teken! Denk ook aan het leuke contact dat vooraf is gegaan aan deze date, de wederzijdse complimentjes en al die andere kleine dingen die ervoor hebben gezorgd dat jullie vanavond elkaar gaan zien. Geniet van dit geluk!

Het moment is daar

En dan is het moment aangebroken dat hij/zij arriveert. Concentreer je op de ander, wees geïnteresseerd en stel vragen. Toon belangstelling en zorg ervoor dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen tijdens de avond. Maar probeer ook weer niet elke stilte op te vullen met een stortvloed aan woorden. Je kunt ook van deze stille seconden profiteren door even diep in zijn/haar ogen te kijken of lief te glimlachen. Wees positief en alles zal uiteindelijk van een leiden dakje gaan.

Maak je vooral niet te veel zorgen vooraf, nergens voor nodig! Wil je zelf een eerste date? Bij Lexa Dating schrijf je je kosteloos in.

c-date banner

Plaats een reactie