De 5 Geboden voor een eerste date: Goede Manieren

Wat zijn nu eigenlijk goede manieren tijdens een eerste date? Geen idee? Dan is het misschien slim
om onderstaande 5 geboden nog even goed door te lezen (en deze tips ook te onderhouden). Datingsite Lexa weet als grootste datingsite van Nederland als geen ander hoe je je het beste kunt gedragen op een afspraakje, en stelde de volgende 5 regels samen:

Eerste Gebod: Gij zult geen boeren en scheten laten

Er zijn genoeg mensen bij wie het begrip ‘elegantie’ onbekend in de oren klinkt, maar toch is het voor hen goed om te realiseren dat bepaalde gewoontes een vroegtijdige afwijzing kunnen betekenen. Het boertje is daar een goed voorbeeld van. Wees echter nog voorzichtiger met winderigheid. Dat wordt door geen enkele man of vrouw gewaardeerd tijdens een eerste afspraakje. Dus al ben je nog zo gek op bruine bonen.. sla vanavond maar een keertje over!

Tweede Gebod: Gij zult wachten met eten

Wordt jouw gerecht eerder aan tafel gebracht dan die van hem/haar? Stort je dan niet meteen als een roofdier op je stuk vlees, maar wacht netjes totdat het gerecht van de ander ook is geserveerd. Het klinkt misschien als een detail, maar het komt niet leuk over wanneer je tafelgenoot geen rekening met je houdt. Bestel ook niet te veel, je wilt niet als een veelvraat overkomen nemen we aan.

Ook niet onbelangrijk: ga niet met je handen eten, zelfs niet om die laatste restjes van je kippenpootje af te krijgen. Voor je het weet eet je de volgende keer namelijk alleen…

Derde Gebod: Gij zult hem/haar laten praten

Ben jij zo’n type dat veel gaat praten wanneer je een beetje gespannen bent? Wees hier dan van bewust en zorg ervoor dat je van tijd tot tijd je mond houdt. En belangrijker nog: luister naar de ander. Vooral vrouwen vinden het erg vervelend om tijdens hun geklets onderbroken te worden. Als je wilt dat dit afspraakje niet jullie laatste is, is het heel verstandig om niet over te komen als iemand die zichzelf graag hoort praten en weinig interesse toont in de ander. Ook een dikke afrader: steeds op je mobiele telefoon kijken. Smartphones zijn leuk maar dodelijk tijdens een eerste date. Zet hem dus op stil en houd hem in je zak!

Vierde Gebod: Gij zult de rekening betalen

Heren, dit gebod geldt alleen voor jullie. Ook al zijn er tegenwoordig genoeg geëmancipeerde vrouwen, toch verwachten de meeste vrouwen nog steeds dat de man de rekening betaalt, in ieder geval bij het eerste afspraakje. Vermijd situaties waar de rekenmachines aan te pas komt en stel ook niet voor de rekening te splitten. Het risico dat je haar dan nooit meer terugziet is dan wel heel erg groot.

Vijfde Gebod: Gij zult haar naar huis begeleiden

Weer eentje voor de mannen! Jullie zullen vast wel weten dat vrouwen gevoelig zijn voor hoffelijkheid. Het is echt niet nodig om het er dik bovenop te leggen (dat kan misschien wat geforceerd overkomen), maar aarzel niet om haar jouw jasje aan te bieden als ze het koud heeft en stel te allen tijde voor haar naar huis te brengen of in ieder geval mee te lopen naar haar auto, de taxi of de bus of tram. Helemaal meegaan tot de voordeur is niet nodig, aangezien het hebben van goede manier ook betekent dat je niet meteen na de eerste date mee naar binnen gaat. De volgende keer daarentegen…

Heb jij nog tips voor een eerste date? Laat ze hier onder achter; wellicht komen we dan tot 10 geboden voor een eerste afspraakje. Meer weten over datingsite Lexa? Lees onze review of schrijf je kosteloos in.

c-date banner

1 gedachte over “De 5 Geboden voor een eerste date: Goede Manieren”

  1. “Het risico dat je haar dan nooit meer terugziet is dan wel heel erg groot.”

    Heb je dit onderzocht?

    Ik wel en het antwoord is: of de rekening wordt gesplitst, of de man óf de vrouw betaald, maakt niets uit of je een vervolgdate krijgt! Er zijn zelfs vrouwen die graag zelf willen betalen omdat ze het onzin vinden dat mannen altijd maar betalen. Het geeft ze het gevoel dat ze afhankelijk zijn en dat willen ze niet. De meeste vrouwen willen de rekening delen.

    Wat vóór de rekening op de date is gebeurd is doorslaggevend, niet het moment van de rekening zelf.

Plaats een reactie