Wat doe jij ter voorbereiding van een date?

Uit onderzoek is gebleken dat 68 procent van de Nederlandse single vrouwen voorafgaand aan een date genoeg tijd wil hebben om zich voor te bereiden. Dit is niets nieuws, iedereen begrijpt dat je met een date in het verschiet graag extra tijd vrijmaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen, en daarbij is een goede voorbereiding cruciaal. Echter is het voor mannen vaak een groot raadsel wat vrouwen nu allemaal doen. Tegenwoordig gaat het namelijk een stuk verder dan een frisse douche en een beetje mascara. Datingsite Lexa zocht uit  wat vrouwen zoal doen vlak voor ze op date gaan.

In de top 3 van de meest voorkomende voorbereidingen staan:

  • Beautybehandeling (waxen, pedicure, kapper)
  • Nieuwe outfit
  • Bellen met vriendin/moeder

Veel vrouwen doen hun best om er voor hun date zo goed mogelijk uit te zien, terwijl veel mannen dit vaak niet eens opmerken. Al die uren die jij in perfecte make-up en prachtig gestijld haar hebt gestoken, zijn voor hem niet nodig geweest. Toch blijven vrouwen zich uren lang optutten voordat ze hun date ontmoeten. Waarom?

zandloper

Het mooi maken voor een date heeft ook een psychologisch effect. Zo blijkt dat veel vrouwen zich een stuk zelfverzekerder voelen wanneer ze weten dat ze er mooi uitzien. Net dat beetje extra moeite geeft vrouwen meer zelfvertrouwen en dat straalt ze tijdens haar date uit. Het is algemeen bekend dat mannen zich aangetrokken voelen tot zelfverzekerde vrouwen.

Een goede voorbereiding op een date is het halve werk

Heb jij binnenkort een date met die ene leuke man die je hebt ontmoet in de kroeg of via online dating? Doe dan net even iets extra’s, maar doe dit voor jezelf. Mannen valt het vaak niet op, maar je zult zien dat jij je er goed bij voelt. En daar draait het om.

Zijn onze vrouwelijke lezers het eens met bovenstaande Top 3? Wat doe jij zoal als voorbereiding op een (eerste) afspraakje? En zijn mannen eigenlijk ook lang bezig met de voorbereiding op een date?

e-matching banner

Plaats een reactie