Tip: doe niet aan Valentijnsdag

Renzo Verwer, auteur van De liefdesmarkt (Compaan, 2011) en Liefde voor beginners (komt later dit jaar uit) , doet in zijn relatie niet aan Valentijnsdag. En hij adviseert alleenstaande mannen.

Tip: doe niet aan Valentijnsdag

Aanstaande zondag is het weer Valentijnsdag. En veel vrouwen willen dan romantiek. Liefde hangt weer in de lucht, ‘een onweerstaanbare Valentijn’ las ik al ergens. En er zijn single parties in grote steden (cafe hannekes boom in Amsterdam)

Maar is Valentijnsdag wel zo leuk? Op 14 februari vorig jaar werd ik opgebeld door een vrouw: “Hoe is jouw Valentijnsdag, Renzo?” Aan de toon van haar stem kon ik alles horen.
Ze had geen kaart ontvangen of zo. Ik ook niet. Ik ontvang nooit Valentijnskaarten. Maar ik was tevreden.

Wat is dat toch met die single vrouwen dat ze hun identiteit ontlenen aan het wel of niet ontvangen van Valentijnskaarten? Want echt, zij is de enige niet. Het is tegen elkaar opbieden… is me vaak opgevallen.

Nep-romantiek

Dan de vrouw in een relatie. Die zegt vaak tegen een man: “commerciële
bende, flauwekul, dat Valentijnsdag”. Om vervolgens, als de man terecht naar haar luistert, het hem kwalijk te nemen dat hij niets speciaals doet. Dus ach, doen sommige mannen er dan toch maar aan – sukkels die ze zijn. En zo tuinen vooral vrouwen er echt in. Het is het verwarren van liefde met nep-romantiek.

Stuur geen romantische kaart aan je aanbeden vrouw die je wilt veroveren. Vrouwen fantaseren hierover (‘ik zou als een blok vallen’), maar ze schrikken. Je biedt je te veel aan – en dat maakt je volmaakt onaantrekkelijk. Dat erkent elke vrouw tegenover mij: ” ik schrik me dan dood. Wie is het, wat moet ie van me? De Nederlandse cultuur (‘ doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’) is daar niet naar.

Renzo heeft een weblog

Doen jullie iets aan Valentijnsdag?

Doen onze lezers iets speciaals op 14 februari, of kan Valentijnsdag jullie ook gestolen worden? Wat vinden jullie van de tip: doe niet aan Valentijnsdag?

c-date banner

Plaats een reactie