Internet Dating Tips? 3 Tips voor Meer Online Succes

Daten via internet blijft maar populairder worden. Zelfs je huisgenoot of je beste vriend/vriendin staat er misschien wel op.

Wist je nog die tijd dat er alleen maar weirdo’s op zo’n site zaten? Nou, die tijd is nu echt wel over!

Alhoewel, weirdo’s zitten er nog steeds op (die staan ook in de kroeg overigens) maar er zijn ook duizenden aantrekkelijk en interessante singles bijgekomen. Veelal melden deze mensen zich aan omdat ze eens wat anders willen proberen of mensen kennen die hun partner reeds ontmoet hebben via een datingsite.

Toch zijn er veel mensen die weinig succes hebben met internet dating. Het probleem? Die missen een aantal belangrijke adviezen die soms wel het verschil maken tussen 1 en 10 reacties per maand op je profiel.

In dit artikel geef ik je drie essentiële adviezen voor meer succes met internet dating.

Online dating tip #1: de “perfecte” foto

Bij het daten via het internet is de foto nog altijd doorslaggevend maar niet zozeer dat je de knapste moet zijn. Eigenlijk kun je heel erg vals spelen bij de foto. Als je net een foto maakt vanuit de juiste hoek met het juiste licht kan je er zo maar 3x zo aantrekkelijk uitzien.

Uiteraard raadt je aan om mensen niet te gaan misleiden maar jezelf super presenteren is niets mis mee. Uit onderzoek blijkt iets opmerkelijks: als je WEGKIJKT van de camera en NIET glimlacht zou je meer interesse berichten krijgen. Dit is onderzocht door grote Amerikaanse websites.

Dit gaat regelrecht in in wat mensen denken dat aantrekkelijk is. Ze zullen zeggen: nee, daar geloof ik niets van, je moet juist glimlachen en in de camera kijken.

Maar dit is echt iets psychologisch, namelijk het verschil tussen impliciete en expliciete attitudes. Expliciete attitudes is bijvoorbeeld dat een vrouw zegt: nee, ik vind dominante mannen niet aantrekkelijk, als ze dat gevraagd wordt.

Maar als je een testje maakt waarbij je gaat meten hoe opgewonden vrouwen worden van bepaalde mannen, zal je al snel zien dat vrouwen juist wel meer opgewonden worden van dominante mannen, oftewel impliciete attitudes. Vrouwen zeggen dus (expliciet) dat ze iets niet aantrekkelijk vinden, maar ondertussen vinden ze het wel aantrekkelijk (impliciet).

Zo werkt het denk ik ook met wegkijken en niet glimlachten op een foto.

Toch raad ik mensen niet aan om dit onderzoeken direct als waar aan te nemen. Ikzelf heb namelijk wel wat tests gedaan en ik kreeg VEEL meer reacties met een foto waarbij de camera inkeek en glimlachte.

Mijn advies is om iedere maand een andere foto op je  profiel te plaatsen en te tellen hoeveel reacties het oplevert. Als het goed is, ga je veel verschillen zien.

Online dating tip #2: wees niet de gemiddelde loser

Ik heb een opdracht voor je. Ga naar een datingsite en doe even alsof je op zoek bent naar je eigen geslacht (of als je homo bent, het andere geslacht). Als man zijnde bekijk je dus mannen profielen en als vrouw zijnde vrouwen profielen.

Lees enkele tientallen profielteksten en je zult al snel denken: jullie zeggen allemaal hetzelfde! Het gaat meestal als volgt:

“Tja, wat moet ik over mezelf vertellen. Ik dacht in ieder geval, laat ik het eens proberen op een datingsite. 

Ik werk in de IT, houdt van sport en huisdieren. Daarnaast doe ik graag leuke dingen doen zoals naar de bioscoop of de kroeg maar bankhangen is ook leuk.

Ik ben op zoek naar een spontane meid. Ben jij wat ik zoek? Stuur me dan een berichtje.”

Even een vraag aan jou: wekt deze profieltekst enige emotie en interesse in je op??

Het antwoord is waarschijnlijk een volmondige ‘NEE‘.

Punten waar je aan kunt denken bij het schrijven van een profieltekst zijn:

  • Schrijf minimaal 350 woorden (bij minder kan iemand nooit een goed beeld van je krijgen).
  • Begin met een krachtige eerste zin, bijvoorbeeld iets grappigs.
  • Schrijf minder feitelijk en meer emotioneel dus niet “ik houd van sport en tv kijken”. Meer iets als: “ik vind het heerlijk om de ochtend hard te lopen samen met mijn hond”. Dat laatste spreekt veel meer tot de verbeelding.
  • Noteer je unieke en concrete positieve eigenschappen en als je die niet weet… vraag je dan gewoon aan je vrienden. Dus niet: ik ben spontaan en sportief. Maar: ik ben creatief, een echte doorzetter en iemand met veel sarcasme.
  • Blijf te allen tijde bescheiden, arrogantie is je vijand bij een profieltekst.
  • Zet altijd een ‘call-to-action’ in je verhaal. Voorbeeld: Interesse? Stuur me direct een bericht en vertel me wat jou leuke eigenschappen zijn.

Online dating tip #3: doe iets met je abonnement!!

Bij internet dating moet je ACTIE ondernemen. Ik hoor zo vaak verhalen van mensen die online dating wel leuk vonden en een abonnement nemen.

Ze hebben geen enkel plan van wat ze willen en het ze dat willen aanpakken… en het resultaat is dat ze eenmalig wat berichten sturen en daarna nooit meer inloggen op de site.

Vóórdat je geld gaat betalen, moet je dus eerst een plan maken. Je kunt bijvoorbeeld iedere zondagmiddag berichten sturen en dat in je agenda zetten. Zo maak je niet alleen gebruik van je abonnement maar hebt ook meer kans op een leuke date en/of een relatie.

Dus wil je internet daten?

  1. Test je foto’s op het aantal reacties!
  2. Verzin niet zo maar een profieltekst maar ga er echt even voor zitten.
  3. Dating tip: Maak een plan!

Succes

Over de auteur:
Hij is zelf nooit succesvol geweest met vrouwen maar na jarenlang vallen en opstaan heeft hij alle fijne kneepjes van het versieren zich volledig eigen gemaakt.

Als jij nog een goede dating tip hebt dan kun je die achterlaten in de comments.Uiteraard zijn we ook benieuwd wat je van de hier bovengenoemde tips vindt.

c-date banner

Plaats een reactie