Stedentrips rond Valentijnsdag populair

Cadeautjes zijn uit, een weekendje weg met Valentijnsdag is in. Dat zijn in het kort de conclusies van een consumentenonderzoek naar het gedrag rond Valentijn. De Nederlanders gaan liever kort op stedentrip dan dat ze elkaar (dure) Valentijnsdagcadeaus geven. ook zijn veel Nederlanders van mening dat Valentijnsdag een commercieel feest is, en kiezen velen er dus voor liever samen “iets te beleven (zoals een korte stedentrip) dan geld te besteden aan dure cadeaus of etentjes.

rome De website Skyscanner, een zoekmachine voor goedkope vliegtickets, meldt dat er dit jaar meer op vluchten rond Valentijnsdag gezocht wordt dan vorig jaar. De ticketaanbieder constateerde in vergelijking met vorig jaar een groei van maar liefst 73 procent in vliegticket-zoekopdrachten rond 14 februari.

Vooral Londen is een bestemming waar veel naar gezocht wordt, maar ook naar vliegtickets naar Berlijn en het Thaise Bangkok wordt veelvuldig gespeurd.

Romantische Steden

Opvallend is dat er minder gezocht wordt naar traditionele romantische bestemmingen als Rome en Venetiƫ. Ook Parijs komt niet op de lijst voor, al zullen weinig stellen de Franse hoofdstad met het vliegtuig willen bezoeken, en eerder geneigd zijn de trein te nemen. Recent bleek uit consumentenonderzoek ook Krakau een zeer populaire stedentrip bestemming te zijn. De oude centrum is met haar romantische plein en bruisende uitgaansleven een leuke stad voor stelletjes.

Ga jij om Valentijnsdag te vieren wel eens een weekendje weg of op stedentrip? Wat zijn de meeste romantische steden om een Valentijnsweekend door te brengen?

GD Star Rating
loading...

Laat Horen Wat Je Vindt