Trump zat? Date dan een Canadees

Als Amerikaan ben je voor of tegen de heer Donald Trump. Maar er zijn ook vele gevallen die héél erg tegen hem zijn. Hij heeft dan ook een aantal opmerkingen geplaatst die vele doelgroepen pijn hebben gedaan dus het is heel goed mogelijk dat je de heer Trump als Amerikaan liever kwijt dan rijk bent.

Onder de slogan “make dating great again” belooft de website MapleMatch.com de gebruikers aan een Canadese liefde te koppelen, zelfs de liefde van hun leven, om hen van de horror die Trump als president te behoeden.

Trump president amerika?Mensen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen zich nu alvast voor de nog niet live zijnde app inschrijven. De bedenker is de 25-jarige Joe Goldman, een ondernemer uit de staat Texas. Goldman vertelde aan de Britse krant The Guardian dat hij een voorliefde voor Canada heeft en het progressieve imago die het land heeft.

Joe Goldman maakt zich er zorgen om dat er de mogelijkheid is dat Trump volgend jaar de president van de Verenigde Staten kan worden. Hij vond het wel interessant om de app uit te proberen. En hoewel de site humoristisch is, volgens de heer Goldman gaat het hier absoluut niet om alleen de humor van het geheel. Volgens eigen zeggen hebben mensen hem zelfs foto’s en meer van henzelf gestuurd en hebben ze hem gesmeekt hiermee van start te gaan.

Trump-Manie

Tijdens de eerste dagen van de lancering van de website kwamen er meer dan honderd bezoekers op af. Goldman vond het geweldig om in ieder geval honderd mensen vrolijk te maken, maar inmiddels loopt het volgens hem storm. Er zouden nu zo’n tweehonderd inschrijvingen per uur worden gedaan, wat met recht een explosie aan inschrijvingen genoemd mag worden. Dat sommige inwoners van Amerika ook echt een ander heenkomen aan het zoeken zijn in het geval Trump ook de verkiezingen zal winnen, blijk wel uit de zoekcijfers van zoekmachine Google. Na de overwinning die Trump op Super Tuesday in maart boekte, nam het aantal zoekopdrachten met de term “how to move to Canada” razendsnel en uiterst explosief toe. 


Een groot gedeelte van de zoekopdrachten vonden plaats in Massachusetts, maar ook in Washington, beide staten waar Trump een ruime winst wist te boeken. Maar de staat waar men er door de jaren heen het meest op zoekt is Vermont. Bernie Sanders, de Democratische tegenstrever van Hillary Clinton is de senator voor laatstgenoemde staat. Het is maar afwachten hoeveel mensen straks van de app gebruik gaan maken. De NY Times had 4 jaar geleden, ten tijde van de herverkiezing van Obama, een leuk onderzoekje gedaan naar het politieke gedrag van Amerikaanse singles. Je vindt het artikel op deze pagina.

Wat denken jullie? Zal Trump de volgende president van de Verenigde Staten worden? Zouden jullie het land ontvluchten als bijvoorbeeld Wilders of een andere politicus Minister-President wordt?

c-date banner

Plaats een reactie