Datingsite Test: Nederlander date bij voorkeur op een gratis, grote datingsite

De gemiddelde Nederlander die op zoek is naar een datingsite heeft een voorkeur voor een site met meer dan 25.000 leden, één die geen gebruik maakt van een persoonlijkheidstest en, hoe kan het ook anders, een dienst die gratis is. Dit is gebleken na een analyse van alle ingevulde datingsite-tests op de bekende reviewsite datingwebsites.nl.

De website, waarop online daters hun ervaringen en klachten over datingsites kunnen achterlaten, had in 2011 ruim 16.000 bezoekers die de moeite namen de datingsite test in te vullen. Na het beantwoorden van verschillende vragen legt het systeem je aan het einde van de test de voor jou het meest geschikte datingsite voor.

dating onderzoek61 Procent van de singles die de test hebben gedaan gaf aan een voorkeur te hebben voor een grote datingsite (meer dan 25.000 leden). Vier op de tien date liever binnen een kleinere community. Verder bleek de persoonlijkheidstest, toch een tool die je efficiënt kan helpen bij het vinden van geschikte matches, niet erg populair. Bijna 70% gaf aan geen zin te hebben in het beantwoorden van een lange vragenlijst. Bekende datingsites die werken met een persoonlijke karaktertest zijn bijvoorbeeld Parship en Be2.nl

Uiteraard gaven de meeste singles aan liever niet te betalen voor een datingservice. Toch is 45% bereid wél te betalen, vermoedelijk omdat datingsites die geld kosten een beter en serieuzer publiek aantrekken dan op gratis datingsites over het algemeen het geval is.

Overige resultaten

Uit de testresultaten bleek verder dat veel singles alleen maar op zoek zijn naar erotisch contact. Bijna een kwart zoekt een datingsite die op sekscontact gericht is. Verder date men graag dicht bij huis: de testvraag “zijn internationale contacten een optie?” werd door slechts 4% bevestigend beantwoord. Het aantal senioren dat de test heeft ingevuld is waarschijnlijk niet erg hoog; ondanks de vergrijzing gaf slechts 1% van de respondenten aan op zoek te zijn naar een datingsite voor senioren of 50plussers. Alleen berichtjes versturen is voor veel online daters niet genoeg meer: 39% wil dat zijn of haar toekomstige datingsite een chatbox-functie beschikbaar heeft.

Hoewel tegenwoordig vrijwel iedereen over een smartphone beschikt, en ook tablets niet aan te slepen zijn hebben de meeste singles geen extra belangstelling voor datingsites die een eigen app of mobiele site ontwikkeld hebben. Slechts 9% ziet in deze technologieën een meerwaarde. Datingsites die een eigen app hebben zijn onder meer Lexa en Match4me, de site voor hoger opgeleiden.

Het is voor het eerst dat datingwebsites.nl een inkijkje geeft in hoe haar test wordt ingevuld. Wij hopen volgend jaar opnieuw verslag te kunnen doen van de voorkeuren van online datend Nederland, en op termijn ook een eigen test te kunnen presenteren.

c-date banner

Plaats een reactie